Flaş! CHP İzmir’de ilçe ilçe itiraz raporu

CHP İzmir’de delege seçimleri öncesinde askıya çıkan üye listelerine itiraz süresi doldu. İlçe başkanlıklarına yapılan itirazlarda genellikle adres değişikliği sebep gösterilirken yaklaşık 15 ilçe de hiç başvuru yapılmadı.

 CHP’de kongre takvimi işlemeye başlarken İzmir’de 136 bin 969 üye 15 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında delege seçimleri için sandık başına gidecek.

Bu kapsamda Genel Merkez’den gönderilen üye listeleri il ve ilçe binalarına asıldı ve itiraz süresi de sona erdi. Süreçte yapılan itirazlar önce ilçe örgütleri ardında da il örgütü tarafından değerlendirilecek. İl Örgütü’nde karara bağlanamayan başvurular ise son sözü söylemesi için Genel Merkez’e gönderilecek.
 
CHP’de metropol ilçelerde en çok itiraz Buca’dan çıkarken, sahte liste tartışmalarıyla gündeme gelen Narlıdere’nin yanı sıra Gaziemir ve Bayraklı’da listelere hiçbir üyeden itiraz gelmedi.

İLÇE İLÇE RAPOR 
Konak listesine 40 tane adres değişikliği itirazı geldi. İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, “Adres değişikliği dışında hiçbir itiraz yok. Her şey normal” açıklaması yaptı.

Çiğli’de ise itiraz sayısı 29... Başkan Utku Gümrükçü, internetten üye olan, evlenip soyadını değiştirmiş ve adres değiştirmiş olanlar dışında biri itiraz bulunmadığını belirtti.
 
Karabağlar’da 40’a yakın bir itiraz olduğu belirtilirken İlçe Başkanı Orhan Polat, “İtirazımız az. 7 Haziran seçimlerinden yeni çıktığınız için sistem otomatik olarak herkesi atıyor” dedi.
 
Bornova’da ise sayı net olmamakla birlikte adrese yönelik itirazların yapıldığı öğrenildi.

Buca’da ise adres değişikliği sebebiyle 100’e yakın itiraz olduğu öğrenildi.
 
Karşıyaka’da adres ve kimlik bilgiler değişikliği çerçevesinde itiraz olduğu belirtilirken sayının 17 olduğu öğrenildi.
 
Gaziemir’de ise hiç itiraz bulunmuyor. İlçe Başkanı Umut Tekin, “Çok çalışan bir örgütümüz var. Durumumuz pırıl pırıl” diye konuştu.
 
Narlıdere, Gaziemir ve Bayraklı’nın yanı sıra dış ilçelerden Bayındır, Beydağ, Çeşme, Dikili, Kınık, Seferihisar, Selçuk, Tire’de de hiç itiraz bulunmuyor.
 
Aliağa’da ise 20 partili, üye oldukları halde listede isimlerinin görünmemesini gerekçe göstererek itirazda bulundu.
 
Bergama’da adres değişikliği sebebiyle 2 itiraz yapıldığı öğrenildi.
 
Foça’da 6’sı adres değişikliği, 1 tanesi de internetten üye olunması sebebiyle 7 itiraz dilekçesi mevcut.
 
Güzelbahçe, 3 tane itiraz var. Online üye olunduğu için üyelik kartlarının evlerine gelmemesi sebebiyle itiraz yapıldığı belirtilirken listeye herhangi bir itiraz olmadığı öğrenildi.   
 
Karaburun’da 1 kişi adının listeye yazılmamasından dolayı itiraz ettiği ve ilçe örgütünün de itirazı kabul ettiği öğrenildi.
 
Ödemiş, 6 ay önce üye olanların Yargıtay’dan gelen listede ismi görünmediği için 15 itiraz yapıldığı belirtildi. 
 
Urla’da da listede adının görünmemesinden dolayı 4 kişinin itiraz ettiği öğrenildi.

Torbalı'da 10 kişi adres değişikliği itirazında bulundu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -