Emekli-Sen Selçuk Temsilciliği kuruldu

DİSK'e bağlı EMEKİ-SEN (Tüm Emekliler Sendikası) Selçuk'ta kuruldu. Merkezi Ankara'da olan Gaziemir, Buca ve Balçova başta olmak üzere İzmir'in bazı ilçelerinde de şubeleri bulunan sendikanın Selçuk Temsilciliğini Selçuk'un tanınmış siyasetçilerinden CHP Eski İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel 20 arkadaşı ile birlikte kurdu. Selçuk'ta tüm emeklileri Tüm Emekliler Sendikası çatısı altında örgütlemek istediklerini kaydeden Sendika Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel, "Her türlü emekli vatandaşlarımızı sendikamıza bekliyoruz" dedi.

Sendika hakkında kısaca bilgi veren Emekli-Sen Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel; "Sendikamız Avrupa'nın emekliler ve yaşlılar federasyonu olan FERPA üyesidir. Merkezi Ankara'da olan sendikamızın Gaziemir, Buca ve Balçova başta olmak üzere Selçuk’ta da kurulması örgütlenmemizi daha da artıracaktır” diye konuştu.

Her türlü emekli vatandaşlarımızı sendikamıza bekliyoruz

Adıgüzel, yaptığı açıklamada; “Yaşamların en güzel çağlarında çalışan, ülke kalkınmasına katkı koyan ve bugünlere gelinmesinde alın teri ve göz nuru bulunan milyonlarca emekliye değer verilerek, emekliyi bir araya getirerek çok önemli sorunları ve sıkıntılarını siyasi partilere ulaştırmaya amaçlayan güçlü bir örgüt olma yolunda bu temsilciliği üstlenmenin gururunu yaşıyorum. Günümüzde bilim ve teknolojide yaşanan gelişmeler; insanın hizmetine sunduğu tıbbi olanaklar, bir yandan insan ömrünün yani ortalama yaş süresini uzatırken diğer yandan doğum kontrol yöntemleriyle doğurganlığın azalmasıyla dünyamızda yaşlı birey sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Dünyadaki Bu demografik dönüşümün sağlık ve sosyal güvenlik sistemine olumsuz etkileri de kaçınılmaz olduğu bir gerçektir. Bu nedenle komu sosyal güvenlik sistemini günümüzde mevcut iktidar tarafından tasfiye ve yeni düzenlemelerle insanlar bir anlamda güvencesiz bırakılmış ve ekonomik sıkıntılar içerisinde boğuşmaktadır. İnsan onuru ve yaşam hakkıyla doğrudan ilişkilendirilmiş olan sosyal devlet, AKP tarafından 12 yıl içerisinde yok edilmiştir” dedi.

Selçuk'ta tüm emeklileri Emekli-Sen Sendikasının çatısı altında örgütlemek istediklerine dikkat çeken Adıgüzel; "Böylece hem ilçemizde yerel demokrasinin gelişmesine, hem de ülke demokrasisine katkı olması umuduyla tüm emeklilerimizi sendikamıza bekliyoruz" diyerek, sendika temsilciliğinde kendisini yalnız bırakmayan 20 arkadaşına da teşekkür etti.