“O ESER” İzmir'in, Selçuk’un Gururu Oldu

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yılında İzmir'i temsilen Eceabat' a giden 
doğaltaş sanatçısı Dursun Köroğlu, traverten mermere işlediği “ÇANAKKALE' Yİ AVUCUNDA HİSSET” adlı eserini Eceabat Belediyesi' nin gösterdiği alanda sergileyerek Selçuk’un gururu oldu.

Selçuk Belediyesi katkılarıyla, emekli öğretmen Ali Rıza Çelebi ile birlikte Çanakkale’ye giden Köroğlu “eserdeki figürlerin, insanları duygulanması hatta ağlamalarına vesile olmasını görmek, bir sanatçı için paha biçilmez bir şeydir. Aslında bu gurur Selçuk’ undur, Selçuklu' nundur. Eseri sergilemek üzere Eceabat’a gitmemizi sağlayan Selçuk Belediyesi’ne, eserin sergilenmesi için de yer tahsis eden Eceabat Belediyesi’ne özellikle teşekkür etmek isterim” dedi.

Eserdeki her parmak ayrı bir anlam ifade etmekte olup;
İşaret parmağı : Savaşın yoğunluğunu
Orta parmak : Seyit Onbaşı'nın gücünü
Yüzük parmak : Türk kadınının sadakatini
Küçük parmak : Türk'ün barışseverliğini ifade etmektedir.

Eserin ön kısmında umutsuz bekleyiş içerisinde olan "iki anne", yine ön kısımda askerlerin ayak izleri ve şehitlik taşları yer almakta. Üst bloku taşıyan ayak kaidede ise 16 tane damarı simgeleyen "çınar kökü" işlenmiştir. Ayrıca sağ el, blok eserin altına koyulduğunda, avucun oturduğu bir alan hissedilecek ve bu sayede ziyaretçiler ÇANAKKALE' yi AVUCUNDA hissedecektir. Eserin toplam ağırlığı ise 265 Kilogramdır. Seyit Onbaşı' nın taşıdığı top mermisiyle aynı ağırlıkta olması esere ayrı bir anlam katmaktadır.