Göztepeli taraftarlar yeni rekor peşinde: 6700 kilometrelik deplasman!

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluğu garantileyen Göztepe’de sarı-kırmızılı taraftarlar yine bir ilke imza atacak.

Geçtiğimiz hafta Kırklarelispor’u 40 bin kişinin önünde yenerek, en yakın takipçisi Bandırmaspor’un da puan kaybetmesiyle şampiyonluğu garantileyen Göztepe’de sarı-kırmızılı taraftarlar yeni bir rekora imza atacak. Ligin son maçında kupayı Nazilli’de kaldıracak olan Göztepe’nin Avrupa’da yaşayan GözGöz Avrupa taraftar grubu, yarın akşam Amsterdam’dan yola çıkarak otobüsle İzmir’e gelecek.
Saat 19:25’te Amsterdam’da buluşacak olan Göztepe sevdalılar otobüsle Hollanda, Almanya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan’ı geçerek İzmir’e ulaşacak. Tam 6700 kilometre yol kat edecek sarı-kırmızılı taraftarlar Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için de başvuruyu yaptı.

NEDEN GELİYORLAR?
Yarın 19.25’te yola çıkacak olan taraftarlar, şu açıklamayı yaptı:
"Otobüsle kat edilecek 6 bin 700 kilometre yol ve geçilecek 7 ülke. Peki neden bir grup taraftar bu zorlu yolculuğa çıkar? Şampiyonluk kupası için mi? Hayır. Eğlence için mi? Hayır. Reklam için mi? Kesinlikle hayır. Futbolumuzun içinde bulunduğu kaos ortamından kurtulabilmesinin tek yolunun futbolun gerçek sahiplerinin sorumluluk alması olduğunu düşünerek, 29 Nisan Çarşamba günü saat 19.25'de Amsterdam'dan Şanlı Göztepe'mizin son lig maçı olan Nazillispor deplasmanına geliyoruz."