PAMUCAK YENİ BİR DESTİNASYON ALANINA DAHA KAVUŞUYOR

Yeni çevre düzenlemesi ve Gemilere Profesyonel Bakım 

Pamucak Sahili’nde Antik Kanal çevresinde yeni düzenlemeler yapılacak. Alanda bulunan ahşap gemilerde  profesyonel bakıma alınıyor. Daha önce Selçuk Belediyesi olanaklarıyla bakımı yapılan gemiler, Selçuk Belediye Başkan Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın talimatıyla profesyonel firmalar tarafından bakımı yapılacak. Selçuk'un önemli mekanlarına ait maket çalışmasının tamamlanmasıylada bölge yeni bir destinasyon alanına kavuşmuş olacak.

Başkan Bakıcı’nın talimatıyla Başkan Yardımcısı, Fen İşleri Müdürü, Selçuk Belediyesi’nde görevli arkeolog ve konuyla ilgili görevli personeller tarafından gerekli incelemeler yapılarak, Kuşadası’ndan getirtilen uzman ekiplerce alanda yeni bir çalışma planı hazırlandı.

 

Pamucak yeni bir destinasyon alanına daha kavuşuyor
 

Plan dahilinde bakımı yapılacak olan gemilerle birlikte alanda yapılacak yeni düzenlemelerle çok önemli bir rekreasyon alanına kavuşacağını söyleyen başkan yardımcısı Ali Karakurt, “ Her yıl bakımı yapılan gemilerin başkanımızın talimatıyla hem işin uzmanı tarafından yeni bakımlarını yaptırmak, hem de alanda oluşturacağımız yeni destinasyon alanımızla vatandaşlarımızı hoşça vakit geçirebilecekleri yeni bir alana kavuşturmuş olacağız. Bu kapsamda bir yandan ilçemizin önemli tarihi değerlerini Pamucak’ta yaptıracağımız maketlerle süslerken, bir yandan da Antik Kanal ve çevresinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha önce İZKA destekli Efes Antik Limanı Canlandırma Projesi kapsamında yapılan ve Arsinoe IV ile Artemis Ephesia adı verilen gemilerinde her yıl bu zamanlarda yapılan bakımlarını bu yıl uzman ekipler tarafından yapılması hususunda başkanımızın talimatını uygulamaya koyduk. İnanıyorum ki bu çalışmalar tamamlandığında bir yandan Selçuk Belediyesi  Pamucak Sosyal Tesislerimiz bir tarafta da Antik Kanal çevresi vatandaşlarımız tarafından imrenilen bir yer haline gelecektir.” dedi.