Tarım ve turizm tehdit altında: Şirince toz duman!

 İzmir’in turizm bölgesi Selçuk’ta kurulması planlanan mermer ocağı nedeniyle yaşanan kriz devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kayıtlarına göre ÇED süreci devam eden mermer ocağının giriş bölümü Belevi Mahallesi olarak görünürken harita ve ÇED sınırı incelendiğinde tarihi Şirince’nin de etkilendiği ortaya çıktı. Belevi ve Şirince arasındaki dağda başlayacak olan mermer ocağı faaliyeti ile ilgili bölge halkı tepki gösterdi.

Şirince Mahallesi Muhtarı İsmail Yıldırdı ve Belevi Mahallesi Muhtarı Raykan Olgun beraberindeki isimlerle birlikte İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti. Mermer ocağının bölgeye zarar vereceği, ÇED alanının zeytinlikler ve şeftali ağaçlarıyla dolu olduğu ve bir an önce sürecin dondurulması gerektiğini iletti. Bölgede krize neden girişimle ilgili iki köyün de ciddi şekilde etkileneceği vurgulandı.

ŞİRKET KİME AİT?
Bakanlık kayıtlarına göre Belevi Köyü Mevkii’nde kurulacak mermer ocağı Ruçhan Abaylı tarafından 201701268 Ruhsat Numaralı II-b Grubu Mermer Ocağı  olarak işletilecek. Merkezi Torbalı’da bulunan şirketlerin koordine edeceği çalışmalar 99 hektarlık alanda yapılacak. İlk olarak mermer arama çalışmaları 25 hektarlık alanı kapsayacak. Buradan yıllık 65 bin metreküp kapasiteli alanda ocak işletimi gerçekleştirilecek.  Mevcut yolların yetersiz olması nedeniyle Şirince ve Belevi arasındaki dağın delme ve oyma faaliyetleri için yeni bir yol açılacak.