KİMSEYE BORCUMUZ YOK DEDİLER! BİR MİLYON 350 BİN TL BORÇ ÇIKTI!

20 Mayıs 2022
0 Haber Yorum
​Geçmiş dönemde Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ciddi anlamda maddi zarara uğradığı ortaya çıktı.



İlçe esnafının değişimden yana kullandığı oylarıyla Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına Seçilen Okan Kamak, seçimden sonra ilk kez konuştu. Oda Başkanı Okan Kamak, “Bugünkü rakamlara göre Odamızın yaklaşık bir milyon 350 bin TL borcu vardır. Geçmiş dönemlerde Odamızı büyük rakamlarla zarara uğratanlardan hukuk yoluyla hesabını soracağız” dedi.

Seçimleri tamamladıktan hemen sonra Oda’nın tüm hesaplarını Müfettiş ve avukatlara inceleten Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yeni yönetimi, Oda'nın ciddi biçimde zarara uğratıldığını ve borç içerisinde devredildiğini ortaya çıkardı. Göreve geldikleri günün ikinci gününde ilk olarak Hayri Güller Başkanlığındaki önceki dönem yönetim kurulu üyelerinin 550 bin TL gibi birikmiş huzur hakkı ücretlerinin ödenmesi için önüne bir dilekçe konulduğunu belirten Oda Başkanı Okan Kamak, “Seçim sürecinde esnafa algı operasyonu yaparak Oda’nın hiç kimseye borcu yoktur diyenler, birikmiş paralarını ilk isteyenler oldu maalesef. Yapmış olduğumuz incelemede yaklaşık 550 bin TL huzur hakkı alacakları bulunan bu arkadaşlar; önce kendilerine ödeme yapılmasını istiyorlar. Oysa ki, Oda’yı yine önceki dönem bir çalışanı işten çıkararak; o tarihte 150 bin TL tutan tazminatı ödemedikleri için, çalışan arkadaşın açmış olduğu ve kazandığı dava neticesinde yaklaşık 350 bin TL çıkan bu rakamla Odamız ciddi anlamda maddi zarara uğratılmıştır” dedi.

SEGAŞ BORÇLARINA İTİRAZ EDİLMEDİĞİ İÇİN 450 BİN TL BORÇ

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okan Kamak, geçmiş dönemde bir hata da Oda’nın ortağı olduğu ve yargı yoluyla tahliye edilen SEGAŞ AŞ’nin SGK Prim borçlarının ödenmesiyle alakalı olduğunu kaydetti. Oda Başkanı Okan Kamak, “Bilindiği gibi ilçedeki Odaların birleşiminden oluşan 7 ortak ile kurulmuş olan SEGAŞ AŞ’nin bir ortağı da Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası.  Belediyeyle hiçbir bağı bulunmayan o dönemdeki Selçuk Belediye Spor Kulübü Derneği'nin bünyesinde faaliyet gösteren Efes Dershanesinin 410 bin TL SGK borcunu SEGAŞ’ın en büyük ortağı olan Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından ödeniyor. Aslında yasal sürece göre dernek yöneticilerinin ödemesi gereken bu rakamı SEGAŞ’ın tüm ortaklarına ödeme emri göndererek almak isteyen Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine itiraz dilekçeleri veriliyor.  Başta Selçuk Ticaret Odası olmak üzere diğer tüm Ortaklar gerekli yasal haklarını kullanıyorlar. Bu duruma itiraz etmeyen iki ortaktan biri Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın bizden önceki yönetimidir. Bugünkü rakamla 450 bin TL civarında olan bu borç maalesef Odamızın zarara uğratılmasının kanıtıdır” diye konuştu.

Seçim süreci boyunca “Esnafa bir lira borcumuz yoktur” diyerek kampanya yürütenlerin Oda’yı borç batağına uğratarak ilçe Esnafına da büyük zarar verdiğini söyleyen Başkan Okan Kamak; “Ne seçim sürecinde, ne de seçim günü bu rakamlar açıklanmadı. Yani Odamızın esnafımıza bir lira borcu yok. Bu doğrudur. Ancak yapılan yanlış yönetim ve yanlış uygulamalar ile Odamız büyük zarar görmüştür ve görmeye de devam etmektedir.  Ben inanıyorum ki, bizler bu süreci hep birlikte atlatacağız. Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Bizlere güvenen ve yanımızda olduğunu hissettiğimiz tüm esnaflarımız şunu bilsinler ki; ‘Emek en yüce değerdir’ hiçbir esnafımızın emeğini kimseye yedirtmeyeceğiz ve Odamızı zarara uğratanlardan hesabını tüm esnaflarımız adına soracağız. Esnafımızdan aldığımız güçle çıktığımız bu yolda güvenle yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar(0)
Facebook hesabınızla yorum yapın:




Veya Facebook'a bağlanmadan yorum yapın:

Rumuz veya Ad/Soyad*

E-posta*
(E-posta adresiniz sitede görünmez)

Yorumunuz*



(Yukarıdaki güvenlik kodunu giriniz)
Yazarlar Yazarlar
Son YorumlarSon Yorumlar
Lig FikstürüLig Fikstürü

Piyasalar Piyasalar
Bu sitede yayınlanan içerik izinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz.