17.ULUSLARARASI TÜRKİYE TİYATRO BULUŞMASI SON GÜNÜNDE DE DOLU DOLU GEÇTİ

Güncel 16.07.2024 - 13:42, Güncelleme: 17.07.2024 - 11:08 6055+ kez okundu.
 

17.ULUSLARARASI TÜRKİYE TİYATRO BULUŞMASI SON GÜNÜNDE DE DOLU DOLU GEÇTİ

17.ULUSLARARASI TÜRKİYE TİYATRO BULUŞMASI SON GÜNÜNDE DE DOLU DOLU GEÇTİ
  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi desteği ile düzenlenen 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması tiyatro sanatçılarının ve tiyatro severlerin katıldığı atölyeler, söyleşiler ve tiyatro gösterisi ile son buldu. Pamucak Kamp Alanı’nda gerçekleşen atölyeler sonrasında Ayasuluk Kitap Kafe'de Metin Güler, Çağlar İşgören, Nazif Uslu ve Özgün Aytar'ın katılımıyla gerçekleşen “Ödüller ve Tiyatro” söyleşisi ile tiyatro severler bir araya geldi. Ardından Tiyatro Sanatçısı Orhan Aydın ve Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü’nün konuşmacı olduğu “Sanat ve Değişim” konulu söyleşi tiyatro severlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Söyleşilerin ardından Amfi Tiyatro’da sahnelenen “Günebakan Cam Kırıkları Mecburi İstikamet” adlı tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu.   “HER ŞEYE RAĞMEN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”   Tiyatronun önemine, tiyatrocuların karşılaştıkları zorluklara dikkat çeken Tiyatro Sanatçısı Orhan Aydın; “Her şeye rağmen üretmeye devam edeceğiz. Birlikte üretilecek işlerin geniş kitleler ile halkla buluşabildiği, kadın cinayetlerine, yangınlara ve diğer konulara karşı bir ağ oluşturan zemindir tiyatro. Artık maalesef okuryazar oranı da çok düştü. Önceden yeni yazılan bir tiyatro metni anında okunur ve tartışılırdı. Gazete okunurdu. Tiyatro eleştirmenliği diye bir zemin vardı, maalesef bu zemin de eridi” dedi.   SANATSIZ KALAN TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR”   Tiyatro ve sanatı çocuklarla, gençlerle ve toplumla buluşturmak için gösterdikleri gayreti aktaran Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü; “Mesleğimizi daha fazla insana ulaştırmak gayretindeyiz. “Sanatsız kalan toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir” demiştir Mustafa Kemal Atatürk. Sanatın nasıl bir hayati gereklilik olduğunu toplumların anlayabilmesi için sanatla tanışmış olması gerekir. Eğer siz insanları sanatla, tiyatroyla tanıştırmazsanız sanatın gerekli olduğunu bilemez. Onun için Türkiye’de sanatla uğraşan herkesin esas görevi, yaptığı sanatı koruyarak olabildiğince ileriye götürerek mutlaka halkın, toplumun kılcal damarlarına inmesi gerekir. Çocuklar sanatsız ve sporsuz kalıp büyümeye devam ederlerse inanın kendi çocukları da bu şekilde büyüyecektir. Bu yüzden ilk önce çocukları sonra gençleri sanatla, tiyatroyla tanıştırmalıyız. Eğer bunu yapamazsak sanatımızı yayamayız. Biz tiyatrocular olarak insanları tiyatro ile buluşturmak zorundayız” şeklinde konuştu. 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması’nın son tiyatro gösterisi olan “Günebakan Cam Kırıkları Mecburi İstikamet” adlı tiyatro oyunu, sanatçıların etkileyici performansıyla izleyicilerden tam not aldı.
17.ULUSLARARASI TÜRKİYE TİYATRO BULUŞMASI SON GÜNÜNDE DE DOLU DOLU GEÇTİ
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi desteği ile düzenlenen 17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması tiyatro sanatçılarının ve tiyatro severlerin katıldığı atölyeler, söyleşiler ve tiyatro gösterisi ile son buldu.
Pamucak Kamp Alanı’nda gerçekleşen atölyeler sonrasında Ayasuluk Kitap Kafe'de Metin Güler, Çağlar İşgören, Nazif Uslu ve Özgün Aytar'ın katılımıyla gerçekleşen “Ödüller ve Tiyatro” söyleşisi ile tiyatro severler bir araya geldi. Ardından Tiyatro Sanatçısı Orhan Aydın ve Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü’nün konuşmacı olduğu “Sanat ve Değişim” konulu söyleşi tiyatro severlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Söyleşilerin ardından Amfi Tiyatro’da sahnelenen “Günebakan Cam Kırıkları Mecburi İstikamet” adlı tiyatro oyunu izleyicilerle buluştu.
 
“HER ŞEYE RAĞMEN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
 
Tiyatronun önemine, tiyatrocuların karşılaştıkları zorluklara dikkat çeken Tiyatro Sanatçısı Orhan Aydın; “Her şeye rağmen üretmeye devam edeceğiz. Birlikte üretilecek işlerin geniş kitleler ile halkla buluşabildiği, kadın cinayetlerine, yangınlara ve diğer konulara karşı bir ağ oluşturan zemindir tiyatro. Artık maalesef okuryazar oranı da çok düştü. Önceden yeni yazılan bir tiyatro metni anında okunur ve tartışılırdı. Gazete okunurdu. Tiyatro eleştirmenliği diye bir zemin vardı, maalesef bu zemin de eridi” dedi.
 
SANATSIZ KALAN TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR”
 
Tiyatro ve sanatı çocuklarla, gençlerle ve toplumla buluşturmak için gösterdikleri gayreti aktaran Tiyatro Sanatçısı Levent Üzümcü; “Mesleğimizi daha fazla insana ulaştırmak gayretindeyiz. “Sanatsız kalan toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir” demiştir Mustafa Kemal Atatürk. Sanatın nasıl bir hayati gereklilik olduğunu toplumların anlayabilmesi için sanatla tanışmış olması gerekir. Eğer siz insanları sanatla, tiyatroyla tanıştırmazsanız sanatın gerekli olduğunu bilemez. Onun için Türkiye’de sanatla uğraşan herkesin esas görevi, yaptığı sanatı koruyarak olabildiğince ileriye götürerek mutlaka halkın, toplumun kılcal damarlarına inmesi gerekir. Çocuklar sanatsız ve sporsuz kalıp büyümeye devam ederlerse inanın kendi çocukları da bu şekilde büyüyecektir. Bu yüzden ilk önce çocukları sonra gençleri sanatla, tiyatroyla tanıştırmalıyız. Eğer bunu yapamazsak sanatımızı yayamayız. Biz tiyatrocular olarak insanları tiyatro ile buluşturmak zorundayız” şeklinde konuştu.
17. Uluslararası Türkiye Tiyatro Buluşması’nın son tiyatro gösterisi olan “Günebakan Cam Kırıkları Mecburi İstikamet” adlı tiyatro oyunu, sanatçıların etkileyici performansıyla izleyicilerden tam not aldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.