1.ULUSLARARASI TÜRKİYE BALON FESTİVALİ İZMİR, SELÇUK & EFES 2015

Spor 18.04.2015 - 19:10, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8216+ kez okundu.
 

1.ULUSLARARASI TÜRKİYE BALON FESTİVALİ İZMİR, SELÇUK & EFES 2015

1.ULUSLARARASI TÜRKİYE BALON FESTİVALİ SELÇUK'TA
TURİZM HAFTASI KUTLAMALARINA VE İZMİR TURİZMİNE BÜYÜK DESTEK İzmir ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacak 1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali İzmir, Selçuk & Efes 2015,  festival öncesinde de İzmir ve bölge turizmine katkı ve destek veriyor. İzmir’de T.C. İzmir Valiliği,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinde 1.Uluslararası Türkiye Balon Festivalini organizasyonunu düzenleyen EAB Havacılık Balon Festival Organizasyon şirketi temsilcileri ve uçuş ekibi üyeleri yere bağlı olarak, Sıcak Havalı Festival Balonunu uçurarak yer aldı. T.C. İzmir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce kutlanan Turizm Haftası kapsamındaki program ve etkinlikleri çerçevesinde; turistik ve tarihi bölgelerde, müze ve ören yerlerinde düzenlenen etkinliklerde yaratılan ilginin etkisini arttırmak, dikkatleri çekmek, farkındalık ve bilinirlik yaratmak amacıyla yere bağlı balon uçuşları yapıldı. Eylül ayında İzmir’de yapılacak 1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali organizasyonu ile UNESCO Dünya Mirası listesinde her birinin yer alması gereken, bu turistik ve tarihi bölgeler, müze ve ören yerleri, yeni arkeoloji kazı yerlerinin farklı bir açıdan, gökyüzünden tüm dünyadan gelecek basın ve televizyon mensupları, uluslararası misafirler ve profesyonel katılımcılar ile tüm dünyaya tanıtılması hedeflenmiştir. Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek ve her yıl geleneksel olarak düzenlenecek olan 1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali, Türkiye ve İzmir turizminde yaratacağı büyük çaplı etki ve önemi ile Kapadokya’da olduğu gibi, İzmir’de alternatif turizm çeşitliliğine dünya çapında ses getirecek BALON FESTİVAL TURİZMİNİ katacaktır. Tüm dünyada uluslararası en çarpıcı ve büyük organizasyonlar olarak yapılan balon festivallerinin yapıldığı bölgelerdeki gibi her yıl kitlesel bir turizm hareketliliği yaratacaktır. Yıllardır yabancı televizyon kanallarından yayına sunulan halkımız tarafından hayranlıkla izlenen ve Türkiye’de de olmasını merak ve istekle bekleyen geniş halk kitleleri ile Balon festivali buluşacak, o coşkuyu birebir dahil olarak yaşayacakları ENGELSİZ bir festivaldir. 1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali Genel Koordinatörü, Türkiye’nin ilk balon pilotu ve 1988 yılında Kapadokya’da Balon Turizmini başlatan Bilge Ezel “Kapadokya’da yaptığımız gibi, İzmir ve Ege’de de tarihi zenginlikleri, kültürel ve doğal güzellikleri ile uygarlıkların doğal müzesi olan ülkemizin bu bölgesinde de kültür, turizm ve arkeoloji alanında tanıtımının yapılması, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan ve alacak olan bu kültürel, tarihi ve arkeolojik zenginliklerimizin tüm dünyaya tanıtılması 1.Uluslararası Türkiye Sıcak Havalı Balon Festivali ile farklı bir mecra ve farklı bir açıdan farkındalık ve bilinirlik kazandırılması amacıyla yola çıktık” dedi.
1.ULUSLARARASI TÜRKİYE BALON FESTİVALİ SELÇUK'TA
TURİZM HAFTASI KUTLAMALARINA VE İZMİR TURİZMİNE BÜYÜK DESTEK

İzmir ve bölge turizmine büyük katkı sağlayacak 1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali İzmir, Selçuk & Efes 2015,  festival öncesinde de İzmir ve bölge turizmine katkı ve destek veriyor.

İzmir’de T.C. İzmir Valiliği,  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinde 1.Uluslararası Türkiye Balon Festivalini organizasyonunu düzenleyen EAB Havacılık Balon Festival Organizasyon şirketi temsilcileri ve uçuş ekibi üyeleri yere bağlı olarak, Sıcak Havalı Festival Balonunu uçurarak yer aldı.

T.C. İzmir Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce kutlanan Turizm Haftası kapsamındaki program ve etkinlikleri çerçevesinde; turistik ve tarihi bölgelerde, müze ve ören yerlerinde düzenlenen etkinliklerde yaratılan ilginin etkisini arttırmak, dikkatleri çekmek, farkındalık ve bilinirlik yaratmak amacıyla yere bağlı balon uçuşları yapıldı.

Eylül ayında İzmir’de yapılacak 1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali organizasyonu ile UNESCO Dünya Mirası listesinde her birinin yer alması gereken, bu turistik ve tarihi bölgeler, müze ve ören yerleri, yeni arkeoloji kazı yerlerinin farklı bir açıdan, gökyüzünden tüm dünyadan gelecek basın ve televizyon mensupları, uluslararası misafirler ve profesyonel katılımcılar ile tüm dünyaya tanıtılması hedeflenmiştir.

Ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek ve her yıl geleneksel olarak düzenlenecek olan 1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali, Türkiye ve İzmir turizminde yaratacağı büyük çaplı etki ve önemi ile Kapadokya’da olduğu gibi, İzmir’de alternatif turizm çeşitliliğine dünya çapında ses getirecek BALON FESTİVAL TURİZMİNİ katacaktır.

Tüm dünyada uluslararası en çarpıcı ve büyük organizasyonlar olarak yapılan balon festivallerinin yapıldığı bölgelerdeki gibi her yıl kitlesel bir turizm hareketliliği yaratacaktır.
Yıllardır yabancı televizyon kanallarından yayına sunulan halkımız tarafından hayranlıkla izlenen ve Türkiye’de de olmasını merak ve istekle bekleyen geniş halk kitleleri ile Balon festivali buluşacak, o coşkuyu birebir dahil olarak yaşayacakları ENGELSİZ bir festivaldir.
1.Uluslararası Türkiye Balon Festivali Genel Koordinatörü, Türkiye’nin ilk balon pilotu ve 1988 yılında Kapadokya’da Balon Turizmini başlatan Bilge Ezel “Kapadokya’da yaptığımız gibi, İzmir ve Ege’de de tarihi zenginlikleri, kültürel ve doğal güzellikleri ile uygarlıkların doğal müzesi olan ülkemizin bu bölgesinde de kültür, turizm ve arkeoloji alanında tanıtımının yapılması, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan ve alacak olan bu kültürel, tarihi ve arkeolojik zenginliklerimizin tüm dünyaya tanıtılması 1.Uluslararası Türkiye Sıcak Havalı Balon Festivali ile farklı bir mecra ve farklı bir açıdan farkındalık ve bilinirlik kazandırılması amacıyla yola çıktık” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.