ÇOCUKLARIMIZ ŞİRİNCE’DE IŞIK’LANDI

Eğitim 18.09.2018 - 13:20, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 6466+ kez okundu.
 

ÇOCUKLARIMIZ ŞİRİNCE’DE IŞIK’LANDI

ÇOCUKLARIMIZ ŞİRİNCE’DE IŞIK’LANDI
“Çocuklarımızla Okuyoruz” grubunun çocukları Fakir Baykurt’un kitaplarını okuyup, Köy Enstirüleri’nin eğitim modelini yaşadıkları iki gün geçirdiler. Şirince Tiyatro Medresesi’nde gerçekleşen iki günlük kampta, Fakir Baykurt’un kızı Işık Baykurt da çocuklara eşlik etti. Edebiyat ve Yazım, Tarih, Felsefe ve Psikoloji, Origami, Drama ve Müzik gibi dersleri üretken olma ekseninde gören çocuklar hem eğlendiler hem de üretmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Yemek servisi, bulaşık yıkama, masayı toplama ve kendi yataklarını yapma gibi becerileri deneyimledikleri bu süreçte, akranlarıyla sosyalleşen çocuklar birlikte film izledi. Fakir Baykut’un “Yandım Ali” kitabı üzerine Işık Baykurt ile yapılan söyleşide çocuklar şaşırtıcı sorular sordular. Kampın ikinci gününe Taichi ile başlayan çocuklar etkinliğin sonunda “Yandım Ali” kitabında geçen kavun ve karpuz ile kitabın dünyasını yeniden yaşattılar. Gün sonunda iki günlük etkinliğe doyamadıklarını belirten çocuklar bahar aylarında tekrar kamp yapmak sözünü ebeveynlerinden almayı başardılar.
ÇOCUKLARIMIZ ŞİRİNCE’DE IŞIK’LANDI

“Çocuklarımızla Okuyoruz” grubunun çocukları Fakir Baykurt’un kitaplarını okuyup, Köy Enstirüleri’nin eğitim modelini yaşadıkları iki gün geçirdiler.

Şirince Tiyatro Medresesi’nde gerçekleşen iki günlük kampta, Fakir Baykurt’un kızı Işık Baykurt da çocuklara eşlik etti. Edebiyat ve Yazım, Tarih, Felsefe ve Psikoloji, Origami, Drama ve Müzik gibi dersleri üretken olma ekseninde gören çocuklar hem eğlendiler hem de üretmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Yemek servisi, bulaşık yıkama, masayı toplama ve kendi yataklarını yapma gibi becerileri deneyimledikleri bu süreçte, akranlarıyla sosyalleşen çocuklar birlikte film izledi. Fakir Baykut’un “Yandım Ali” kitabı üzerine Işık Baykurt ile yapılan söyleşide çocuklar şaşırtıcı sorular sordular.

Kampın ikinci gününe Taichi ile başlayan çocuklar etkinliğin sonunda “Yandım Ali” kitabında geçen kavun ve karpuz ile kitabın dünyasını yeniden yaşattılar. Gün sonunda iki günlük etkinliğe doyamadıklarını belirten çocuklar bahar aylarında tekrar kamp yapmak sözünü ebeveynlerinden almayı başardılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.