İzmir’de mali müşavirler mesleklerine dönük saldırıları kınadı

Güncel 04.01.2023 - 16:28, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 5084+ kez okundu.
 

İzmir’de mali müşavirler mesleklerine dönük saldırıları kınadı

TESK tarafından hedef gösterilen Mali Müşavirler, mesleklerine dönük saldırılara ilişkin İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
TESK ve Milliyet Gazetesi tarafından hedef gösterilmelerine tepki gösteren Mali Müşavirler, kendilerinden özür dilenmediği sürece seslerini daha gür çıkararak alanda olmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye Mali Müşavirler Meclisi Girişimi ve İzmir Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Grubu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu  (TESK) ve Milliyet Gazetesi tarafından hedef alınmalarına dair İzmir Mali Muşavirler Odası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını İzmir Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Grubu Sekreteri Atilla Öçal okudu. Tüm zorluklara rağmen mesleklerini severek yürüttüklerini kaydeden Öcal, mesleklerine karşı birçok cepheden operasyonlara maruz kaldıklarını söyledi. TESK eliyle iftiraya uğradıklarını ve hedef gösterildiklerini belirten Öcal, "Esnaf Örgütü TESK tarafından 29 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan genelge de; özetle basit usulde ve işletme hesabı esasına göre defter tutan mükelleflerden  defter tasdik ücreti almanın yasal dayanağı kalmadığından ve benzeri şeylerden bahsedilmektedir. 31 Aralık 2022 tarihli Milliyet Gazetesi ise, bırakalım evrensel basın ahlakını asgari ahlak düzeyinden de yoksun bir biçimde meslek camiamızı isim vererek hedef gösterebilmiştir. Bizler ekonomik ve ticari yaşamın can damarı Mali Müşavirler olarak bu çirkin ithamları kınıyor ve sahiplerine iade ediyoruz” dedi. ‘TESK MANİPÜLE EDİYOR’ Esnaf Örgütü TESK, Milliyet Gazetesi ve Demirören Medya’yı kınadıklarını söyleyen Öcal, “Sözde genelgesinde bilinçli bir şekilde ‘yasa dışı’ vurgusu yaparak adeta manipülasyonda zirve yapan esnaf örgütü TESK haddini bilmelidir. TESK yöneticileri de çok iyi bilirler ki; Mali Müşavirler tarafından her yılın sonunda bir sonraki yıl kullanılmak üzere alınan bedelin adı defter tasdik ücreti değil, ‘defter tasdik ve gider katılım payıdır. Basit usulde mükellef olanlar ve işletme hesabı esasına göre defter tutan mükelleflerin noterden defter ettirmelerine gerek bulunmaması, gider katılım payı ödemelerine engel değildir. TESK, bir esnaf örgütü olarak tüm bunları bildiği halde acemice ve kendine yakışır şekilde manipüle etmeye çalışan ve son tahlilde onu da eline yüzüne bulaştırdı" diye belirtti. ‘ÖZÜR BEKLİYORUZ’ TESK ve Milliyet gazetesine seslenen Öcal, “Mesleğimize açıktan haksızca hukuksuzca saldıran TESK ve onun kalemşörü Milliyet Gazetesi iyi bilmelidirler ki; Bizler bir an önce mesleğimize karşı geliştirdikleri bu anti demokratik ve iftira üzerine kurulu tutumlarına son vermelerini, meslek kamuoyumuzdan ve halklarımızdan özür dilemedikleri istiyoruz. Bu olmadığı sürece sesimizi daha gür çıkarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
TESK tarafından hedef gösterilen Mali Müşavirler, mesleklerine dönük saldırılara ilişkin İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

TESK ve Milliyet Gazetesi tarafından hedef gösterilmelerine tepki gösteren Mali Müşavirler, kendilerinden özür dilenmediği sürece seslerini daha gür çıkararak alanda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Mali Müşavirler Meclisi Girişimi ve İzmir Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Grubu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu  (TESK) ve Milliyet Gazetesi tarafından hedef alınmalarına dair İzmir Mali Muşavirler Odası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını İzmir Çağdaş Demokrat Mali Müşavirler Grubu Sekreteri Atilla Öçal okudu.

Tüm zorluklara rağmen mesleklerini severek yürüttüklerini kaydeden Öcal, mesleklerine karşı birçok cepheden operasyonlara maruz kaldıklarını söyledi. TESK eliyle iftiraya uğradıklarını ve hedef gösterildiklerini belirten Öcal, "Esnaf Örgütü TESK tarafından 29 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan genelge de; özetle basit usulde ve işletme hesabı esasına göre defter tutan mükelleflerden  defter tasdik ücreti almanın yasal dayanağı kalmadığından ve benzeri şeylerden bahsedilmektedir. 31 Aralık 2022 tarihli Milliyet Gazetesi ise, bırakalım evrensel basın ahlakını asgari ahlak düzeyinden de yoksun bir biçimde meslek camiamızı isim vererek hedef gösterebilmiştir. Bizler ekonomik ve ticari yaşamın can damarı Mali Müşavirler olarak bu çirkin ithamları kınıyor ve sahiplerine iade ediyoruz” dedi.

‘TESK MANİPÜLE EDİYOR’

Esnaf Örgütü TESK, Milliyet Gazetesi ve Demirören Medya’yı kınadıklarını söyleyen Öcal, “Sözde genelgesinde bilinçli bir şekilde ‘yasa dışı’ vurgusu yaparak adeta manipülasyonda zirve yapan esnaf örgütü TESK haddini bilmelidir. TESK yöneticileri de çok iyi bilirler ki; Mali Müşavirler tarafından her yılın sonunda bir sonraki yıl kullanılmak üzere alınan bedelin adı defter tasdik ücreti değil, ‘defter tasdik ve gider katılım payıdır. Basit usulde mükellef olanlar ve işletme hesabı esasına göre defter tutan mükelleflerin noterden defter ettirmelerine gerek bulunmaması, gider katılım payı ödemelerine engel değildir. TESK, bir esnaf örgütü olarak tüm bunları bildiği halde acemice ve kendine yakışır şekilde manipüle etmeye çalışan ve son tahlilde onu da eline yüzüne bulaştırdı" diye belirtti.

‘ÖZÜR BEKLİYORUZ’

TESK ve Milliyet gazetesine seslenen Öcal, “Mesleğimize açıktan haksızca hukuksuzca saldıran TESK ve onun kalemşörü Milliyet Gazetesi iyi bilmelidirler ki; Bizler bir an önce mesleğimize karşı geliştirdikleri bu anti demokratik ve iftira üzerine kurulu tutumlarına son vermelerini, meslek kamuoyumuzdan ve halklarımızdan özür dilemedikleri istiyoruz. Bu olmadığı sürece sesimizi daha gür çıkarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.