Başkan Sengel Malatya’dan bildirdi... Depremzedeler bölgeyi terk etmek istiyor

Güncel 10.02.2023 - 14:19, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 5161+ kez okundu.
 

Başkan Sengel Malatya’dan bildirdi... Depremzedeler bölgeyi terk etmek istiyor

Başkan Sengel Malatya’dan bildirdi... Depremzedeler bölgeyi terk etmek istiyor
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Malatya’daki durumu anlattı. Malatya’yı ikinci depremin yıktığını belirten Sengel, “Barınma burada çok büyük problem. Eksiklikler nedeniyle geç kalınmış hali var” dedi.  Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, depremden sonra Malatya'ya gitti. Merkezde ve ilçelerde çalışmaları izleyen ve destek olan Sengel, Efes Selçuk’tan çıkan tırın akşam saatlerinde varacağını ifade etti. MUTFAK VE YEMEK Sengel, şunları anlattı: “Malatyadayız tırımızı bekliyoruz. Onlar da yollardalar. 3-4 saat sonra gelecek. Mutfak kurulması ve sıcak yemek verilmesi noktasında talep var. Aynı zamanda halkımızın topladığı malzemeler vardı. Yardım malzemeleri geldiği zaman bunların dağıtımını gerçekleştireceğiz. Zaman hızla geçmiş durumda. Bazı konularda eksiklikler var. Eksiklikler nedeniyle de geç kalınmış hali var. Ekipler canla başla çalışma sergiliyorlar. Yıkılan çok sayıda bina var. Bazı enkazlardan ses gelmediği için çalışma yapılamıyor. İnsanlar cenazelerinin çıkarılmasını bekliyor. Barınma büyük problem. İnsanlar bir an kafalarını sokacakları bir çatı istiyor. Hava çok soğuk. Isınmaya ilgili problem devam ediyor. Girilemeyecek pozisyonda ev sayısı da çok fazla. Malatya’yı ikinci deprem vurmuş. İlk depremde korkup da dışarı çıkanların sonraki depremde evleri yıkılmış. Depremzedeler burayı terk etmek istiyor. Gideceğiz ama nasıl gideceğiz diyenler var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir kira bir yuva kampanyası çok değerli. Yine aynı şekilde otellerin kapılarını açması…330 kilometrelik alanda bir depremden bahsediyoruz. Hala bazı enkazlardan çöp bile kaldırılmamış. 2 gün önce bu enkazdan ses geliyordu şimdi gelmiyor diyorlar. Büyük bir organizasyon ve koordinasyon eksikliği olduğu ortada” Gündemebakış
Başkan Sengel Malatya’dan bildirdi... Depremzedeler bölgeyi terk etmek istiyor

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Malatya’daki durumu anlattı. Malatya’yı ikinci depremin yıktığını belirten Sengel, “Barınma burada çok büyük problem. Eksiklikler nedeniyle geç kalınmış hali var” dedi.

 Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, depremden sonra Malatya'ya gitti. Merkezde ve ilçelerde çalışmaları izleyen ve destek olan Sengel, Efes Selçuk’tan çıkan tırın akşam saatlerinde varacağını ifade etti.

MUTFAK VE YEMEK

Sengel, şunları anlattı:

“Malatyadayız tırımızı bekliyoruz. Onlar da yollardalar. 3-4 saat sonra gelecek. Mutfak kurulması ve sıcak yemek verilmesi noktasında talep var. Aynı zamanda halkımızın topladığı malzemeler vardı. Yardım malzemeleri geldiği zaman bunların dağıtımını gerçekleştireceğiz. Zaman hızla geçmiş durumda. Bazı konularda eksiklikler var. Eksiklikler nedeniyle de geç kalınmış hali var. Ekipler canla başla çalışma sergiliyorlar. Yıkılan çok sayıda bina var. Bazı enkazlardan ses gelmediği için çalışma yapılamıyor. İnsanlar cenazelerinin çıkarılmasını bekliyor. Barınma büyük problem. İnsanlar bir an kafalarını sokacakları bir çatı istiyor. Hava çok soğuk. Isınmaya ilgili problem devam ediyor. Girilemeyecek pozisyonda ev sayısı da çok fazla. Malatya’yı ikinci deprem vurmuş. İlk depremde korkup da dışarı çıkanların sonraki depremde evleri yıkılmış. Depremzedeler burayı terk etmek istiyor. Gideceğiz ama nasıl gideceğiz diyenler var. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir kira bir yuva kampanyası çok değerli. Yine aynı şekilde otellerin kapılarını açması…330 kilometrelik alanda bir depremden bahsediyoruz. Hala bazı enkazlardan çöp bile kaldırılmamış. 2 gün önce bu enkazdan ses geliyordu şimdi gelmiyor diyorlar. Büyük bir organizasyon ve koordinasyon eksikliği olduğu ortada”
Gündemebakış

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.