AK Parti İzmir Yerel Seçim Çalışmalarına Başladı.

Siyaset 09.08.2018 - 16:03, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 5008+ kez okundu.
 

AK Parti İzmir Yerel Seçim Çalışmalarına Başladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Aday olmak herkesin demokratik hakkı ama birilerinin aday adaylığı için çalışma yapmalarını sonra da aday gösterilmediklerinde kırılmalarını istemiyoruz. O nedenle aday adayı olmak isteyenler önce bu fikrini bize söylesin" dedi.
2019 yılında yapılması öngörülen yerel seçimlere dair İzmir'de çalışmalara başlayan AK Parti İl Teşkilatı, süreçte partililerin kırılıp küsmemesi için ilginç bir önlem aldı. Belediye başkan aday adayı olmak isteyenlerin, bu düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmadan önce kendilerine bildirilmesini isteyen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, aday adaylığı yarışına izin vermeyeceklerini söyledi. Şengül, "Adaylık düşünenler, hem ilçelerden hem de bizden izin alsınlar. Bize söylesinler. Biz gerekli çalışmaları yaptıktan sonra, kararımızı onlara bildireceğiz. Bu süreçte bizimle istişare içerisinde olmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu. İlçelerle ilgili adaylık düşünenlerin bu fikirlerini kendilerine iletmeye başladıklarını kaydeden Şengül, "Aday adaylarının kendilerini kamuoyuna açıklamalarını istemiyoruz. Önce bize gelsinler, gerekli incelemeler ve araştırmalar yapıldıktan sonra, o kişilerin aday olup olmayacaklarını bildiriyoruz" dedi. 30 İLÇEDE ÇALIŞMA 30 ilçede çalışma yaptıklarını da açıklayan Başkan Şengül, "Şu anda isim bazında çalışmalara başladık. Kimler aday olabilir. Alternatifler üzerinde duruyoruz. Alternatifler arasında ön plana çıkacak isimler var mı? Toplumda karşılığı var mı? Tüm yönleri ile değerlendireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çalışmalarımız da sürüyor. AK Parti'nin İzmir'de iktidara gelmesi halinde ilçelerde ve büyükşehirde ne gibi çalışmalar yapacağına dair arka planda ciddi hazırlıklar sürüyor" dedi. (DHA)
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Aday olmak herkesin demokratik hakkı ama birilerinin aday adaylığı için çalışma yapmalarını sonra da aday gösterilmediklerinde kırılmalarını istemiyoruz. O nedenle aday adayı olmak isteyenler önce bu fikrini bize söylesin" dedi.

2019 yılında yapılması öngörülen yerel seçimlere dair İzmir'de çalışmalara başlayan AK Parti İl Teşkilatı, süreçte partililerin kırılıp küsmemesi için ilginç bir önlem aldı. Belediye başkan aday adayı olmak isteyenlerin, bu düşüncelerini kamuoyu ile paylaşmadan önce kendilerine bildirilmesini isteyen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, aday adaylığı yarışına izin vermeyeceklerini söyledi. Şengül, "Adaylık düşünenler, hem ilçelerden hem de bizden izin alsınlar. Bize söylesinler. Biz gerekli çalışmaları yaptıktan sonra, kararımızı onlara bildireceğiz. Bu süreçte bizimle istişare içerisinde olmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu. İlçelerle ilgili adaylık düşünenlerin bu fikirlerini kendilerine iletmeye başladıklarını kaydeden Şengül, "Aday adaylarının kendilerini kamuoyuna açıklamalarını istemiyoruz. Önce bize gelsinler, gerekli incelemeler ve araştırmalar yapıldıktan sonra, o kişilerin aday olup olmayacaklarını bildiriyoruz" dedi.

30 İLÇEDE ÇALIŞMA
30 ilçede çalışma yaptıklarını da açıklayan Başkan Şengül, "Şu anda isim bazında çalışmalara başladık. Kimler aday olabilir. Alternatifler üzerinde duruyoruz. Alternatifler arasında ön plana çıkacak isimler var mı? Toplumda karşılığı var mı? Tüm yönleri ile değerlendireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çalışmalarımız da sürüyor. AK Parti'nin İzmir'de iktidara gelmesi halinde ilçelerde ve büyükşehirde ne gibi çalışmalar yapacağına dair arka planda ciddi hazırlıklar sürüyor" dedi. (DHA)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.