ORTODOKSLARIN ÖNEMLİ GÜNÜNDE SELÇUK TİCARET ODASI DOSTLUK YEMEĞİ VERDİ

Yerel 11.05.2018 - 10:13, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8344+ kez okundu.
 

ORTODOKSLARIN ÖNEMLİ GÜNÜNDE SELÇUK TİCARET ODASI DOSTLUK YEMEĞİ VERDİ

ORTODOKSLARIN ÖNEMLİ GÜNÜNDE SELÇUK TİCARET ODASI DOSTLUK YEMEĞİ VERDİ
Ortodoks Cemaati için önemli olan İncilin yazarı St John’un anımsanma günü nedeniyle her yıl Mayıs ayında yapılan ayini bu yıl Fener Rum Patriği Bartholomeos'un misafiri olarak Türkiye'ye gelen İskenderiye Patriği II. Theodoros yönetti.  Ayinden sonra Şirince’de Selçuk Ticaret Odası tarafından verilen dostluk yemeğine Yunanistan'ın Türkiye Büyükelçisi Petros Mavroidis, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras, Belçika Metropoliti Athenagoras ile İzmir, Ankara ve İstanbul'dan davetliler katıldı.  İnanç turizmi konusunda Selçuk’ta önemli çalışmalar yapan Selçuk Ticaret Odası’nın evsahipliğindeki yemekte konuşan Oda Başkanı Koray Yolcu, Yunanistan ve Türkiye arasındaki dostluk köprüsü ve inançlar arasındaki barışın önemine dikkat çekti. Oda Başkanı Yolcu İskenderiye Patriği II. Theodoros’a ziyaret anısına bir ikona hediye etti. Yemek sırasında İskenderiye Patriğinin Başkan Koray Yolcu gibi köklerinin Girit’ten olduğunun anlaşılması üzerine Yolcu konuşmasında “İnsanlık için en temel evrensel değerlerin barış ve dostluk olduğu hepimizin ortak görüşü. Dilerim bu dostluk ve barış mesajları herkese ve dünyaya örnek olur. İnançlar için önemli merkez olan Selçuk’un bunun gibi birlikteliklere ve kültürel iletişime evsahipliği yapması bizi mutlu ediyor. “ dedi. Ortodoks dünyasının önemli isimlerinin aynı zamanda bu coğrafya için barış elçileri olduğunun altını çizen STO Başkanı Koray Yolcu, tüm inançların buluşma noktası olan kentimizde dostlarımızı ağırlamaktan her zaman mutluluk duymaya devam edeceğiz” dedi.
ORTODOKSLARIN ÖNEMLİ GÜNÜNDE SELÇUK TİCARET ODASI DOSTLUK YEMEĞİ VERDİ
Ortodoks Cemaati için önemli olan İncilin yazarı St John’un anımsanma günü nedeniyle her yıl Mayıs ayında yapılan ayini bu yıl Fener Rum Patriği Bartholomeos'un misafiri olarak Türkiye'ye gelen İskenderiye Patriği II. Theodoros yönetti. 

Ayinden sonra Şirince’de Selçuk Ticaret Odası tarafından verilen dostluk yemeğine Yunanistan'ın Türkiye Büyükelçisi Petros Mavroidis, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, İzmir Metropoliti Bartholomeos Samaras, Belçika Metropoliti Athenagoras ile İzmir, Ankara ve İstanbul'dan davetliler katıldı. 
İnanç turizmi konusunda Selçuk’ta önemli çalışmalar yapan Selçuk Ticaret Odası’nın evsahipliğindeki yemekte konuşan Oda Başkanı Koray Yolcu, Yunanistan ve Türkiye arasındaki dostluk köprüsü ve inançlar arasındaki barışın önemine dikkat çekti. Oda Başkanı Yolcu İskenderiye Patriği II. Theodoros’a ziyaret anısına bir ikona hediye etti.

Yemek sırasında İskenderiye Patriğinin Başkan Koray Yolcu gibi köklerinin Girit’ten olduğunun anlaşılması üzerine Yolcu konuşmasında “İnsanlık için en temel evrensel değerlerin barış ve dostluk olduğu hepimizin ortak görüşü. Dilerim bu dostluk ve barış mesajları herkese ve dünyaya örnek olur. İnançlar için önemli merkez olan Selçuk’un bunun gibi birlikteliklere ve kültürel iletişime evsahipliği yapması bizi mutlu ediyor. “ dedi. Ortodoks dünyasının önemli isimlerinin aynı zamanda bu coğrafya için barış elçileri olduğunun altını çizen STO Başkanı Koray Yolcu, tüm inançların buluşma noktası olan kentimizde dostlarımızı ağırlamaktan her zaman mutluluk duymaya devam edeceğiz” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.