Ünlü Şair ve Yazar Cezmi ERSÖZ Selçuk'ta Büyük Usta Yaşar KEMAL'i Anlattı

Eğitim 04.04.2015 - 12:32, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 7977+ kez okundu.
 

Ünlü Şair ve Yazar Cezmi ERSÖZ Selçuk'ta Büyük Usta Yaşar KEMAL'i Anlattı

Ünlü Şair ve Yazar Cezmi ERSÖZ Selçuk'ta Büyük Usta Yaşar KEMAL'i Anlattı
    Eğitim Sen Selçuk Temsilciliğinin düzenlediği Yaşar Kemal'i anma gecesine katılan Ünlü şair ve yazar Cezmi ERSÖZ’ü Sanat sever Selçuklu 200 kişi yalnız bırakmadı . Katılanlar özellikle söyleşiden çok memnun olduklarını ifade ederek Selçuk’ta bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler. Etkinliğe Söke'den BİZ SANAT TİYATROSU  sanatçıları da şiir ve türküleriyle katkı sundular.   Türkiye’nin son dönemde ki önemli Şair ve Yazarlarından birisi olan Cezmi Ersöz Yaşara Kemal’i anlatırken “Yaşar ağabey” diye hitap etmesi dikkat çekti. Yaşar Kemal’in kendisine büyük destek ve moral verdiğini anlatan Ersöz Yaşar Kemal ile ilgili şu anektodu izleyenler ile paylaştı;   “Yaşar ağabey anlattı; Yaşar ağabey, yanında aşık Veysel Beyoğlu’nda yukarı doğru yürüyorlarmış. Benim de ustam olarak kabul ettiğim Sait Faik’de karşılarında geliyormuş. Karşılaşınca Sait Faik başlamış gülmeye. Yaşar Kemal suratını asıp niye gülüyorsun diye sormuş. Sait Faik kahkahalar içinde ‘iki adam tek gözle yürüyorsunuz’ demiş. Daha sonra bu espriye hep beraber kahkahalar ile gülmüşler. Yaşar ağabey kendisiyle barışık, gülen bir adamdı. Yazdıkları da bu güne ve yarına ışık tutmaktadır.”    “Yaşar Kemal’in evrensel kişiliği ve yaşamının her döneminde bir çok zorluğu yaşadığı ve bu zorluklara karşı her zaman direndiğine dikkat çekti. Yaşar Kemal’in ve Çukurovalıların her zaman güleç ve sevecen olduklarını da sözlerine ekleyen Ersöz Yaşar Kemal’in ölümünden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.       Abidin ve Arif Dino kardeşlerin dedeleri Abidin Paşa’nın yaşam öyküsünü anlatırken, sonunda Cumhuriyet Gazetesi kurucusu Yunus Nadi’ye ve onun oğlu Nadir Nadiye kadar uzanan ilginç süreci anlatırken, Yaşar Kemal’in Cumhuriyet Gazetesinde İnce Mehmet’in tefrika olarak yayınlanması, daha sonra röportajları ile 1963 yılına kadar olan serüvenini anlattı. Ersöz Yaşar Kemal’in barış yanlısı olduğuna vurgu yaparak, “Savaşı benimseyenler ve insan öldürenler benim kitaplarımı okumasın” sözlerine vurgu yaptı. Yaşar Kemal’in ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, büyük ustanın Türk Edebiyatı için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.   Gecenin sonunda Edebiyatçı Cezmi Ersöz’e  Selçuk Eğitim Sen temsilciliği geceye katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunrak katılanlara çiçek verdi. Daha sonra Cezmi Ersöz kitaplarını imzaladı.
Ünlü Şair ve Yazar Cezmi ERSÖZ Selçuk'ta Büyük Usta Yaşar KEMAL'i Anlattı
    Eğitim Sen Selçuk Temsilciliğinin düzenlediği Yaşar Kemal'i anma gecesine katılan Ünlü şair ve yazar Cezmi ERSÖZ’ü Sanat sever Selçuklu 200 kişi yalnız bırakmadı . Katılanlar özellikle söyleşiden çok memnun olduklarını ifade ederek Selçuk’ta bu tür etkinliklerin devam etmesini istediler. Etkinliğe Söke'den BİZ SANAT TİYATROSU  sanatçıları da şiir ve türküleriyle katkı sundular.
 
Türkiye’nin son dönemde ki önemli Şair ve Yazarlarından birisi olan Cezmi Ersöz Yaşara Kemal’i anlatırken “Yaşar ağabey” diye hitap etmesi dikkat çekti. Yaşar Kemal’in kendisine büyük destek ve moral verdiğini anlatan Ersöz Yaşar Kemal ile ilgili şu anektodu izleyenler ile paylaştı;
 
“Yaşar ağabey anlattı; Yaşar ağabey, yanında aşık Veysel Beyoğlu’nda yukarı doğru yürüyorlarmış. Benim de ustam olarak kabul ettiğim Sait Faik’de karşılarında geliyormuş. Karşılaşınca Sait Faik başlamış gülmeye. Yaşar Kemal suratını asıp niye gülüyorsun diye sormuş. Sait Faik kahkahalar içinde ‘iki adam tek gözle yürüyorsunuz’ demiş. Daha sonra bu espriye hep beraber kahkahalar ile gülmüşler. Yaşar ağabey kendisiyle barışık, gülen bir adamdı. Yazdıkları da bu güne ve yarına ışık tutmaktadır.”
 
 “Yaşar Kemal’in evrensel kişiliği ve yaşamının her döneminde bir çok zorluğu yaşadığı ve bu zorluklara karşı her zaman direndiğine dikkat çekti. Yaşar Kemal’in ve Çukurovalıların her zaman güleç ve sevecen olduklarını da sözlerine ekleyen Ersöz Yaşar Kemal’in ölümünden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.

   
 
Abidin ve Arif Dino kardeşlerin dedeleri Abidin Paşa’nın yaşam öyküsünü anlatırken, sonunda Cumhuriyet Gazetesi kurucusu Yunus Nadi’ye ve onun oğlu Nadir Nadiye kadar uzanan ilginç süreci anlatırken, Yaşar Kemal’in Cumhuriyet Gazetesinde İnce Mehmet’in tefrika olarak yayınlanması, daha sonra röportajları ile 1963 yılına kadar olan serüvenini anlattı.
Ersöz Yaşar Kemal’in barış yanlısı olduğuna vurgu yaparak, “Savaşı benimseyenler ve insan öldürenler benim kitaplarımı okumasın” sözlerine vurgu yaptı. Yaşar Kemal’in ölümünden büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, büyük ustanın Türk Edebiyatı için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.
 
Gecenin sonunda Edebiyatçı Cezmi Ersöz’e  Selçuk Eğitim Sen temsilciliği geceye katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunrak katılanlara çiçek verdi. Daha sonra Cezmi Ersöz kitaplarını imzaladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.