Emekliler Sendikası Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel :

Kültür 22.04.2015 - 19:38, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8448+ kez okundu.
 

Emekliler Sendikası Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel :

Emekliler Sendikası Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel :
                                 Emekliler siyasetin gündemine oturdu                   Selçuk’ta on beş gün önce kuruluşunu ilan eden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekliler Sendikası ( Emekli-Sen) Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel, emeklilerin son bir aydır siyasetin gündemine oturduğuna, siyasilerin dillerinden düşürmedikleri bir kesim haline geldiğine dikkat çekti.                 Türkiye’de yokluk ve yoksulluk içersinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan on bir milyon emeklinin özellikle AKP’nin on üç yıllık iktidar dönemi boyunca tamamen unutulduğunu, emeklilerin sorunlarının görmezden gelindiğini, sadaka zamlarla ağızlarına bir parmak bal çalınarak uyutulmaya çalışıldığını ifade eden İbrahim Adıgüzel “ Cumhuriyet Halk Partisi’nin emeklilere yılda iki kez bir maaş tutarında ikramiye vereceğini, emekli maaşlarının en az 1500 lira olacağını açıklamasının ardından başta AKP olmak üzere tüm siyasi partilerin emekli maaşları üzerinden adeta açık artırmaya çıktıklarını görmek biz emeklileri sevindiriyor.  Ancak  bizlere hak ettiğimiz değeri vermeye hazırlanan CHP’ye “kaynağın nerede” diye soranlara karşı da biz emekliler öfke duyuyoruz. 1 milyar 500 milyon lirayı 1150 odalı saray yaptırmak için harcayan, o yetmezmiş gibi bu sarayın yanına da 750 milyon liraya da konut olarak kullanılacak lüks bir yavru saray daha yaptırmakta olan bir iktidar partisi yetkilileri hangi yüzle bu soruyu sorabiliyorlar anlamak mümkün değil. Saraylar, saray yavruları yaptırırken 480 milyon liraya dev uçak, 182 milyon liraya tam üç tane helikopter, 1milyon 157 bin liraya lüks makam arabası alanların bu soruyu sorma hakları yoktur” diyerek emeklilere verilecek ikramiye toplamının sarayda kullanılan altın yaldızlı iki adet su bardağının fiyatına eşit olduğunu vurguladı.                 CHP’nin seçim bildirgesini duyan hükümetin emekli maaşlarına 100 lira zam yapmaya hazırlandığını hatırlatan Emekli- Sen Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel “ Üstelik bu 100 lira zammı da tüm emeklilere vermeyecekler. Verecekleri zam tutarı kademeli olarak elli liraya kadar düşürülüyor. Biz yıllardır hükümetten sadaka değil toplu sözleşme hakkı istiyoruz. Biz hükümetten saraya değil emekliye bütçe ayırmasını talep ediyoruz. İçi boş kararlarla artık emeklileri oyalayamazlar. Cin şişeden çıktı artık” diyerek AKP’nin yıllardır yapamadığını bundan sonra da asla yapamayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.             
Emekliler Sendikası Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel :
                                 Emekliler siyasetin gündemine oturdu
 
                Selçuk’ta on beş gün önce kuruluşunu ilan eden Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekliler Sendikası ( Emekli-Sen) Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel, emeklilerin son bir aydır siyasetin gündemine oturduğuna, siyasilerin dillerinden düşürmedikleri bir kesim haline geldiğine dikkat çekti.

                Türkiye’de yokluk ve yoksulluk içersinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan on bir milyon emeklinin özellikle AKP’nin on üç yıllık iktidar dönemi boyunca tamamen unutulduğunu, emeklilerin sorunlarının görmezden gelindiğini, sadaka zamlarla ağızlarına bir parmak bal çalınarak uyutulmaya çalışıldığını ifade eden İbrahim Adıgüzel “ Cumhuriyet Halk Partisi’nin emeklilere yılda iki kez bir maaş tutarında ikramiye vereceğini, emekli maaşlarının en az 1500 lira olacağını açıklamasının ardından başta AKP olmak üzere tüm siyasi partilerin emekli maaşları üzerinden adeta açık artırmaya çıktıklarını görmek biz emeklileri sevindiriyor.  Ancak  bizlere hak ettiğimiz değeri vermeye hazırlanan CHP’ye “kaynağın nerede” diye soranlara karşı da biz emekliler öfke duyuyoruz. 1 milyar 500 milyon lirayı 1150 odalı saray yaptırmak için harcayan, o yetmezmiş gibi bu sarayın yanına da 750 milyon liraya da konut olarak kullanılacak lüks bir yavru saray daha yaptırmakta olan bir iktidar partisi yetkilileri hangi yüzle bu soruyu sorabiliyorlar anlamak mümkün değil. Saraylar, saray yavruları yaptırırken 480 milyon liraya dev uçak, 182 milyon liraya tam üç tane helikopter, 1milyon 157 bin liraya lüks makam arabası alanların bu soruyu sorma hakları yoktur” diyerek emeklilere verilecek ikramiye toplamının sarayda kullanılan altın yaldızlı iki adet su bardağının fiyatına eşit olduğunu vurguladı.

                CHP’nin seçim bildirgesini duyan hükümetin emekli maaşlarına 100 lira zam yapmaya hazırlandığını hatırlatan Emekli- Sen Selçuk Temsilcisi İbrahim Adıgüzel “ Üstelik bu 100 lira zammı da tüm emeklilere vermeyecekler. Verecekleri zam tutarı kademeli olarak elli liraya kadar düşürülüyor. Biz yıllardır hükümetten sadaka değil toplu sözleşme hakkı istiyoruz. Biz hükümetten saraya değil emekliye bütçe ayırmasını talep ediyoruz. İçi boş kararlarla artık emeklileri oyalayamazlar. Cin şişeden çıktı artık” diyerek AKP’nin yıllardır yapamadığını bundan sonra da asla yapamayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.             
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.