Uğur Mumcu Selçuk'ta Anıldı

Güncel 25.01.2017 - 11:55, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8695+ kez okundu.
 

Uğur Mumcu Selçuk'ta Anıldı

Ankara'da Evinin önünde uğradığı bombalı suikastle yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci ‐ Yazar Uğur Mumcu, tüm Türkiye'de olduğu gibi Selçuk'ta da düzenlenen törenle anıldı.
Düzenlenen törene Selçuk'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Usta gazetecinin ölümünün üzerinden 24 yıl geçti...  Anma töreni için İstasyon Meydanı'nda buluşan Selçuklular, Selçuk Belediye binası karşısında bulunan Uğur Mumcu Anıtı'na kadar yürüdüler.   Selçuklular törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudular. Düzenlenen anma töreninde Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç yaptığı konuşmada; "Ben Cumhuriyetçiyim, ben Laikim, ben anti emperyalistim, ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, ben özgürlükçüyüm, ben terörün karşısındayım, ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha deyin araştırarak yazdığım hiç bir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın. Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır." demişti Uğur Mumcu. Ayrıca ;"Bundan 24 yıl önce Uğur Mumcu ile baş edemeyeceklerini anlayan emperyalist, yobazlar, hırsızlar, vurguncular, çıkarcılar Uğur Mumcu'yu vurdular, parçaladılar. Ben eminim ki bu meydanları dolduran bu insanlar arasında nice Uğur Mumcular var. Bu insanları ortaya çıkarmak için biraz cesaret, biraz örgütlenmeye ihtiyaç var. Bundan bir asır önce Türk aydınları Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde örgütlenip bir padişahlıktan Cumhuriyet rejimine geçmeyi nasıl başardılarsa şimdi de Türk gençleri ve aydınları Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmaya muhafak olacaklardır. Son günlerde saldırılara maruz kalan Cumhuriyetimiz, halk oylamasıyla geleceğine yön verecektir. Ya egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak, ya tek bir kişinin eline geçecektir. Bu yapılacak halk oylaması vatana, millete ve Cumhuriyet'e "Hayır" lı olmasını diliyorum. Başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bizlere bıraktığı emanete ölene kadar sahip çıkacağımıza ant içeriz. Geleceğimizin hayır’lı olması dileğiyle. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum" dedi. Tuncay Kireç'in konuşmasının ardından törene katılanlar yanlarında getirdikleri karanfillerle Uğur Mumcu Anıtını çiçeklerle donattılar. 
Ankara'da Evinin önünde uğradığı bombalı suikastle yaşamını yitiren Araştırmacı Gazeteci ‐ Yazar Uğur Mumcu, tüm Türkiye'de olduğu gibi Selçuk'ta da düzenlenen törenle anıldı.
Düzenlenen törene Selçuk'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Usta gazetecinin ölümünün üzerinden 24 yıl geçti...  Anma töreni için İstasyon Meydanı'nda buluşan Selçuklular, Selçuk Belediye binası karşısında bulunan Uğur Mumcu Anıtı'na kadar yürüdüler.
 

Selçuklular törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudular. Düzenlenen anma töreninde Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Tuncay Kireç yaptığı konuşmada; "Ben Cumhuriyetçiyim, ben Laikim, ben anti emperyalistim, ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, ben özgürlükçüyüm, ben terörün karşısındayım, ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım. Dün sabaha deyin araştırarak yazdığım hiç bir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun, parçalayın. Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır." demişti Uğur Mumcu.

Ayrıca ;"Bundan 24 yıl önce Uğur Mumcu ile baş edemeyeceklerini anlayan emperyalist, yobazlar, hırsızlar, vurguncular, çıkarcılar Uğur Mumcu'yu vurdular, parçaladılar. Ben eminim ki bu meydanları dolduran bu insanlar arasında nice Uğur Mumcular var. Bu insanları ortaya çıkarmak için biraz cesaret, biraz örgütlenmeye ihtiyaç var. Bundan bir asır önce Türk aydınları Mustafa Kemal Atatürk'ün çevresinde örgütlenip bir padişahlıktan Cumhuriyet rejimine geçmeyi nasıl başardılarsa şimdi de Türk gençleri ve aydınları Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet yaşatmaya muhafak olacaklardır. Son günlerde saldırılara maruz kalan Cumhuriyetimiz, halk oylamasıyla geleceğine yön verecektir. Ya egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak, ya tek bir kişinin eline geçecektir. Bu yapılacak halk oylaması vatana, millete ve Cumhuriyet'e "Hayır" lı olmasını diliyorum. Başta Uğur Mumcu olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bizlere bıraktığı emanete ölene kadar sahip çıkacağımıza ant içeriz. Geleceğimizin hayır’lı olması dileğiyle. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum" dedi. Tuncay Kireç'in konuşmasının ardından törene katılanlar yanlarında getirdikleri karanfillerle Uğur Mumcu Anıtını çiçeklerle donattılar. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.