AMACIMIZ: EFES BİSİKLET FESTİVALİNİ DÜZENLEMEK

   

Bergama ve Selçuk Belediyelerinin ortaklaşa düzenledikleri ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen “UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu” 320 bisikletçinin katılımıyla tamamlandı.Bisiklet Turuna Selçuk’taki bisikleÇerçiler de yoğun ilgi gösterdi.

Dünya miraslarını amatör bisiklet sporcularının bastıkları pedallarla birbirine bağlayan proje Selçuk’ta İstasyon Meydanı’ndan verilen start ile başladı. 200 kilometrelik parkur Bergama Kızıl Avlu’da sona erdi.

“Amacımız Efes Bisiklet Festivali düzenlemek”

46 Bisikletçi ile“UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu”na katılarak destek verdiklerini belirten Efes Bisiklet Topluluğu Kurucu Üyesi Onur Pınar; ” Selçuk Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinliğe destek verip Selçuk’u temsil ettik. Sporcularımızla birlikte 200 km. pedal çevirdik. Oldukça anlamlı bir organizasyon oldu.

Selçuk’ta her yıl düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ve Selatin Turuna yaklaşık 400 katılımcı ile İlçenin ekonomisine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Efes Bisiklet Topluluğu Kurucu Üyesi Onur Pınar; “Amacımız; Selçuk’ta ilk etapta bin bisikletçinin katılımı ile Efes Bisiklet Festivali düzenlemek. Gurubumuz her Pazar sabahı ADD Parkında toplanıp çevre il ve ilçelere turlar düzenlemektedir. Bu çerçevede tüm Selçuk halkını bisiklet binmeye davet ediyoruz” dedi.