Beko Kadınları Sahneye Davet Etti.

Bu Pazar Efes Tiyatro Salonunda Disk Emekli Sen Selçuk olağan Genel Kurulu yapıldı. Disk Başkanı Kani Beko'nun Katıldığı kongreye ilgi yoğun oldu. Kongreye Selçuk Rumeli Göçmenleri Derneği, Alevi Kültür Derneği, ADD, Tüm Belsen, Eğitim Sen, Eğitim İş, CHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP Eski İlçe Başkanı Hasan Uysal'da Katılım gösterdiler.
  Yapılan Kongrede yeni Disk Emekli Sen Temsilcileri Güllü Kartal Başkanlığında, Aliye Ermiş,Malik Şentürk’ten oluştu. Selçuk Disk Emekli Senin Bir önceki Başkanı İbrahim Adıgüzel Üst Kurul Delegesi seçildi.
  Emeklilere büyük görevler düştüğünü belirten DİSK Başkanı Beko:” Emeklilerin artık kahve köşelerinde zaman geçirmemesi gerektiğini belirterek emekli olduktan sonra insanların sivil toplum örgütlerine katılmalarını ve buralardaki çalışmalara destek olmaları gerektiğini vurguladı. Örgütlü hareket etmeliyiz her zaman örgütlü olmalıyız örgütlü hareket edildiği zaman herkesin haklarını alabileceğini söyleyerek Disk Emekli Sen gibi kurumlara destek verilmesi gerektiğini söyledi.


  DİSK Genel Başkanı Kani Beko yaptığı konuşmada, gerici anlayışın kadına bakışına tepki gösterek kadınları sahneye davet etti ve "gerici, yobaz anlayışa inat DİSK'li kadınlar bugün sahnede yarın meydanlarda" dedi.
  Yapılan seçimlerde 3 kişilik temsilcilik yönetimine Güllü Kartal, Aliye Ermiş ve Malik Şentürk seçildi. Kadını ikinci sınıf gören eril ve gerici anlayışa karşı Selçuklu kadınlar sendikal mücadeledeki çalışmalarıyla "Yaşasın DİSK yaşasın Emekli Sen" dedi.