Deniz’i, Yusuf’u, Hüseyin’i ve tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

"Türkiye tarihine büyük bir kara leke olarak düşen 6 mayıs 1972 yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan üç devrimci genç, üç fidan fikirleri yüzünden idam edildiler.
 
Yaşanan gençlik cinayetlerinin en korkutucu olanı hukukun eliyle devlet tarafından yapılan, anayasal düzeni yıkmaya kast etmek iftirası ile idam edilen  üç fidanın yani Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in cinayetidir. Bu gençler anayasal düzeni yıkmak bir kenara dönemin anayasasının uygulanmaması ve anayasada var olan hakların kullandırılmamasını eleştirmektedirler. Denizler ülkede hak ve özgürlüklerden yana faşizmin karşısında olan gençlerdir. Bugün Deniz’ler ülkenin dört bir yanında filizlenen umuttur, iradedir, cesarettir, haykırıştır. Bu üç fidanı idam edenlerin güçleri fikirlerini yok etmeye yetmemiştir.
 
Denizlerin yürüyüşü Mustafa Kemal’in yürüyüşüdür. Tam bağımsız Türkiye yürüyüşüdür. Biz Cumhuriyet Halk partili gençler Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda Deniz’lerin izinde faşizme ve emperyalizme karşı olan yürüyüşümüze devam edeceğiz.
 
Deniz’i, Yusuf’u, Hüseyin’i ve tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz." denildi.