ŞÜKRÜ ÖZKAYNAK

 

İzmir Selçuk'un tanınmış ve sevilen simalarından olan çok sevdiğim ve değer verdiğim Şükrü Özkaynak abimiz bir yıl önce 15 Aralık 2022 de aramızdan ayrılmıştı.


Her yerleşim biriminin kendine özgü öz kaynakları vardır. O öz kaynaklar kendiliğinden çıkar ortaya. İşleyebilirsen değer kazanır usta ellerde.

İşte o öz kaynaklardan biri Ayasuluk’ un sevilen öğretmenlerinden merhum Başöğretmen Cemal Özkaynak’ın oğullarından yani yaşayan efsane Şükrü Özkaynak. 

Kendine özgü özellikler taşıyan spordan tut aklına ne gelirse bütün konularda akıl danışabileceğiniz bir değer. Şunu da iyi bilin ki yağmur damlaları gibi kültür akardı dilinden. Selçuk’un tarihçesini ve Selçuk ilçesini oluşturan köklü ailelerinin geçmişini onun dilinden dinlemek bir başka güzeldi. 

Anadolu’mun çeşitli illerindeki köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencileri kilometrelerce uzaktan uzanan bir el eldi kendisi. Çevremizdeki bütün okullarımızda izi vardı yarınlara bıraktığı. 

Cebi zengin olmasa da gönlü çok zengin olan Atatürk sevdalısı halkın arasında hani yiğit lakabıyla anılar ya der derler ya adıyla namıyla şanıyla Deli Şükrü. 

Mekânın cennet olsun. Anılarınla, daima içimizde yaşayacaksın. Nurlar içinde uyuyasın.

Nuri Gökgöz (Toprağın Sesi)