ÇOCUK FİTNESS MİLLİ TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONASINDA İKİ SELÇUKLU

32 kişilik Türk Milli takım kafilesine Mayıs ayında yapılan Türkiye Şampiyonasında 14-15 yaş kategorisinde birinci olan Zuhal Fitness Cimnastik Spor Kulübü Sporcusu Minel Öztürk altıncı kez milli takıma çağırılırken; Milli takım antrenörü olarak da Bahadır Uygur görevlendirildi.

12 ülkeden toplam 208 sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonasında Milli takımımız toplamda 43 puanla takım olarak 5. olurken; ferdi sıralamada da 9 sporcu ile finali yakaladı. Erkeklerde Enver Seraç ve Süleyman Kaan Gürcan ile gümüş madalya ;Ege Kahraman ve Coşkun Taş Ateş ile bronz madalya kazanıldı. İlçemiz sporcusu Minel Öztürk yarışmayı Dünya sekizincisi olarak tamamladı.

Milli takım Antrenörü ve Fitness Teknik Kurul Başkanı Bahadır Uygur " Rusya-Romanya-Sırbistan-Estonya-Çek Cumhuriyeti-Moğolistan-Meksika- gibi ülkeleri geride bırakarak 5.sırada bitirdiğimiz bu yarışmada yerimiz daha yukarılarda olabilirdi.Sporcularımız çok iyi yarıştılar .Slovakya ev sahibi olmanın avantajını kullanarak şampiyonayı birincilikle bitirdi..İkinci olan Macaristan da İyi hazırlanmıştı. üçüncü Ukrayna ve dördüncü Polonya takımları ile aramızda sadece 11 puan fark vardı.Bu fark kapanabilirdi.Olmadı.Tüm sporcu ve antrenör arkadaşlarıma çabalarından dolayı teşekkür ederim "dedi. Polonya milli takımının Eylül ayında Selçuk da ikili kamp için gelecekleri müjdesini veren B.Uygur "ilçemizde milli takımlar düzeyinde sporcuları ağırlamaktan ve kendi sporcularımızla beraber antrenman yapmalarını sağlamaktan mutluluk duyacağını belirtti." Ayrıca yarışmaya bize süpriz yaparak milli takımımıza moral destek veren Selçuk Ticaret odası başkanı Sn.Koray Yolcu eşi Nükhet Yolcu ve sporcularımıza yardım eden Talin ve Elvin Yolcuya ayrıca teşekkür ederiz "dedi