SARI LİSTE KAZANDI

Delege seçimlerini tamamlayan ve iki liste ile gidilen seçimler sonunda her iki grup sözcüleri birlik ve beraberlik mesajı verdi. Üç gurubun birleşmesinden oluşan Beyaz Listeyi destekleyen CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal; "Bu gün seçimleri kazanan taraf Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur" derken, Sarı Listeyi destekleyen Belediye Eski Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise; "Geçen yerel seçimlerde yaşadığımız savrulmayı bugün tamir etmeye başladık. Bu kentin ağırlaşmış olan bu kadar ağır sorunlarını çözecek kadroların sadece Cumhuriyet Halk Partisinde olduğunu bütün Selçuk'a göstermek zorundayız" dedi.

Sabah saatlerinde başlayan delege seçimleri saat 17:00 itibari ile sona erdi. Bin 100 delegenin oy kullandığı seçimlerde Sarı ve Beyaz olmak üzere iki liste yarıştı. Sarı Listenin kazandığı seçimlerin sonunda her iki listenin sözcüleri partililere yaptığı teşekkür konuşmalarında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

HASAN UYSAL: "BUGÜN BURADA TARİHİ BİR GÜN YAZDINIZ"

Yoğun bir katılımla gerçekleşen delege seçimlerinde bin 100 kişinin oy kullandığını açıklayan CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal; "Bugün yapılan delege seçimlerimiz; Selçuk'ta Cumhuriyet Halk Partililerin ne kadar partiye inançlı olduğunu göstermiştir. Bu anlamda bu duyarlılığınızdan dolayı tüm partililerime teşekkür ediyorum" dedi.

Bu seçimi Kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyen Uysal; "Bu da gösteriyor ki, elimizle hediye ettiğimiz AKP İktidarını yıkacağımızın bugün başlangıç startı verilmiştir. Bugünden sonra onlar Selçuk'ta şafak saymaya başlasınlar" diye konuştu.

Parti içinde ayrıştırmaya mehil vermeyeceklerine de dikkat çeken Uysal; "Bu günden sonra sen-ben yok, senin listen-benim listem yok. Bugünden sonra herkesi sahada her yerde kol kola, yan yana güler yüzle candan yürekten görmek istiyorum. Bugünkü seçimde tüm partililerin sağ duyusu doğruyu işaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi asla ve asla parçalanmaz, birlik ve beraberliğimiz bundan sonra da ebediyen devam edecektir" dedi.

CHP'DE ORTAK ÇALIŞMA KÜLTÜRÜNÜ HAYATA GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ

Konuşmasında öncelikle tüm üyelere teşekkür ettiğini belirten ve seçimlere Sarı Listeyle giren Belediye Eski Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür; "Ayrıca bugünkü seçimlerin sağlıklı bir şekilde yürümesine katkı koyan Parti Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine, sandıklarda görev alan arkadaşlarımıza ve il yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bu günden sonra ortak çalışma kültürünün hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Ülgür; "Sandıklardan aldığımız sonuç göstermiştir ki, Cumhuriyet Halk Partisinde ortak çalışma kültürünü hayata geçirmek zorundayız. Yeni seçilen delegelerimiz, önümüzdeki yerel seçimler ve genel seçimleri taşıyabilecek ağır bir sorumluluk alacaklar. Bu sebeple ortak çalışma kültürünün doğması için bugün delege olan herkese ve onlara oy veren tüm üyelerimize görevler düşüyor. Tabi ki bu görevin en birinci sorumlusu ben ve Hasan arkadaşımız ve geçmişte yöneticilik yapmış olan arkadaşlarımız. Ben bu ortak çalışmayı başarıyla yapacağımıza inanıyorum" dedi.
 

Geçen yerel seçimlerde yaşanan savrulmayı bugün tamir etmeye başladıklarını kaydeden Ülgür; "Çok hızlı bir şekilde bunu önümüzdeki kongrede bütün Selçuk'a gösterip, bu kenti yönetecek sorumlulukta olduğumuzu, bu kentin ağırlaşmış olan sorunlarını çözecek kadroların sadece Cumhuriyet Halk Partisinde olduğunu bütün Selçuk'a göstermek zorundayız. Bugün burada kazanan sadece Cumhuriyet Halk Partisi değildir, bugün burada kazanan Selçuk'tur, bugün burada kazanan bütün Cumhuriyet Halk Partilileridir ve bütün Selçuklulardır" dedi.

İKİ LİSTE İLE GİDİLEN SEÇİM SONUÇLARI RESMİ OLMAYAN RAKAMLARA GÖRE ŞÖYLE:

Atatürk Mahallesi: Sarı 132 -Beyaz 130

Cumhuriyet Mahallesi: Sarı 91 -Beyaz 142

Zafer Mahallesi: 143 -Beyaz 98

14 Mayıs Mahallesi: Sarı 75 -Beyaz 68

İsabey Mahallesi: Sarı 78 -Bayaz 39

Çamlık Mahallesi: Sarı 6 -Beyaz 11

Havurçulu Mahallesi: Beyaz 3

Barutçu Mahallesi: Sarı 2

Acarlar Mahallesi: Sarı 3 -Beyaz 2

Şirince Mahallesi: Sarı 7

Belevi Mahallesi: Sarı 19 -Beyaz 1

Gökçealan Mahallesi: Sarı 11

Zeytinköy Mahallesi: Beyaz 21