Yücelin Ajandasında 8 ilçe Var

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçim sürecine dair çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. Tüm mahalle başkan ve temsilcileriyle de bir araya gelen Yücel, kaybedilen 8 ilçe başta olmak üzere 30 ilçede partisinin bayrağını yeniden dalgalandırmak için hazırladığı raporu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sunmak için Ankara’ya gitti.

YÜCEL, 8 İLÇEYE BAYINDIR, TİRE VE BERGAMA’YI DA EKLEDİ

Ankara’da bulunan ve başta 8 ilçe olmak üzere 3 diğer ilçe hakkında hazırladığı raporuyla ilgili son hazırlıklarını sürdüren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yarın partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek, raporunu, görüşlerini ve talebini sunacak.

DENİZ YÜCEL’İN DOSYASINDA 8 ARTI 3 İLÇE VAR

Ankara’ya daha önce gitmesine karşın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 24 Haziran seçim sonuçlarına dair İzmir raporunu sunduğunu ancak 8 ilçe ile ilgili raporu ilk kez sunacağını vurgulayan Başkan Deniz Yücel, 8 ilçeye Bayındır, Tire ve Bergama’yı da eklediğini söyledi. Yücel, raporunda; 8 artı 3 ilçenin durumu, buralarda aday belirleme yöntemi ile adayların erken açıklanması ve izlenmesi gereken stratejiler hakkındaki tespit ve görüşlerini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacağını dile getirdi.

BU İLÇELERDE ADAYLARIN BİR AN ÖNCE AÇIKLANMASINI İSTEYECEĞİM

İl Başkanı Yücel, şu bilgileri verdi:

“Rapor ve çalışmamı hazırladım. Ankara’dayım, yarın sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim. 8 ilçe artı başka ilçeler de var dosyamda. Bu ilçelerle ilgili bir rapor hazırladım. İlçelerin durumu, aday belirleme yöntemi, adayların erken açıklanması, izlenmesi gereken stratejiler gibi konularda görüşlerimi paylaşacağım. Sayın genel başkanımıza daha önce 24 Haziran seçimleriyle ilgili, İzmir geneli hakkında bir rapor paylaşmıştım. 8 ilçe ile ilgili raporumu genel başkanıma henüz vermedim. O durum basında biraz farklı çıktı. Yarın genel başkanımıza 8 ilçe artı Bergama, Bayındır ve Tire ilgili raporumu sunacağım. Sayın genel başkanımızdan bu ilçelerde hem belediye başkanı hem meclis üyelikleri hakkında yöntemi belirleyip, adayların erken açıklanmasını talep edeceğim” 

BU İLÇELERDE YÖNTEM VE ADAYLARI BİR AN ÖNCE SAHAYA SÜRMEK İSTİYORUZ

Belediye başkan ve meclis üyesi aday adaylığı için verilen ek sürenin de Cuma günü sona ereceğini kaydeden CHP İl Başkanı Yücel, 8 artı 3 ilçedeki adayların bir an önce açıklanmasını talep edeceğini belirterek,

“Zaten başvuru süresi Cuma gününe kadar uzatıldı. Tüm başvurular alındıktan sonra bu ilçelerde bir an önce yöntemi ve adayları belirleyip adaylarımızı sahaya sürmek istiyoruz” dedi.

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI