Eğitim Sen Selçuk temsilciliği: " okullarımızda temizlik nasıl sağlanacaktır? "

Eğitim 08.06.2022 - 12:13, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 5773+ kez okundu.
 

Eğitim Sen Selçuk temsilciliği: " okullarımızda temizlik nasıl sağlanacaktır? "

Eğitim Sen Selçuk temsilciliği Yaptığı açıklamada Eğitimdeki sıkıntılara değindi. Eğitimciler "OKULLARIMIZDA TEMİZLİK NASIL SAĞLANACAK? diye sordular.
MEB, okulların temizlik ve hijyeninin sağlanması için yıllardır kadrolu yardımcı personel alımı yapmamakta ve okullarımızın ihtiyaçlarını İŞKUR üzerinden sınırlı sayıda yaptığı geçici görevlendirmelerle geçiştirmektedir. 6 Eylül 2022 tarihinde yüz yüze eğitime başladıktan sonra yapılan İŞKUR görevlendirmeleri, okullarımızın büyük çoğunluğunda yardımcı hizmet personeli ihtiyacını yeterli düzeyde giderememişken, 2021-2022 Eğitim öğretim yılı için eylül ayında yapılan TYP görevlendirmeleri, edilinen bilgiye göre 5 Haziran 2022 günü itibariyle sözleşmenin süresi dolması nedeniyle 16 ilçede çalışan 1700 civarında çalışanın işine son verilmiştir. Okullarımızda eğitim öğretimin bitmesine iki hafta daha varken öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli ortamda eğitim öğretimini sürdürebilmesi, öğretmenlerin sağlıklı koşullarda çalışabilmesi nasıl sağlanacaktır. Ayrıca yaşanan ekonomik krizde görevlerine son verilen binlerce TYP  çalışanı açlığa mahkum edilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu hizmetlerinin sürekliliği, düzenliliği ve halka daha nitelikli olarak sunulması için eğitimde her türlü güvencesiz istihdam uygulamasından vazgeçmesi ve herkese kadrolu ve güvenceli istihdam sağlaması gerekmektedir. Eğitim-Sen olarak gerek öğrencilerimizin en doğal hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim alması, gerekse eğitim emekçilerinin sağlıklı koşullarda çalışması için gerekli olan tüm tedbirlerin eksiksiz alınması talebimizi bir kez daha belirtiyor, sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Eğitim Sen Selçuk temsilciliği Yaptığı açıklamada Eğitimdeki sıkıntılara değindi. Eğitimciler "OKULLARIMIZDA TEMİZLİK NASIL SAĞLANACAK? diye sordular.
MEB, okulların temizlik ve hijyeninin sağlanması için yıllardır kadrolu yardımcı personel alımı yapmamakta ve okullarımızın ihtiyaçlarını İŞKUR üzerinden sınırlı sayıda yaptığı geçici görevlendirmelerle geçiştirmektedir.

6 Eylül 2022 tarihinde yüz yüze eğitime başladıktan sonra yapılan İŞKUR görevlendirmeleri, okullarımızın büyük çoğunluğunda yardımcı hizmet personeli ihtiyacını yeterli düzeyde giderememişken, 2021-2022 Eğitim öğretim yılı için eylül ayında yapılan TYP görevlendirmeleri, edilinen bilgiye göre 5 Haziran 2022 günü itibariyle sözleşmenin süresi dolması nedeniyle 16 ilçede çalışan 1700 civarında çalışanın işine son verilmiştir. Okullarımızda eğitim öğretimin bitmesine iki hafta daha varken öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli ortamda eğitim öğretimini sürdürebilmesi, öğretmenlerin sağlıklı koşullarda çalışabilmesi nasıl sağlanacaktır. Ayrıca yaşanan ekonomik krizde görevlerine son verilen binlerce TYP  çalışanı açlığa mahkum edilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kamu hizmetlerinin sürekliliği, düzenliliği ve halka daha nitelikli olarak sunulması için eğitimde her türlü güvencesiz istihdam uygulamasından vazgeçmesi ve herkese kadrolu ve güvenceli istihdam sağlaması gerekmektedir. Eğitim-Sen olarak gerek öğrencilerimizin en doğal hakkı olan sağlıklı ve güvenli ortamlarda yüz yüze eğitim alması, gerekse eğitim emekçilerinin sağlıklı koşullarda çalışması için gerekli olan tüm tedbirlerin eksiksiz alınması talebimizi bir kez daha belirtiyor, sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.