SİYASETİN İKİ YÜZÜ: BAKIN GREV HAKKINDA NE DEMİŞ

Yerel 13.04.2023 - 12:30, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 5462+ kez okundu.
 

SİYASETİN İKİ YÜZÜ: BAKIN GREV HAKKINDA NE DEMİŞ

SİYASETİN İKİ YÜZÜ: BAKIN GREV HAKKINDA NE DEMİŞ
Efes Selçuk Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler ile belediye şirketinde çalışan işçiler arasında örgütlü Türk-İş’e bağlı Belediye-İş İzmir Çevre Belediyeler Şubesi ile SODEMSEN arasında 3 aydır devam eden yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine sendika grev kararını 4 Nisan günü belediye binasına asmıştı. Süreçle ilgili Selçuk’taki siyasiler sosyal medya sayfalarından görüşlerini paylaşırken, iki dönem önce belediye başkanlığı yapan Hüseyin Vefa Ülgür’ün iki ayrı paylaşımı siyasetin iki yüzünü gözler önüne serdi. Ülgür, belediye başkanlığı döneminde basına yaptığı açıklamada, 340 personelin 26’sının emekli edilip, 25’inin tazminatları ödenerek işine son verildiğini söylemiş. ‘‘Bu durumda kalan personele ödeyecek para kalmadı” demiş. “GEÇMİŞTEKİ DÜŞÜNCESİZ ZAMLAR ŞİMDİ İŞÇİYİ MAAŞSIZ BIRAKIYOR” Eski Başkan Ülgür, ‘‘Geçmişteki düşüncesiz zamlar şimdi işçiyi maaşsız bırakıyor” diyerek üç ay maaş ödenmeyeceğini açıklamıştı. Aynı Ülgür dün ise,  “Selçuk Belediyesi kaynakları olan zengin bir kurumdur. Çalışanlarının alın terini ödemek birincil görevidir” dedi. Konuyla ilgili yorum yapan vatandaşlar, Süleyman Demirel’in “Dün dündür bugün bugün” söylemini hatırlattı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları söylemişti:  “Belediyemizdeki işçi arkadaşlarımıza, iktidarın iyileştirmesinin çok ötesinde bir oranda, yüzde 130 seviyesinde zam yaptık ama işçi arkadaşlarımıza yetmiyor. Kendileri 20 bin TL’yi aşkın bir talepte bulunuyor. Eğer bu koşullarda popülist sözlerle işçileri siyaset malzemesi haline getirmeyeceksek, başka bir yolu tercih etmemiz gerekiyor. Ücretleri mümkün olduğunca artırmanın yoluna baktık. Ancak geçmiş dönemlerle kentimizde yaşandığı gibi ödeyemeyeceğimiz vaatlerle samimiyetsiz şovlara da girişmedik”. Kaynak:http://www.gazeteselcukefes.com/index.php/2023/04/13/siyasetin-iki-yuzu-bakin-grev-hakkinda-ne-demis/# İşte o haber ve paylaşım: https://www.hurriyet.com.tr/amp/ege/belediyenin-maas-itirafi-39132543
SİYASETİN İKİ YÜZÜ: BAKIN GREV HAKKINDA NE DEMİŞ

Efes Selçuk Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçiler ile belediye şirketinde çalışan işçiler arasında örgütlü Türk-İş’e bağlı Belediye-İş İzmir Çevre Belediyeler Şubesi ile SODEMSEN arasında 3 aydır devam eden yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine sendika grev kararını 4 Nisan günü belediye binasına asmıştı.

Süreçle ilgili Selçuk’taki siyasiler sosyal medya sayfalarından görüşlerini paylaşırken, iki dönem önce belediye başkanlığı yapan Hüseyin Vefa Ülgür’ün iki ayrı paylaşımı siyasetin iki yüzünü gözler önüne serdi.

Ülgür, belediye başkanlığı döneminde basına yaptığı açıklamada, 340 personelin 26’sının emekli edilip, 25’inin tazminatları ödenerek işine son verildiğini söylemiş. ‘‘Bu durumda kalan personele ödeyecek para kalmadı” demiş.

“GEÇMİŞTEKİ DÜŞÜNCESİZ ZAMLAR ŞİMDİ İŞÇİYİ MAAŞSIZ BIRAKIYOR”

Eski Başkan Ülgür, ‘‘Geçmişteki düşüncesiz zamlar şimdi işçiyi maaşsız bırakıyor” diyerek üç ay maaş ödenmeyeceğini açıklamıştı. Aynı Ülgür dün ise,  “Selçuk Belediyesi kaynakları olan zengin bir kurumdur. Çalışanlarının alın terini ödemek birincil görevidir” dedi.

Konuyla ilgili yorum yapan vatandaşlar, Süleyman Demirel’in “Dün dündür bugün bugün” söylemini hatırlattı.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şunları söylemişti:  “Belediyemizdeki işçi arkadaşlarımıza, iktidarın iyileştirmesinin çok ötesinde bir oranda, yüzde 130 seviyesinde zam yaptık ama işçi arkadaşlarımıza yetmiyor. Kendileri 20 bin TL’yi aşkın bir talepte bulunuyor. Eğer bu koşullarda popülist sözlerle işçileri siyaset malzemesi haline getirmeyeceksek, başka bir yolu tercih etmemiz gerekiyor. Ücretleri mümkün olduğunca artırmanın yoluna baktık. Ancak geçmiş dönemlerle kentimizde yaşandığı gibi ödeyemeyeceğimiz vaatlerle samimiyetsiz şovlara da girişmedik”.

Kaynak:http://www.gazeteselcukefes.com/index.php/2023/04/13/siyasetin-iki-yuzu-bakin-grev-hakkinda-ne-demis/#

İşte o haber ve paylaşım:

https://www.hurriyet.com.tr/amp/ege/belediyenin-maas-itirafi-39132543

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.