​AKUT SELÇUK EKİBİ YENİ GÖNÜLLÜLERİ BİLGİLENDİRDİ

Güncel 27.02.2023 - 14:10, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 5738+ kez okundu.
 

​AKUT SELÇUK EKİBİ YENİ GÖNÜLLÜLERİ BİLGİLENDİRDİ

AKUT Selçuk Ekibi tarafından ekibe yeni gönüllülerin katılımı için Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda bir tanışma toplantısı düzenlendi.
Toplantıda AKUT Selçuk Ekip Lideri Dr. Tunç Tuncer AKUT ve AKUT gönüllüsü olma sürecine dair katılımcılara bir bilgilendirme sunumu yaptı. TUNÇ TUNCER: AFETLERE ÖNCEDEN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ Dr. Tunç Tuncer deprem ve olası afetler için önceden hazırlıklı olmanın önemine değinerek; “Afetlerde bir şeyler yapmamız mutlaka önceden hazır olmakla mümkün oluyor. Biz kendi gönüllülerimizden dahi belli eğitimleri almayanları bölgeye götürmüyoruz.  Biz AKUT Selçuk Ekibi olarak güçlü olalım ki; bütün bölgede, Türkiye’de hatta yurt dışında operasyonlarda gidip insanlara faydalı olabilelim. Bizim için yetişmiş ekipler ve malzeme desteği çok önemli” dedi. Gönüllü alım süreci hakkında bilgi veren Dr. Tunç Tuncer; “Afet bilinçlendirme semineri, AKUT etik ve disiplin semineri, evrakların hazırlanması, mülakat, ilgili birimlere yönlendirme ile AKUT gönüllüsü oluyorsunuz. Sonrasında operasyona katılacak gönüllülere performans testi, temel kampçılık ve navigasyon eğitimlerinin ardından derece derece daha ileri operasyon eğitimleri veriliyor. Bunun yanı sıra belli yaş gruplarına ayrılmak üzere okullara yönelik bilinçlendirme faaliyetlerimiz var” dedi. GÖNÜLLÜLÜK AKUT’UN TEMEL DEĞERİ AKUT Selçuk Ekip Lideri Dr. Tunç Tuncer gönüllülere yönelik bilgilendirme toplantısında AKUT’UN gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, başta insan olmak üzere tüm canlıların hayatına değer vermek, dürüstlük ve güvenilirlik temel değerleriyle çalıştığının da altını çizdi. 250 yurttaşın katılımıyla gerçekleşen tanışma toplantısının sonunda AKUT Selçuk Ekibi Lideri Dr. Tunç Tuncer katılımcıların gönüllü olmak ile ilgili sorularını cevaplandırdı.  AKUT Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar https://www.akut.org.tr/uyelik adresinden bilgi alarak gönüllü kaydı oluşturabilecek.
AKUT Selçuk Ekibi tarafından ekibe yeni gönüllülerin katılımı için Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda bir tanışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıda AKUT Selçuk Ekip Lideri Dr. Tunç Tuncer AKUT ve AKUT gönüllüsü olma sürecine dair katılımcılara bir bilgilendirme sunumu yaptı.

TUNÇ TUNCER: AFETLERE ÖNCEDEN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Dr. Tunç Tuncer deprem ve olası afetler için önceden hazırlıklı olmanın önemine değinerek; “Afetlerde bir şeyler yapmamız mutlaka önceden hazır olmakla mümkün oluyor. Biz kendi gönüllülerimizden dahi belli eğitimleri almayanları bölgeye götürmüyoruz.  Biz AKUT Selçuk Ekibi olarak güçlü olalım ki; bütün bölgede, Türkiye’de hatta yurt dışında operasyonlarda gidip insanlara faydalı olabilelim. Bizim için yetişmiş ekipler ve malzeme desteği çok önemli” dedi.

Gönüllü alım süreci hakkında bilgi veren Dr. Tunç Tuncer; “Afet bilinçlendirme semineri, AKUT etik ve disiplin semineri, evrakların hazırlanması, mülakat, ilgili birimlere yönlendirme ile AKUT gönüllüsü oluyorsunuz. Sonrasında operasyona katılacak gönüllülere performans testi, temel kampçılık ve navigasyon eğitimlerinin ardından derece derece daha ileri operasyon eğitimleri veriliyor. Bunun yanı sıra belli yaş gruplarına ayrılmak üzere okullara yönelik bilinçlendirme faaliyetlerimiz var” dedi.

GÖNÜLLÜLÜK AKUT’UN TEMEL DEĞERİ

AKUT Selçuk Ekip Lideri Dr. Tunç Tuncer gönüllülere yönelik bilgilendirme toplantısında AKUT’UN gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, başta insan olmak üzere tüm canlıların hayatına değer vermek, dürüstlük ve güvenilirlik temel değerleriyle çalıştığının da altını çizdi.

250 yurttaşın katılımıyla gerçekleşen tanışma toplantısının sonunda AKUT Selçuk Ekibi Lideri Dr. Tunç Tuncer katılımcıların gönüllü olmak ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

 AKUT Gönüllüsü olmak isteyen vatandaşlar https://www.akut.org.tr/uyelik adresinden bilgi alarak gönüllü kaydı oluşturabilecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.