Efes Antik Kent'te kriz | Vatandaş tepki gösterdi: Işıklar söndürüldü

Yerel 19.06.2024 - 17:05, Güncelleme: 20.06.2024 - 14:04 4147+ kez okundu.
 

Efes Antik Kent'te kriz | Vatandaş tepki gösterdi: Işıklar söndürüldü

Efes Antik Kent'te kriz | Vatandaş tepki gösterdi: Işıklar söndürüldü
Dünyanın farklı noktalarından her yıl yüz binlerce ziyaretçi çeken yaklaşık 2 bin 300 yıllık Efes Antik Kenti, bu tatilde de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ancak bu akşam saatlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği bir etkinlik sebebiyle antik kenti ziyaret etmek isteyen insanların tiyatro alanına inilmesine izin verilmedi. Tiyatro alanı şeritlerle kapatılırken yapılması planlanan canlı müzik etkinliği de iptal edildi. Etkinliğin halka kapalı olduğu ifade edilirken vatandaşlar, "Biz burayı görmek için bir ücret ödedik, neden bu şekilde bir ayrımcalığa uğruyoruz" diyerek isyan etti.   Işıklar söndürüldü Uzun süren protestonun ardından etkinliğe katılan insanların antik kentten ayrılmasıyla vatandaşlar tiyatro alanına indi. Ancak yetkililer bu sefer de ışıkları kapattı.    Bakanlığın haftanın 3 veya 4 günü antik kentte etkinlik düzenlediği iddia edildi. İZGAZETE     #Izmir #Efes #Efes selçuk #Efes Antik Kenti #İzmir Haberleri DUYGU KAYA NEWS EDİTOR 17.06.2024 - 20:59YAYINLANMA 17.06.2024 - 22:01GÜNCELLEME 1 DKOKUNMA SÜRESİ   A-A+
Efes Antik Kent'te kriz | Vatandaş tepki gösterdi: Işıklar söndürüldü

Dünyanın farklı noktalarından her yıl yüz binlerce ziyaretçi çeken yaklaşık 2 bin 300 yıllık Efes Antik Kenti, bu tatilde de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ancak bu akşam saatlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği bir etkinlik sebebiyle antik kenti ziyaret etmek isteyen insanların tiyatro alanına inilmesine izin verilmedi. Tiyatro alanı şeritlerle kapatılırken yapılması planlanan canlı müzik etkinliği de iptal edildi. Etkinliğin halka kapalı olduğu ifade edilirken vatandaşlar, "Biz burayı görmek için bir ücret ödedik, neden bu şekilde bir ayrımcalığa uğruyoruz" diyerek isyan etti.

 

Işıklar söndürüldü

Uzun süren protestonun ardından etkinliğe katılan insanların antik kentten ayrılmasıyla vatandaşlar tiyatro alanına indi. Ancak yetkililer bu sefer de ışıkları kapattı. 

 

Bakanlığın haftanın 3 veya 4 günü antik kentte etkinlik düzenlediği iddia edildi.

İZGAZETE

 
Duygu Kaya
17.06.2024 - 20:59YAYINLANMA
17.06.2024 - 22:01GÜNCELLEME
1 DKOKUNMA SÜRESİ
 
A-A+Google News
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.