EĞİTİMSEN SELÇUK TEMSİLCİĞİ KÖY ENSTİTÜLERİNİ UNUTMADI!

Eğitim 18.04.2018 - 16:08, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8931+ kez okundu.
 

EĞİTİMSEN SELÇUK TEMSİLCİĞİ KÖY ENSTİTÜLERİNİ UNUTMADI!

​Köy Enstitülerinin 78. Kuruluş yılı nedeniyle Laik, Bilimsel ve Kamusal Eğitim paneli düzenleyen Eğitimsen Selçuk Temsilciği önemli isimleri bir araya getirdi.
Panele Eğitimsen Genel Başkanı Feray AYTEKİN AYDOĞAN, Gazateci yazar Ünal ÖZMEN ve CHP Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Gaye USLUER konuşmacı olarak katıldı. Efes Tiyatro salonunda gerçekleştirilen panele,  Eğitimsen ve KESK’e bağlı TÜM BEL SEN, SES, Kültür Sanat Sen, Tarım Or-Kam-Sen, CHP , ADD, ÇYDD, EMEKLİ SEN, Kent Konseyi , Alevi Kültür Derneği, Rumeli Göçmenler Derneği, HDP, EMEK Partisi başkan ve  temsilcilerinin yanısıra Kuşadası, Tire ve Bayındır’ dan sendika temsilcileri ile  çok sayıda vatandaş katıldı. Eğitimsen Selçuk Baştemsilcisi Güngör Uslu’ nun açılış konuşmasının ardından panelistler Köy Enstitülerinden bugüne eğitim sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştular. İlk konuşmayı yapan  Eğitimsen Genel Başkanı Feray AYTEKİN AYDOĞAN,  müfredat değişikliğinden, yeni sınav sisteminden bahsederek çocuklarımızın İmam Hatip okullarına zorlandığını dile getirdi. Eğitimsen ve veli dernekleri ile birlikte yargıya başvurduklarını ve bu gerici uygulamalara karşı mücadele edeceklerini söyledi.AYDOĞAN;  ‘’Fakir Bayburt’ların dediği gibi mutsuz toplumun mutlu öğretmenleri olmayacağız’’ dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Gaye USLUER, Selçuk’ta olmaktan, Köy Enstitülerini ve eğitimin geleceğinden konuşmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasına başladı.Köy Enstitülerinin yoksul köy çocuklarının eğitimine nasıl katkı sunduğunu anlatarak köy enstitülerinin kurucuları İsmail Hakkı TONGUÇ ve Hasan Ali YÜCEL’i bir kez daha şükranla anarak eğitim sorunlarına çözüm önerilerini sıraladı.  Gazeteci Yazar Ünal ÖZMEN ; uzun süre Talim Terbiye Kurulunu çalıştığını müfredatın nasıl hazırlandığını iyi bildiğini belirterek siyasi iktidarların okullara kendi ideolojilerini dayattığının tarihsel süreç içerisinde değerlendirdi.Aristo’dan günümüze ahlak kavramı üzerinde duran Ünal ÖZMEN; ‘’öğretmenlik mesleği sadece sınıfta ders anlatmak değildir.Köy Enstitülerinde olduğu gibi toplumu dönüştürmek ve ileri götürmek noktasında çok önemli görevleri vardır’’ dedi.  Panelden sonra konuşmacılara Eğitimsen tarafından Selçuk’u simgeleyen Artemis heykeli hediye edildi.
​Köy Enstitülerinin 78. Kuruluş yılı nedeniyle Laik, Bilimsel ve Kamusal Eğitim paneli düzenleyen Eğitimsen Selçuk Temsilciği önemli isimleri bir araya getirdi.

Panele Eğitimsen Genel Başkanı Feray AYTEKİN AYDOĞAN, Gazateci yazar Ünal ÖZMEN ve CHP Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Gaye USLUER konuşmacı olarak katıldı.

Efes Tiyatro salonunda gerçekleştirilen panele,  Eğitimsen ve KESK’e bağlı TÜM BEL SEN, SES, Kültür Sanat Sen, Tarım Or-Kam-Sen, CHP , ADD, ÇYDD, EMEKLİ SEN, Kent Konseyi , Alevi Kültür Derneği, Rumeli Göçmenler Derneği, HDP, EMEK Partisi başkan ve  temsilcilerinin yanısıra Kuşadası, Tire ve Bayındır’ dan sendika temsilcileri ile  çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitimsen Selçuk Baştemsilcisi Güngör Uslu’ nun açılış konuşmasının ardından panelistler Köy Enstitülerinden bugüne eğitim sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştular.

İlk konuşmayı yapan  Eğitimsen Genel Başkanı Feray AYTEKİN AYDOĞAN,  müfredat değişikliğinden, yeni sınav sisteminden bahsederek çocuklarımızın İmam Hatip okullarına zorlandığını dile getirdi. Eğitimsen ve veli dernekleri ile birlikte yargıya başvurduklarını ve bu gerici uygulamalara karşı mücadele edeceklerini söyledi.AYDOĞAN;  ‘’Fakir Bayburt’ların dediği gibi mutsuz toplumun mutlu öğretmenleri olmayacağız’’ dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Gaye USLUER, Selçuk’ta olmaktan, Köy Enstitülerini ve eğitimin geleceğinden konuşmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasına başladı.Köy Enstitülerinin yoksul köy çocuklarının eğitimine nasıl katkı sunduğunu anlatarak köy enstitülerinin kurucuları İsmail Hakkı TONGUÇ ve Hasan Ali YÜCEL’i bir kez daha şükranla anarak eğitim sorunlarına çözüm önerilerini sıraladı.

 Gazeteci Yazar Ünal ÖZMEN ; uzun süre Talim Terbiye Kurulunu çalıştığını müfredatın nasıl hazırlandığını iyi bildiğini belirterek siyasi iktidarların okullara kendi ideolojilerini dayattığının tarihsel süreç içerisinde değerlendirdi.Aristo’dan günümüze ahlak kavramı üzerinde duran Ünal ÖZMEN; ‘’öğretmenlik mesleği sadece sınıfta ders anlatmak değildir.Köy Enstitülerinde olduğu gibi toplumu dönüştürmek ve ileri götürmek noktasında çok önemli görevleri vardır’’ dedi.

 Panelden sonra konuşmacılara Eğitimsen tarafından Selçuk’u simgeleyen Artemis heykeli hediye edildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.