Hüner:’’Gazeteciler açlık ve cezaevi kıskacındadır’’

Güncel 10.01.2017 - 09:35, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 7760+ kez okundu.
 

Hüner:’’Gazeteciler açlık ve cezaevi kıskacındadır’’

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ‘’özgürlük, barış, adalet taleplerini yinelediklerini’’ bildirdi.
Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, son iki yılda 10 bin 500’ün üzerinde basın çalışanının işini kaybettiğini, 4 ‘ü İzmir’den,  144  gazeteci, yönetici ve yazarın cezaevinde bulunduğunu belirtti. Gazetecilerin ‘’açlık ve cezaevi kıskacında’’ olduğunu öne süren Hüner, şunları kaydetti: ‘’Basın Mesleğinde Çalışanlarla İşverenler Arasındaki İlişkileri Düzenleyen 5953 Sayılı Kanun’un bazı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bazı maddeler eklenmesine dair kanun, Milli Birlik Komitesi’nce 4 Ocak 1961 günü kabul edildi. 10 Ocak 1961 günü de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü giren yasa ile gazetecilerin bazı sosyal hakları güvence altına alındı. O dönemde basın emekçilerine, çalışanlara önemli kazanımlar sağlayan haklar, ne yazık ki 56 yılda eridi, gitti.  Gazeteciler,  O dönemde elde ettikleri çalışma koşullarının neredeyse bugün hiçbirine sahip değiller. TGS , 10 Ocak’ı Türkiye’de uzun yıllardır bir bayram havasında kutlamıyor. Gazetecilerin açlık ve cezaevi kıskacından kurtulması, halkımızın sağlıklı bilgiye erişim hakkı  için özgürlük, barış ve adalet taleplerimizi yineliyoruz.’’ Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın cezaevlerindeki gazetecilerin serbest bırakıldığı, işsiz gazetecilerin iş bulduğu, adliye koridorlarında gazetecilerin yargılanmak için değil haber yapmak için bulunduğu, sansürün  oto-sansürün olmadığı, basın özgürlüğünün tüm kurumlarda hayat bulduğu dönemde 10 Ocak’ı ‘’bayram’’ olarak kutlayacaklarını dile getiren Halil İbrahim Hüner, şöyle dedi: ‘’Hapislere zindanlara tıkılabiliriz, hatta öldürülebiliriz, işsiz kalabiliriz, basın kartlarımız devlet tarafından iptal edilebilir, mahkemelere çıkartılabiliriz. Özgürlüklerimizin yok edilmeye başlanmasıyla karşı karşıya kalabiliriz. Ama bizim sözümüz var; Bizim Hasan Tahsin’e sözümüz var. Bizim Uğur Mumcu’ya, Ahmet Taner Kışlalı’ya, Metin Göktepe’ye, Musa Anter’e, Hrant Dink’e, Turan Dursun’a sözümüz var. Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e sözümüz var. Gazeteciliği onurlu, erdemli ve teslim olmadan yerine getireceğiz.’’  
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Hüner, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ‘’özgürlük, barış, adalet taleplerini yinelediklerini’’ bildirdi.

Hüner, yaptığı yazılı açıklamada, son iki yılda 10 bin 500’ün üzerinde basın çalışanının işini kaybettiğini, 4 ‘ü İzmir’den,  144  gazeteci, yönetici ve yazarın cezaevinde bulunduğunu belirtti.

Gazetecilerin ‘’açlık ve cezaevi kıskacında’’ olduğunu öne süren Hüner, şunları kaydetti:

‘’Basın Mesleğinde Çalışanlarla İşverenler Arasındaki İlişkileri Düzenleyen 5953 Sayılı Kanun’un bazı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bazı maddeler eklenmesine dair kanun, Milli Birlik Komitesi’nce 4 Ocak 1961 günü kabul edildi. 10 Ocak 1961 günü de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğü giren yasa ile gazetecilerin bazı sosyal hakları güvence altına alındı. O dönemde basın emekçilerine, çalışanlara önemli kazanımlar sağlayan haklar, ne yazık ki 56 yılda eridi, gitti.  Gazeteciler,  O dönemde elde ettikleri çalışma koşullarının neredeyse bugün hiçbirine sahip değiller. TGS , 10 Ocak’ı Türkiye’de uzun yıllardır bir bayram havasında kutlamıyor. Gazetecilerin açlık ve cezaevi kıskacından kurtulması, halkımızın sağlıklı bilgiye erişim hakkı  için özgürlük, barış ve adalet taleplerimizi yineliyoruz.’’

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın cezaevlerindeki gazetecilerin serbest bırakıldığı, işsiz gazetecilerin iş bulduğu, adliye koridorlarında gazetecilerin yargılanmak için değil haber yapmak için bulunduğu, sansürün  oto-sansürün olmadığı, basın özgürlüğünün tüm kurumlarda hayat bulduğu dönemde 10 Ocak’ı ‘’bayram’’ olarak kutlayacaklarını dile getiren Halil İbrahim Hüner, şöyle dedi:

‘’Hapislere zindanlara tıkılabiliriz, hatta öldürülebiliriz, işsiz kalabiliriz, basın kartlarımız devlet tarafından iptal edilebilir, mahkemelere çıkartılabiliriz. Özgürlüklerimizin yok edilmeye başlanmasıyla karşı karşıya kalabiliriz. Ama bizim sözümüz var; Bizim Hasan Tahsin’e sözümüz var. Bizim Uğur Mumcu’ya, Ahmet Taner Kışlalı’ya, Metin Göktepe’ye, Musa Anter’e, Hrant Dink’e, Turan Dursun’a sözümüz var. Bizim Mustafa Kemal Atatürk’e sözümüz var. Gazeteciliği onurlu, erdemli ve teslim olmadan yerine getireceğiz.’’

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.