İzmir'de büyük yangında son durum: Tam 50 hektar!

Yerel 01.07.2017 - 16:13, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 7978+ kez okundu.
 

İzmir'de büyük yangında son durum: Tam 50 hektar!

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi mevkisinde makilik alanda başlayan yangının ormanlık alana sıçradı. 50 hektarlık alana yayılan yangının söndürülmesi için Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yoğun çaba sarf ediyor.
İzmir'in Menderes ilçesinde makilik alanda yangın çıkan yangın bir anda büyüdü. Şaşal Mahallesi yakınlarındaki makilik ve bozuk orman arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve hızla yayılan yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 50 arazöz, 300 orman işçisi, 3 helikopter ve 2 uçak ile müdahale ediyor. Yaklaşık 50 hektarlık bozuk orman ve ormanlık alanda etkili olduğu belirtilen yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor. Hava ekipleri yangını söndürmek için barajdaki sudan faydalanıyor. Yangının Tahtalı Barajı çevresindeki ormanlık alana sıçrama riskinin bulunduğu, yayılmasını önlemek için çalışmaların devam ettiği belirtildi.   MERKEZE KÜL YAĞIYOR! Diğer yandan jandarma ekipleri Gümüldür'e gidecekleri Küner kavşağından Selçuk istikametine yönlendiriyor. Ayrıca yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği ve Gümüldür merkezine kül yağmaya başladığı belirtiliyor. Yangın sebebiyle bölgede elektrik kesintisi yaşanıyor.  TAHTALI ZARAR GÖRDÜ, SULAR KESİLDİ! Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yaptığı açıklamada, "Gümüldür bölgesinde meydana gelen yangın nedeniyle İzmir kentimize büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar gördü. TEDAŞ tarafından enerji verilemediğinden Tahtalı Barajından su alınamadı.Bu nedenle su kesintisi uygulaması yapıldı" dedi. (DHA, AA, Haber Merkezi) 
Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi mevkisinde makilik alanda başlayan yangının ormanlık alana sıçradı. 50 hektarlık alana yayılan yangının söndürülmesi için Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yoğun çaba sarf ediyor.
İzmir'in Menderes ilçesinde makilik alanda yangın çıkan yangın bir anda büyüdü. Şaşal Mahallesi yakınlarındaki makilik ve bozuk orman arazisinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve hızla yayılan yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 50 arazöz, 300 orman işçisi, 3 helikopter ve 2 uçak ile müdahale ediyor.

Yaklaşık 50 hektarlık bozuk orman ve ormanlık alanda etkili olduğu belirtilen yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor. Hava ekipleri yangını söndürmek için barajdaki sudan faydalanıyor. Yangının Tahtalı Barajı çevresindeki ormanlık alana sıçrama riskinin bulunduğu, yayılmasını önlemek için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

 

MERKEZE KÜL YAĞIYOR!
Diğer yandan jandarma ekipleri Gümüldür'e gidecekleri Küner kavşağından Selçuk istikametine yönlendiriyor. Ayrıca yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiği ve Gümüldür merkezine kül yağmaya başladığı belirtiliyor. Yangın sebebiyle bölgede elektrik kesintisi yaşanıyor. 

TAHTALI ZARAR GÖRDÜ, SULAR KESİLDİ!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yaptığı açıklamada, "Gümüldür bölgesinde meydana gelen yangın nedeniyle İzmir kentimize büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisine enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar gördü. TEDAŞ tarafından enerji verilemediğinden Tahtalı Barajından su alınamadı.Bu nedenle su kesintisi uygulaması yapıldı" dedi. (DHA, AA, Haber Merkezi) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.