Tarihi Mekanlarda Kitap Okudular.

Eğitim 25.04.2018 - 09:31, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8389+ kez okundu.
 

Tarihi Mekanlarda Kitap Okudular.

Öğrencilerle kitap okuma sevgisinin temel alındığı, Türkiye ve Fransa işbirliği ile Türkiye’den 81 il ve 10 ülkenin ortak olduğu “Okumak yaşamaktır” etwinning projesi kapsamında İzmir İli Selçuk İlçesinde etkinlikler gerçekleştirildi.
Öğrencilerle kitap okuma sevgisinin temel alındığı, Türkiye ve Fransa işbirliği ile Türkiye’den 81 il ve 10 ülkenin ortak olduğu “Okumak yaşamaktır” etwinning projesi kapsamında İzmir İli Selçuk İlçesinde etkinlikler gerçekleştirildi. Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu'nun başlattığı projede, okuma sevgisini aşılamak, her yaş zaman ve mekanda okuyabilmek, yaşadığımız yerin tarihi-kültürel mirasları ile doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla ilk olarak; Efes Antik Kenti Celsus Kütüphanesinde Sekiz Eylül İlkokulu 3/C öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Zehra Keser önderliğinde kitap okuma etkinliği düzenlediler. Kitaplığın Tarihi atmosferinde eğlenerek ve öğrenerek etkinliklerini tamamlayan grup daha sonra kitaplarını Selçuk merkezinde bulunan Tarihi Su Kemerleri önünde okudular. Kemerleri inceleyen öğrenciler sonrasında atık malzeme ile (Havlu kağıt rulosu, tuvalet kağıdı rulosu, karton vb.) su kemrlerinin maketini yaparak boyadılar. Günü sonunda keyifli yorgunluğun tadını tarihi ve doğal güzellikleri ile tanınan Şirince Köyü Mahallesinde sonlandırdılar.    Projeye desteklerini esirgemeyen Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir BİLEKLİ, Şube Müdürü Serkan KÜTÜKÇÜ, Sekiz Eylül İlkokulu Müdürü Kazım MERAKLI ve Müdür Yardımcısı Bahar ARSLAN, İsabey İlkokulu Müdürü Hamdi BOZKURT ile öğrencileri ve Projenin İzmir İli Temsilcileri Sekiz Eylül İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni Zehra KESER’in katılımlarıyla Selçuk Efes Müzesinde kitap okuma etkinliğine devam edildi. Müze girişinde projeye ilişkin bir sunum ile kitapsever eğitimci ve öğrencilere verilen birfngin ardından müze gezisi yapılarak Efes Müzesi Orta Bahçe’de kitaplar okundu.   Efes Müzesinin de kurumsal olarak destek verdiği projenin sonraki aşaması;  81 ili temsilen her ilden birer fotoğraf ile ülkemizde, proje ortağı diğer ülkelerde ( Fransa, İtalya, Portekiz, Romanya, Arnavutluk, İspanya, Polonya, Azerbaycan, Ukrayna,Litvanya) eş zamanlı fotoğraf sergisi açılması planlanmaktadır.
Öğrencilerle kitap okuma sevgisinin temel alındığı, Türkiye ve Fransa işbirliği ile Türkiye’den 81 il ve 10 ülkenin ortak olduğu “Okumak yaşamaktır” etwinning projesi kapsamında İzmir İli Selçuk İlçesinde etkinlikler gerçekleştirildi.
Öğrencilerle kitap okuma sevgisinin temel alındığı, Türkiye ve Fransa işbirliği ile Türkiye’den 81 il ve 10 ülkenin ortak olduğu “Okumak yaşamaktır” etwinning projesi kapsamında İzmir İli Selçuk İlçesinde etkinlikler gerçekleştirildi. Rize Çayeli İshakoğlu İlkokulu'nun başlattığı projede, okuma sevgisini aşılamak, her yaş zaman ve mekanda okuyabilmek, yaşadığımız yerin tarihi-kültürel mirasları ile doğal güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla ilk olarak; Efes Antik Kenti Celsus Kütüphanesinde Sekiz Eylül İlkokulu 3/C öğrencileri Sınıf Öğretmenleri Zehra Keser önderliğinde kitap okuma etkinliği düzenlediler. Kitaplığın Tarihi atmosferinde eğlenerek ve öğrenerek etkinliklerini tamamlayan grup daha sonra kitaplarını Selçuk merkezinde bulunan Tarihi Su Kemerleri önünde okudular. Kemerleri inceleyen öğrenciler sonrasında atık malzeme ile (Havlu kağıt rulosu, tuvalet kağıdı rulosu, karton vb.) su kemrlerinin maketini yaparak boyadılar. Günü sonunda keyifli yorgunluğun tadını tarihi ve doğal güzellikleri ile tanınan Şirince Köyü Mahallesinde sonlandırdılar. 


 
Projeye desteklerini esirgemeyen Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Cezayir BİLEKLİ, Şube Müdürü Serkan KÜTÜKÇÜ, Sekiz Eylül İlkokulu Müdürü Kazım MERAKLI ve Müdür Yardımcısı Bahar ARSLAN, İsabey İlkokulu Müdürü Hamdi BOZKURT ile öğrencileri ve Projenin İzmir İli Temsilcileri Sekiz Eylül İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni Zehra KESER’in katılımlarıyla Selçuk Efes Müzesinde kitap okuma etkinliğine devam edildi. Müze girişinde projeye ilişkin bir sunum ile kitapsever eğitimci ve öğrencilere verilen birfngin ardından müze gezisi yapılarak Efes Müzesi Orta Bahçe’de kitaplar okundu.

 
Efes Müzesinin de kurumsal olarak destek verdiği projenin sonraki aşaması;  81 ili temsilen her ilden birer fotoğraf ile ülkemizde, proje ortağı diğer ülkelerde ( Fransa, İtalya, Portekiz, Romanya, Arnavutluk, İspanya, Polonya, Azerbaycan, Ukrayna,Litvanya) eş zamanlı fotoğraf sergisi açılması planlanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.