CHP İzmir'de rota 24 Haziran: Öncelik 8 ilçe!

Siyaset 04.05.2018 - 14:25, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 9038+ kez okundu.
 

CHP İzmir'de rota 24 Haziran: Öncelik 8 ilçe!

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından CHP İzmir İl Örgütü’nün belirlenecek yeni yol haritası çerçevesinde sahaya ineceği öğrenildi. Örgütün öncelikli hedef kitlesinin kaybedilen 8 ilçedeki seçmenler olacağı belirtildi.
Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. İttifaklar, cumhurbaşkanı adaylığı ve milletvekili adaylıkları noktasında sürecin en hareketli partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) artık seçim startı verildi. Cumhurbaşkanı adayını ilan etme noktasında belirsizlik yaşayan CHP’de düğüm çözüldü. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda yarıştığı Muharrem İnce’yi partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna resmen duyurdu. 3 KADEME BAŞKANI DA SAHAYA İNİYOR Milletvekili aday adaylıkları noktasında yoğunluk yaşayan partinin bundan sonraki süreçte örgüt çalışmalarına iyice ağırlık vereceği belirtildi. Genel seçim ile birlikte eşgüdümlü olarak cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenen partinin ülke genelinde en güçlü olduğu illerin başında gelen ve ‘kale’ olarak nitelendirilen İzmir’de düğmeye basacağı ifade edildi. Ana kademe İl Başkanı Deniz Yücel, Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan’ın ekipleriyle bir araya geleceği ve ilk fırsatta bir yol haritası çıkaracakları aktarıldı. KOCAOĞLU SÜREÇTEKİ EN AKTİF İSİMLERDEN OLACAK Örgütün öncelikli ulaşmak istediği hedef kitlesinin 2014 yılında kaybedilen 8 ilçedeki seçmenler olduğu belirtildi. İnce’nin adaylığı için sosyal medyada, “Cumhurbaşkanı adayımız ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Türkiye'ye İnce’den demokrasi gelecek” açıklamasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentte yürütülecek süreçte en aktif karakterlerden olması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun halihazırda yürüttüğü muhtarlar ziyaretlerine ek olarak kırsalda gaza basmasına ve örgütle beraber sokak sokak dolaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. İZMİR GAZA BASIYOR Metropole de ayrı bir önem verecek örgütün, en yüksek oy oranına ulaşılan bölgeler dahil kentin hiçbir noktasına ‘garanti’ gözüyle bakmayacağı ve büyük hassasiyetle yoğun çalışma programları sürdüreceği vurgulandı. İl Başkanı Yücel’in yakın çevresine, ‘bu süreçte kimseyi kırmadan, kapsayıcı olarak, herkesi kazanarak çalışacağız. Girmediğimiz sokak, çalmadığımız kapı kalmayacak’ söylemlerinde bulunduğu öğrenildi. İl yönetim kurulunun hiç olmadığı kadar aktif çalışması için de partililerin teyakkuz halinde oldukları aktarıldı. İNCE, ÖRGÜTÜ TETİKLEDİ Öte yandan Muharrem İnce isminin İzmir’de sevince ve coşkuya yol açtığı öğrenildi. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adayı olarak belirlendiği bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde örgütün bir kısmı isteksizlik yaşamıştı. Bu süreçte de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Abdullatif Şener’in isminin telaffuz edilmesi tabanda rahatsızlık yaratmıştı. Parti içinden olan İnce’nin açıklanması İzmir özelinde sevince sebep olurken, bu durumun gerçekleşecek saha çalışmalarını şimdiden olumlu yönde tetiklediği belirtildi. Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ
Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmesinin ardından CHP İzmir İl Örgütü’nün belirlenecek yeni yol haritası çerçevesinde sahaya ineceği öğrenildi. Örgütün öncelikli hedef kitlesinin kaybedilen 8 ilçedeki seçmenler olacağı belirtildi.

Türkiye 24 Haziran’da gerçekleşecek erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. İttifaklar, cumhurbaşkanı adaylığı ve milletvekili adaylıkları noktasında sürecin en hareketli partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) artık seçim startı verildi.

Cumhurbaşkanı adayını ilan etme noktasında belirsizlik yaşayan CHP’de düğüm çözüldü. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda yarıştığı Muharrem İnce’yi partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak kamuoyuna resmen duyurdu.

3 KADEME BAŞKANI DA SAHAYA İNİYOR
Milletvekili aday adaylıkları noktasında yoğunluk yaşayan partinin bundan sonraki süreçte örgüt çalışmalarına iyice ağırlık vereceği belirtildi. Genel seçim ile birlikte eşgüdümlü olarak cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenen partinin ülke genelinde en güçlü olduğu illerin başında gelen ve ‘kale’ olarak nitelendirilen İzmir’de düğmeye basacağı ifade edildi. Ana kademe İl Başkanı Deniz Yücel, Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ve Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan’ın ekipleriyle bir araya geleceği ve ilk fırsatta bir yol haritası çıkaracakları aktarıldı.

KOCAOĞLU SÜREÇTEKİ EN AKTİF İSİMLERDEN OLACAK
Örgütün öncelikli ulaşmak istediği hedef kitlesinin 2014 yılında kaybedilen 8 ilçedeki seçmenler olduğu belirtildi. İnce’nin adaylığı için sosyal medyada, “Cumhurbaşkanı adayımız ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Türkiye'ye İnce’den demokrasi gelecek” açıklamasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentte yürütülecek süreçte en aktif karakterlerden olması bekleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun halihazırda yürüttüğü muhtarlar ziyaretlerine ek olarak kırsalda gaza basmasına ve örgütle beraber sokak sokak dolaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İZMİR GAZA BASIYOR
Metropole de ayrı bir önem verecek örgütün, en yüksek oy oranına ulaşılan bölgeler dahil kentin hiçbir noktasına ‘garanti’ gözüyle bakmayacağı ve büyük hassasiyetle yoğun çalışma programları sürdüreceği vurgulandı. İl Başkanı Yücel’in yakın çevresine, ‘bu süreçte kimseyi kırmadan, kapsayıcı olarak, herkesi kazanarak çalışacağız. Girmediğimiz sokak, çalmadığımız kapı kalmayacak’ söylemlerinde bulunduğu öğrenildi. İl yönetim kurulunun hiç olmadığı kadar aktif çalışması için de partililerin teyakkuz halinde oldukları aktarıldı.

İNCE, ÖRGÜTÜ TETİKLEDİ
Öte yandan Muharrem İnce isminin İzmir’de sevince ve coşkuya yol açtığı öğrenildi. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çatı adayı olarak belirlendiği bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde örgütün bir kısmı isteksizlik yaşamıştı. Bu süreçte de eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Abdullatif Şener’in isminin telaffuz edilmesi tabanda rahatsızlık yaratmıştı. Parti içinden olan İnce’nin açıklanması İzmir özelinde sevince sebep olurken, bu durumun gerçekleşecek saha çalışmalarını şimdiden olumlu yönde tetiklediği belirtildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.