İzmir'de bayram rotası... Nerelere gidelim....

Yerel 14.06.2023 - 10:18, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8659+ kez okundu.
 

İzmir'de bayram rotası... Nerelere gidelim....

İzmir'de bayram rotası... Nerelere gidelim....
  ŞİRİNCE Dünyada kıyamet kopması halinde ayakta kalacak iki yerden biri olarak gösterilen Şirince Köyü, geçtiğimiz yıllarda ününe ün kattı. İzmir’e 80, Selçuk’a 7 km mesafedeki köy son yılalrda birbirinden ilginç projelerle Ege’nin en gözde, yaşanılır köyüne dönüştü Köy, sıcakkanlı insanları ve özgün mimarisinin yanında ev yapımı şaraplarıyla adını yıllardır duyurmuştu zaten ama belki hala yolunuz düşmemiş olabilir. Her geçen gün kalabalıklaşan sokakları tıka basa dolmadan bir haftasonu ziyaret etmeye bakın. Aracınız yoksa, Turna.com otobüs bileti sayfasından biletinizi alıp, gelip Şirince’nin nefis butik otellerinde konaklayabilirsiniz de. Şirince, koruma altındaki mimarisi, muhteşem yeşilliklerle dolu vadileri, mis kokulu şeftali bahçeleri ve içinde kaybolacak kadar güzel zeytinlikleriyle insanın içini eriten bir atmosfere sahip. Mimarisi bu çekiciliğinin asıl nedeni. İki katlı, cumbalı evler, taş döşeli sokaklarıyla geçmiş topluluklarının nasıl da zevk sahibi olduklarını bize anlatıyor. Mübadele döneminde çok sayıda göç alan bölgede harap halde bulunan iki Rum kilisesi görülebilecek yerler arasında. Köyde bulunan bazı Rum evleri günümüzde pansiyon olarak hizmet veriyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürümek, evleri fotoğraflamak, tüm Şirince’nin ayalarınızı altında kaldığı İlyas tepeden köyü izlemek burada yapılacak en güzel aktivitelerden.
İzmir'de bayram rotası... Nerelere gidelim....
 
ŞİRİNCE Dünyada kıyamet kopması halinde ayakta kalacak iki yerden biri olarak gösterilen Şirince Köyü, geçtiğimiz yıllarda ününe ün kattı. İzmir’e 80, Selçuk’a 7 km mesafedeki köy son yılalrda birbirinden ilginç projelerle Ege’nin en gözde, yaşanılır köyüne dönüştü Köy, sıcakkanlı insanları ve özgün mimarisinin yanında ev yapımı şaraplarıyla adını yıllardır duyurmuştu zaten ama belki hala yolunuz düşmemiş olabilir. Her geçen gün kalabalıklaşan sokakları tıka basa dolmadan bir haftasonu ziyaret etmeye bakın. Aracınız yoksa, Turna.com otobüs bileti sayfasından biletinizi alıp, gelip Şirince’nin nefis butik otellerinde konaklayabilirsiniz de.
Şirince, koruma altındaki mimarisi, muhteşem yeşilliklerle dolu vadileri, mis kokulu şeftali bahçeleri ve içinde kaybolacak kadar güzel zeytinlikleriyle insanın içini eriten bir atmosfere sahip. Mimarisi bu çekiciliğinin asıl nedeni.
İki katlı, cumbalı evler, taş döşeli sokaklarıyla geçmiş topluluklarının nasıl da zevk sahibi olduklarını bize anlatıyor. Mübadele döneminde çok sayıda göç alan bölgede harap halde bulunan iki Rum kilisesi görülebilecek yerler arasında. Köyde bulunan bazı Rum evleri günümüzde pansiyon olarak hizmet veriyor. Arnavut kaldırımlı sokaklarında yürümek, evleri fotoğraflamak, tüm Şirince’nin ayalarınızı altında kaldığı İlyas tepeden köyü izlemek burada yapılacak en güzel aktivitelerden.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.