CHP Selçuk İlçe başkanı Hasan UYSAL Açıklama Yaptı

Siyaset 10.11.2017 - 21:36, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 4375+ kez okundu.
 

CHP Selçuk İlçe başkanı Hasan UYSAL Açıklama Yaptı

CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan UYSAL Kamuoyuna Yaptığı Açıklamada:"
Değerli Yol Arkadaşlarım; Bu gün Atamızı saygı ve minnetle hep birlikte andık. Üzerinde yaşadığımız toprakları bundan tam 94 yıl önce hep birlikte kurtardık. Bu birlikteliğimiz ile yeni bir ulus yeni bir devlet yarattık. İşte o ulusun yaratıcısı ve kurucusu da saygıyla andığımız  Mustafa Kemal Atatürk’tür. Şimdi bizlere düşen görev 94 yıl önce kazandığımız bu zaferin sonucunda kurulan cumhuriyeti yaşatmak ve yükseltmektir. Nitekim Atamızın da bizlere vasiyeti budur. Ancak bu da bizlerin birlik ve beraberliği  ile olur. İşte burada dün olduğu gibi bugün de biz devrimcilere, aydınlara, cumhuriyetçilere ve yurtseverlere  çok büyük görevler düşmektedir. Hele bugünkü AKP iktidarı karşısında bu görev dünden çok daha önemlidir. Hatta  kat kat artarak çoğalmaktadır. İşte bizler bu bilinçle ve inançla hedefi iyi görmeliyiz. Hepimizin hedefi  bir olmalı. Bu hedefe yürümek için de birbirimize ne kadar kenetlenirsek o kadar başarılı olur, hedefe daha çabuk ulaşırız. Eğer kendi kişisel  duygularımızla  hareket eder, birbirimizi kırar, küçük düşürmeye çalışırsak hedefimizden uzaklaşmış oluruz. Sonra da  “atı alan Üsküdar’ı geçmiş” olur. Bugün bunları neden yazma gereği duydum. Birbirimizle uğraşmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Bırakalım “sen ben kavgasını” gelin bize bırakılan bu vatanı satanların elinden hep birlikte kurtaralım. Gelin bu gün andığımız Atamızı anmakla kalmayıp fikirlerini yeni nesillere aktarmanın yollarını bulalım. Gelin geleceği belirsiz olan gençlerimize sahip çıkalım. Atamızın söylediği gibi; “vicdanı hür, irfanı hür yeni nesiller” yetiştirelim. Bundan 94 yıl önce şehit olanlar tek bir kişinin arkasından koşmadılar. Vatan uğruna canlarını verdiler. O vatanın adı da Türkiye Cumhuriyeti oldu. Bugün biz yurtseverlere düşen görev ise Cumhuriyeti korumak ve kollamaktır. Bizler cumhuriyetin  bekçileriyiz. Gelin bu bekçiliği birlikte yapalım. Tek bir yürek olalım. Bu topraklarda kemençe de çalınsın, halay da çekilsin; horon da tepilsin zeybek de oynansın. Yüce Atamız  Anadolu’da yaşayan halkların bir arada var olması ve aynı zamanda kültürlerini de yaşatmaları için cumhuriyeti kurdu.  İşte Anadolu’nun asıl zenginliği de budur. O gün emperyalist güçlerden nasıl kurtulduksak, bugünkü gerici faşist güçlerden de öyle kurtulmasını biliriz. O gün nasıl buluştuysak, gelin bugün de öyle buluşalım. Bu ülkenin kurucusu CHP’dir. Koruyacak ve kurtaracak olan da yine CHP olacaktır. Hepinizi  saygı ve sevgiyle selamlıyor, sizleri birilerinin adamı olmaya değil; dava adamı olmaya davet ediyorum." dedi.
CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan UYSAL Kamuoyuna Yaptığı Açıklamada:"

Değerli Yol Arkadaşlarım;

Bu gün Atamızı saygı ve minnetle hep birlikte andık. Üzerinde yaşadığımız toprakları bundan tam 94 yıl önce hep birlikte kurtardık. Bu birlikteliğimiz ile yeni bir ulus yeni bir devlet yarattık. İşte o ulusun yaratıcısı ve kurucusu da saygıyla andığımız  Mustafa Kemal Atatürk’tür.

Şimdi bizlere düşen görev 94 yıl önce kazandığımız bu zaferin sonucunda kurulan cumhuriyeti yaşatmak ve yükseltmektir. Nitekim Atamızın da bizlere vasiyeti budur. Ancak bu da bizlerin birlik ve beraberliği  ile olur.

İşte burada dün olduğu gibi bugün de biz devrimcilere, aydınlara, cumhuriyetçilere ve yurtseverlere  çok büyük görevler düşmektedir. Hele bugünkü AKP iktidarı karşısında bu görev dünden çok daha önemlidir. Hatta  kat kat artarak çoğalmaktadır.

İşte bizler bu bilinçle ve inançla hedefi iyi görmeliyiz. Hepimizin hedefi  bir olmalı. Bu hedefe yürümek için de birbirimize ne kadar kenetlenirsek o kadar başarılı olur, hedefe daha çabuk ulaşırız.

Eğer kendi kişisel  duygularımızla  hareket eder, birbirimizi kırar, küçük düşürmeye çalışırsak hedefimizden uzaklaşmış oluruz. Sonra da  “atı alan Üsküdar’ı geçmiş” olur.

Bugün bunları neden yazma gereği duydum. Birbirimizle uğraşmaktan başka bir şey yapmıyoruz. Bırakalım “sen ben kavgasını” gelin bize bırakılan bu vatanı satanların elinden hep birlikte kurtaralım. Gelin bu gün andığımız Atamızı anmakla kalmayıp fikirlerini yeni nesillere aktarmanın yollarını bulalım. Gelin geleceği belirsiz olan gençlerimize sahip çıkalım. Atamızın söylediği gibi; “vicdanı hür, irfanı hür yeni nesiller” yetiştirelim.

Bundan 94 yıl önce şehit olanlar tek bir kişinin arkasından koşmadılar. Vatan uğruna canlarını verdiler. O vatanın adı da Türkiye Cumhuriyeti oldu.

Bugün biz yurtseverlere düşen görev ise Cumhuriyeti korumak ve kollamaktır.

Bizler cumhuriyetin  bekçileriyiz. Gelin bu bekçiliği birlikte yapalım. Tek bir yürek olalım. Bu topraklarda kemençe de çalınsın, halay da çekilsin; horon da tepilsin zeybek de oynansın.

Yüce Atamız  Anadolu’da yaşayan halkların bir arada var olması ve aynı zamanda kültürlerini de yaşatmaları için cumhuriyeti kurdu.  İşte Anadolu’nun asıl zenginliği de budur.

O gün emperyalist güçlerden nasıl kurtulduksak, bugünkü gerici faşist güçlerden de öyle kurtulmasını biliriz. O gün nasıl buluştuysak, gelin bugün de öyle buluşalım.

Bu ülkenin kurucusu CHP’dir. Koruyacak ve kurtaracak olan da yine CHP olacaktır.

Hepinizi  saygı ve sevgiyle selamlıyor, sizleri birilerinin adamı olmaya değil; dava adamı olmaya davet ediyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.