EĞİTİM SEN SELÇUK TEMSİLCİLİĞİ KÖY ENSTİTÜLERİNİN 75. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Eğitim 19.04.2015 - 14:02, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8049+ kez okundu.
 

EĞİTİM SEN SELÇUK TEMSİLCİLİĞİ KÖY ENSTİTÜLERİNİN 75. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

75. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
EĞİTİM SEN SELÇUK TEMSİLCİLİĞİ KÖY ENSTİTÜLERİNİN 75. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ COŞKULU BİR GECE İLE KUTLADI!   17 Nisan 1940 yılında 3083 sayılı yasayla, Hasan Ali Yücel`in Milli Eğitim Bakanlığı ve İsmail Hakkı Tonguç`un önderliğinde kurulan ve toplumsal yaşamda yarattığı olumlu etkiler nedeniyle kısa süre içinde kapatılan Köy Enstitüleri`nin kuruluşunun 75. yılı Selçuk'ta kutlandı. Eğitim Sen Selçuk temsilciliği tarafından organize edilen geceye başta Eğitim Sen üyeleri olmak üzere  CHP ilçe başkanı Hasan Uysal ve yönetim kurulu , Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Kültür Derneği, DİSK, KESK, Tüm Bel Sen, Emek Partisi temsilcileri, emekli öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.   Gecenin açış konuşmasını yapan Eğitim Sen Baştemsilci Güngör Uslu "Bugün Türkiye'nin ve özellikle eğitim sistemimizin geldiği yere baktığımızda Köy enstitülerinin önemini daha iyi kavrıyoruz. Bu modelin hayata geçirilmesinde emek verenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz" dedi. Eğitim Sen olarak Köy Enstitülerinin aydınlanma geleneğine sahip çıkacaklarını söyleyen Güngör Uslu Köy enstitülerinin unutulmaması için düzenledikleri geceye katılanlara da teşekkür etti.   Gecede  emekli olan sendika üyesi öğretmenlere de birer belge verildi. Köy Enstitüleriyle ilgili konuşmalar ve şiirlerin ardından sahneye çıkan müzik gruplarının seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle coşan öğretmenler gece boyunca eğlendiler.
75. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
EĞİTİM SEN SELÇUK TEMSİLCİLİĞİ KÖY ENSTİTÜLERİNİN
75. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ COŞKULU BİR GECE İLE KUTLADI!
 
17 Nisan 1940 yılında 3083 sayılı yasayla, Hasan Ali Yücel`in Milli Eğitim Bakanlığı ve İsmail Hakkı Tonguç`un önderliğinde kurulan ve toplumsal yaşamda yarattığı olumlu etkiler nedeniyle kısa süre içinde kapatılan Köy Enstitüleri`nin kuruluşunun 75. yılı Selçuk'ta kutlandı.
Eğitim Sen Selçuk temsilciliği tarafından organize edilen geceye başta Eğitim Sen üyeleri olmak üzere  CHP ilçe başkanı Hasan Uysal ve yönetim kurulu , Atatürkçü Düşünce Derneği, Alevi Kültür Derneği, DİSK, KESK, Tüm Bel Sen, Emek Partisi temsilcileri, emekli öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.


 
Gecenin açış konuşmasını yapan Eğitim Sen Baştemsilci Güngör Uslu "Bugün Türkiye'nin ve özellikle eğitim sistemimizin geldiği yere baktığımızda Köy enstitülerinin önemini daha iyi kavrıyoruz. Bu modelin hayata geçirilmesinde emek verenleri bir kez daha saygıyla anıyoruz" dedi. Eğitim Sen olarak Köy Enstitülerinin aydınlanma geleneğine sahip çıkacaklarını söyleyen Güngör Uslu Köy enstitülerinin unutulmaması için düzenledikleri geceye katılanlara da teşekkür etti.
 
Gecede  emekli olan sendika üyesi öğretmenlere de birer belge verildi. Köy Enstitüleriyle ilgili konuşmalar ve şiirlerin ardından sahneye çıkan müzik gruplarının seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle coşan öğretmenler gece boyunca eğlendiler.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.