Muhtarlar Günü Kutlandı.

Güncel 19.10.2018 - 16:18, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 3393+ kez okundu.
 

Muhtarlar Günü Kutlandı.

19 Ekim Muhtarlar Günü Atatürk Anıtı Önü’nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, protokol üyeleri, kamu çalışanları, Selçuk’un merkezinde ve mahallelerinde görev yapan muhtarlar katıldı.
  Selçuk’ta görev süresi en uzun olan 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı çelenk sunum töreninde tüm muhtarlar adına Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Niyazi Bakıcı konuşmasında; “Bu güzide müesses için bir gün ilan edilmesine sebep olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, gazi meclisimizde grubu bulunan bütün siyasi partilere teşekkür ederiz. Bu anlamlı günde burada bulunan herkese teşekkür ederim. Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarın görevi bir yandan köy mahalle sakinlerini devlet kurumlarıyla ilişkilendirerek aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görev yerine getirmektir. Muhtarlar olarak görevimiz mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını, sorunlarını, dertlerini devlete iletmek üzere bir köprü vazifesi görmekteyiz. Muhtarlık müessesinin karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileriyle bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe yönelik vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi temennisiyle tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.  19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelen sunum töreninin ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı muhtarları makamında ağırladı.  Vatandaşların devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışın en temek gereksinimlerinden biri olan önemli bir görev yerine getiren muhtarlar için 19 Ekim 2015 yılında Resmi Gazete’ de yayınlanan ilgili kararname ile 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmişti.
19 Ekim Muhtarlar Günü Atatürk Anıtı Önü’nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, protokol üyeleri, kamu çalışanları, Selçuk’un merkezinde ve mahallelerinde görev yapan muhtarlar katıldı.

 
Selçuk’ta görev süresi en uzun olan 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı çelenk sunum töreninde tüm muhtarlar adına Atatürk Anıtı önüne çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 14 Mayıs Mahallesi Muhtarı Niyazi Bakıcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Niyazi Bakıcı konuşmasında; “Bu güzide müesses için bir gün ilan edilmesine sebep olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, gazi meclisimizde grubu bulunan bütün siyasi partilere teşekkür ederiz. Bu anlamlı günde burada bulunan herkese teşekkür ederim. Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarın görevi bir yandan köy mahalle sakinlerini devlet kurumlarıyla ilişkilendirerek aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görev yerine getirmektir. Muhtarlar olarak görevimiz mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını, sorunlarını, dertlerini devlete iletmek üzere bir köprü vazifesi görmekteyiz. Muhtarlık müessesinin karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileriyle bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe yönelik vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi temennisiyle tüm muhtarların Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi. 
19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelen sunum töreninin ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı muhtarları makamında ağırladı. 
Vatandaşların devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışın en temek gereksinimlerinden biri olan önemli bir görev yerine getiren muhtarlar için 19 Ekim 2015 yılında Resmi Gazete’ de yayınlanan ilgili kararname ile 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasına karar verilmişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.