Öğretmenler gününde Selçuk'tan farklı bir öğretmen portresi

Eğitim 24.11.2017 - 19:58, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 4795+ kez okundu.
 

Öğretmenler gününde Selçuk'tan farklı bir öğretmen portresi

Öğretmenler gününde Selçuk'tan farklı bir öğretmen portresi
Selçuk'ta Oyunlarla fark yaratan öğretmen Gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerden bazıları, çizgilerin dışına çıkarak öğrencilerini eğitiyor. Selçuk'ta derslerini oyun ve uygulamalarla işleyen Baykal Deniz hocamızda onlardan biri... Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ulusları kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek önemine dikkat çektiği öğretmenler, gelecek nesillerin yetişmesinde büyük rol oynuyor. Bazı öğretmenler de çizgilerin dışına çıkarak, fark yaratarak öğrencilerini eğitiyor. Onlardan biri de klasik öğretme metotları yerine dersleri, Oyun ve uygulamalarla işleyen İzmir Selçuk’taki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Baykal Deniz. Deniz’in geliştirdiği 6 çalışma eğitimde iyi örnek seçilmiş. “Bergama Tapınağı’nın Geri Getirilmesinin Coğrafi ve Matematiksel Hesaplamaları”, “Küçük Fabrikatörler”, “Pilates Topunun Sosyal Bilgilere Faydaları”, “Dünyadan Açılan Pencereler”, “Ölçek Koridoru”, “Oyuncağını Getir Ders İşleyelim” adlı çalışmalarıyla derslerde yaratıcılığı artırma başarısını gösteren Deniz, projelerle amaçladığı şeyin; klasik ders anlatımını renkli hale getirerek öğrencileri öğrenmekten keyif alır hale getirmek olduğunu söylüyor. ‘Oyuncakla anlat’ Öğrenme sürecinde öğrencilerin aktif, kafa yoran, merak eden, araştıran öğrenciler olmalarına katkıda bulunmayı ve bunu yaparken de eğlenmelerini sağlamayı hedeflediğini anlatan Deniz, bu projeye dahil olan öğrencilerin yaşadığı değişimi de şöyle anlatıyor: “Tam da beklendiği gibi öğrenciler bu çalışmalar sürecinde hem istenen hedeflere daha kolay ulaştılar hem de oldukça eğlenceli vakit geçirdiler. Bu süreçte onların birbirlerinden öğrendiklerini ve birbirlerini desteklediklerini görmek benim için de çok keyifliydi. Yaptığım ölçme değerlendirme çalışmaları da gösterdi ki, bu şekilde öğrenme öğrenciler için daha kalıcı olmakta. Örneğin çocuklara ilkçağ Anadolu medeniyetlerini, onların ilgisini çekecek materyaller kullanarak yaratıcılığı onlara bırakmak dersi çocuklar için daha ilgi çekici hale getirmektedir.” Haber Kaynağı: Burak Dursun - İstanbul
Öğretmenler gününde Selçuk'tan farklı bir öğretmen portresi

Selçuk'ta Oyunlarla fark yaratan öğretmen
Gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerden bazıları, çizgilerin dışına çıkarak öğrencilerini eğitiyor. Selçuk'ta derslerini oyun ve uygulamalarla işleyen Baykal Deniz hocamızda onlardan biri...
Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ulusları kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir” diyerek önemine dikkat çektiği öğretmenler, gelecek nesillerin yetişmesinde büyük rol oynuyor. Bazı öğretmenler de çizgilerin dışına çıkarak, fark yaratarak öğrencilerini eğitiyor. Onlardan biri de klasik öğretme metotları yerine dersleri, Oyun ve uygulamalarla işleyen İzmir Selçuk’taki Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun Sosyal Bilgiler Öğretmeni Baykal Deniz.

Deniz’in geliştirdiği 6 çalışma eğitimde iyi örnek seçilmiş. “Bergama Tapınağı’nın Geri Getirilmesinin Coğrafi ve Matematiksel Hesaplamaları”, “Küçük Fabrikatörler”, “Pilates Topunun Sosyal Bilgilere Faydaları”, “Dünyadan Açılan Pencereler”, “Ölçek Koridoru”, “Oyuncağını Getir Ders İşleyelim” adlı çalışmalarıyla derslerde yaratıcılığı artırma başarısını gösteren Deniz, projelerle amaçladığı şeyin; klasik ders anlatımını renkli hale getirerek öğrencileri öğrenmekten keyif alır hale getirmek olduğunu söylüyor.

‘Oyuncakla anlat’

Öğrenme sürecinde öğrencilerin aktif, kafa yoran, merak eden, araştıran öğrenciler olmalarına katkıda bulunmayı ve bunu yaparken de eğlenmelerini sağlamayı hedeflediğini anlatan Deniz, bu projeye dahil olan öğrencilerin yaşadığı değişimi de şöyle anlatıyor: “Tam da beklendiği gibi öğrenciler bu çalışmalar sürecinde hem istenen hedeflere daha kolay ulaştılar hem de oldukça eğlenceli vakit geçirdiler. Bu süreçte onların birbirlerinden öğrendiklerini ve birbirlerini desteklediklerini görmek benim için de çok keyifliydi. Yaptığım ölçme değerlendirme çalışmaları da gösterdi ki, bu şekilde öğrenme öğrenciler için daha kalıcı olmakta. Örneğin çocuklara ilkçağ Anadolu medeniyetlerini, onların ilgisini çekecek materyaller kullanarak yaratıcılığı onlara bırakmak dersi çocuklar için daha ilgi çekici hale getirmektedir.”
Haber Kaynağı: Burak Dursun - İstanbul

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.