CHP Selçuk Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel “ÇOCUKLARIMIZA EN GÜZEL HEDİYE: LAFTA DEĞİL; ‘ÖZDE DEMOKRASİ”

Siyaset 23.04.2018 - 16:28, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 9230+ kez okundu.
 

CHP Selçuk Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel “ÇOCUKLARIMIZA EN GÜZEL HEDİYE: LAFTA DEĞİL; ‘ÖZDE DEMOKRASİ”

CHP Selçuk Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel “ÇOCUKLARIMIZA EN GÜZEL HEDİYE: LAFTA DEĞİL; ‘ÖZDE DEMOKRASİ”
CHP Selçuk Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel Sosyal Paylaşım sayfası Üzerinden yaptığı açıklamada:” Cumhuriyet Halk Partisinin 15 milletvekili tarihe not düşmüştür. Ve bu tarih, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, milleti temsil edecek olan TBMM nin kuruluşunun 98. Yıl dönümünün arifesinde gerçekleşmiştir. Millet, kendini sözde değil; özde temsil edecek vekillere ihtiyaç duymaktadır. Cumhuriyet, içinde birçok değeri barındıran, halkın en iyi temsil şeklidir. Bu yapıyı bozmaya çalışanların, tam 16 yıldır ilmek ilmek kendi çıkarları için ördükleri ağı, hiç şüphe yoktur ki; birlik beraberlik, kararlılık ve ivedilikle alınan kararlarla Cumhuriyet Halk Partisinin değerleri kurtaracaktır. İşte bu yüzden, 15 milletvekilimiz Partimizden istifa ederek; milletin temsiline, Cumhuriyetin olmazsa olmazı Demokrasi damarına can katmıştır. Demokrasi, Akp’lilerin algıladığı gibi Araç değil, Amaçtır. Demokrasi, halkın söz söyleme hakkıdır... Ve çocuklarımızın geleceği için, Önderimizin kurucusu olduğu, partimizin kıymetli büyükleri, CUMHURİYETE de DEMOKRASİMİZE de sahip çıkmış ve sahip çıkacak kararlılıkta olduklarını kanıtlamışlardır. Algıyı başka yöne çekmeye çalışanlar, kendi ayıplarını örtbas etmek ve kazdıkları kuyuya düşmekten korkmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki; Korkunun ecele faydası yoktur. Cumhuriyet ve Demokrasi halkın egemenliğinin timsalidir ve ülkemize en yakışan, yıkılmaz kıymetidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 yılında söylediği gibi “Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemi ile devlet şekli demektir. Biz Cumhuriyeti kurduk, o on yaşını doldururken demokrasinin bütün icaplarını sırası geldikçe uygulamaya koymalıdır. “ sözü gereği, parlamenter sistemi alaşağı etmeye çalışan AKP zihniyetine “dur”diyenlere, gelecek nesiller müteşekkir kalacaktır.  TBMM’nin kuruluşunun 98. Yıl dönümünde, çocuklarımıza verilen bu demokrasi dersi ve hediyesi unutulamaz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi ‘Haziranda bu ülkeye DEMOKRASİ gelecek” dedi.
CHP Selçuk Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel “ÇOCUKLARIMIZA EN GÜZEL HEDİYE: LAFTA DEĞİL; ‘ÖZDE DEMOKRASİ”
CHP Selçuk Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel Sosyal Paylaşım sayfası Üzerinden yaptığı açıklamada:” Cumhuriyet Halk Partisinin 15 milletvekili tarihe not düşmüştür. Ve bu tarih, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, milleti temsil edecek olan TBMM nin kuruluşunun 98. Yıl dönümünün arifesinde gerçekleşmiştir. Millet, kendini sözde değil; özde temsil edecek vekillere ihtiyaç duymaktadır. Cumhuriyet, içinde birçok değeri barındıran, halkın en iyi temsil şeklidir. Bu yapıyı bozmaya çalışanların, tam 16 yıldır ilmek ilmek kendi çıkarları için ördükleri ağı, hiç şüphe yoktur ki; birlik beraberlik, kararlılık ve ivedilikle alınan kararlarla Cumhuriyet Halk Partisinin değerleri kurtaracaktır. İşte bu yüzden, 15 milletvekilimiz Partimizden istifa ederek; milletin temsiline, Cumhuriyetin olmazsa olmazı Demokrasi damarına can katmıştır. Demokrasi, Akp’lilerin algıladığı gibi Araç değil, Amaçtır. Demokrasi, halkın söz söyleme hakkıdır... Ve çocuklarımızın geleceği için, Önderimizin kurucusu olduğu, partimizin kıymetli büyükleri, CUMHURİYETE de DEMOKRASİMİZE de sahip çıkmış ve sahip çıkacak kararlılıkta olduklarını kanıtlamışlardır. Algıyı başka yöne çekmeye çalışanlar, kendi ayıplarını örtbas etmek ve kazdıkları kuyuya düşmekten korkmaktadırlar. Unutulmamalıdır ki; Korkunun ecele faydası yoktur. Cumhuriyet ve Demokrasi halkın egemenliğinin timsalidir ve ülkemize en yakışan, yıkılmaz kıymetidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1933 yılında söylediği gibi “Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemi ile devlet şekli demektir. Biz Cumhuriyeti kurduk, o on yaşını doldururken demokrasinin bütün icaplarını sırası geldikçe uygulamaya koymalıdır. “ sözü gereği, parlamenter sistemi alaşağı etmeye çalışan AKP zihniyetine “dur”diyenlere, gelecek nesiller müteşekkir kalacaktır. 
TBMM’nin kuruluşunun 98. Yıl dönümünde, çocuklarımıza verilen bu demokrasi dersi ve hediyesi unutulamaz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi ‘Haziranda bu ülkeye DEMOKRASİ gelecek” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.