SELÇUK'TA COŞKU İŞTEN SAHNEYE TAŞINDI

Siyaset 28.06.2018 - 20:36, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8571+ kez okundu.
 

SELÇUK'TA COŞKU İŞTEN SAHNEYE TAŞINDI

Dün gece Efes Tiyatro Salonunda Celsus Amatör Tiyatro topluluğu tarafından Tuncer Cüceloğlu'nun Boyacı adlı oyunu sergilendi.Yaz tatili olmasına rağmen Selçuk halkı oyuna büyük ilgi gösterdi.
  İki perdelik oyunda Selçuk esnaflarının hoş ve oyuna uyarlanarak anılması dikkatleri çekti.Zaman zaman güncel olaylara mizahî yaklaşımların yapıldığı espriler renkli anlara sahne oldu .Seyircilerden tam not alan oyun bu topluluğun oynadığı ilk oyun. Boyacı adlı oyun, beş günlük bir süre içinde ve boyanmak üzere bir boyacıya teslim edilen bir doktor muayenehanesinde geçiyor.Seyirciyi güldürecek entrikaların ortaya konulduğu oyun, tiyatro sanatındaki 'dolantı komedisi' türünün bir örneğini oluşturuyor.   Oyunu Vedat Murat Güzel yönetti.   Seferihisar ve Narlıdere Belediyesi'nde tiyatro yönetmenliği, Takev Okulları'nda Drama Öğretmenliği yapan Vedat Murat Güzel bu yıl , Avrupa’nın en prestijli ödül törenlerinden birisi olarak gösterilen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nde "Yılın En Başarılı Komedi Oyuncusu Ödülü"nü aldı.   Kasım ayından beri tiyatro çalışmalarını sürdüren grup öğretmen,arkeolog,esnaf, evhanımı ve çeşitli mesleklerde çalışanlardan oluşuyor.Çocuklardan oluşan bir grubu da olan topluluk ,tamamı çocuk oyunculardan oluşan "Kral Çıplak" adlı oyunu Mayıs  ayında oynamış ve oyun  çok beğenilmişti. Çocuk tiyatrosu gösterilen ilgiden dolayı bu yaz çalışmalarına devam  edecek.Bilgi için Emine Bekdemir'e başvurulabilir.
Dün gece Efes Tiyatro Salonunda Celsus Amatör Tiyatro topluluğu tarafından Tuncer Cüceloğlu'nun Boyacı adlı oyunu sergilendi.Yaz tatili olmasına rağmen Selçuk halkı oyuna büyük ilgi gösterdi.

 
İki perdelik oyunda Selçuk esnaflarının hoş ve oyuna uyarlanarak anılması dikkatleri çekti.Zaman zaman güncel olaylara mizahî yaklaşımların yapıldığı espriler renkli anlara sahne oldu .Seyircilerden tam not alan oyun bu topluluğun oynadığı ilk oyun.
Boyacı adlı oyun, beş günlük bir süre içinde ve boyanmak üzere bir boyacıya teslim edilen bir doktor muayenehanesinde geçiyor.Seyirciyi güldürecek entrikaların ortaya konulduğu oyun, tiyatro sanatındaki 'dolantı komedisi' türünün bir örneğini oluşturuyor.
 
Oyunu Vedat Murat Güzel yönetti.
 
Seferihisar ve Narlıdere Belediyesi'nde tiyatro yönetmenliği, Takev Okulları'nda Drama Öğretmenliği yapan Vedat Murat Güzel bu yıl , Avrupa’nın en prestijli ödül törenlerinden birisi olarak gösterilen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri’nde "Yılın En Başarılı Komedi Oyuncusu Ödülü"nü aldı.
 
Kasım ayından beri tiyatro çalışmalarını sürdüren grup öğretmen,arkeolog,esnaf, evhanımı ve çeşitli mesleklerde çalışanlardan oluşuyor.Çocuklardan oluşan bir grubu da olan topluluk ,tamamı çocuk oyunculardan oluşan "Kral Çıplak" adlı oyunu Mayıs  ayında oynamış ve oyun  çok beğenilmişti.

Çocuk tiyatrosu gösterilen ilgiden dolayı bu yaz çalışmalarına devam  edecek.Bilgi için Emine Bekdemir'e başvurulabilir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.