ARTIK DENİZE DE AKAMIYOR!

Yerel 27.08.2018 - 20:27, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 9188+ kez okundu.
 

ARTIK DENİZE DE AKAMIYOR!

Küçük Menderes'in denize akan kısmı deniz kumuyla kapanıp tıkandığı için, Menderesîn zehirli suları geriye dönerek doğal yaşama zarar vermektedir. Bu konuda görüşlerini belirten EFES ÇED Başkan Zeytinköy'lü Tekin Karadağ
  "Menderesin bu setten geri dönmesiyle Zeytinköy ovasından Menderes'e akan temiz kanallar, Menderes'in zehirli sularıyla karışıyor ve ovanın çeşitli yerlerine yayılıyor. Bu yayılmayla birlikte balıklar, bitkiler ve dolayısıyla doğal yaşamdaki tüm canlılar etkilenerek zehirleniyorlar. Bunun yanısıra en büyük etkisi ekosisteme zarar vermesidir. Toprağın zehirlenmesi demek bizlerinde o topraktan aldığımız mahsüllerin zehirlenmesi demektir. İnsan, hayvan, bitki farketmeksizin bu zehirden tüm canlılar etkilemektedir. Bu konuda Selçuk Belediyesi ile geçmişte EFES ÇED olarak istişare ettik. Sayın Belediye Başkanımızda bu konuda duyarlı davranıp bir ara gelip bakacağını söyledi. Rica ediyoruz bir an önce ekip görevlendirsin. EFES ÇED ( Efes Çevre, Doğa ve Kültür Derneği'nin) yönetim kuruluyla irtibat kurulup, Zeytinköy'de ki çiftçilerle, balıkçılarla ve yöreyi çok iyi bilen insanlarla bir an önce sorunu çözmeye davet ediyoruz. Çok pahalı olmayan bir yöntemle bu sorunu kökten çözümü mümkündür. Bir an önce harekete geçmesini saygıyla arz ediyoruz" dedi.  
Küçük Menderes'in denize akan kısmı deniz kumuyla kapanıp tıkandığı için, Menderesîn zehirli suları geriye dönerek doğal yaşama zarar vermektedir. Bu konuda görüşlerini belirten EFES ÇED Başkan Zeytinköy'lü Tekin Karadağ

 

"Menderesin bu setten geri dönmesiyle Zeytinköy ovasından Menderes'e akan temiz kanallar, Menderes'in zehirli sularıyla karışıyor ve ovanın çeşitli yerlerine yayılıyor. Bu yayılmayla birlikte balıklar, bitkiler ve dolayısıyla doğal yaşamdaki tüm canlılar etkilenerek zehirleniyorlar. Bunun yanısıra en büyük etkisi ekosisteme zarar vermesidir. Toprağın zehirlenmesi demek bizlerinde o topraktan aldığımız mahsüllerin zehirlenmesi demektir. İnsan, hayvan, bitki farketmeksizin bu zehirden tüm canlılar etkilemektedir.

Bu konuda Selçuk Belediyesi ile geçmişte EFES ÇED olarak istişare ettik. Sayın Belediye Başkanımızda bu konuda duyarlı davranıp bir ara gelip bakacağını söyledi. Rica ediyoruz bir an önce ekip görevlendirsin. EFES ÇED ( Efes Çevre, Doğa ve Kültür Derneği'nin) yönetim kuruluyla irtibat kurulup, Zeytinköy'de ki çiftçilerle, balıkçılarla ve yöreyi çok iyi bilen insanlarla bir an önce sorunu çözmeye davet ediyoruz. Çok pahalı olmayan bir yöntemle bu sorunu kökten çözümü mümkündür. Bir an önce harekete geçmesini saygıyla arz ediyoruz" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.