KADIN DANIŞMA MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ

Eğitim 13.12.2016 - 22:33, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 5834+ kez okundu.
 

KADIN DANIŞMA MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ

KADIN DANIŞMA MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ
Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara yönelik kurslara yoğun ilgi devam ediyor. Merkezde resim, katı sanatı, dikiş gibi el becerisine ilişkin kursların yanı sıra kadınların hayatlarına önemli katkılar sağlayacak olan psikodrama, kadın sağlığı eğitimi gibi kurslar da veriliyor. Selçuklu kadınların talepleri doğrultusunda, kadınların yetenekleri geliştirmek, boş vakitlerini değerlendirmek, onların kişisel gelişimlerine, hayatlarına pozitif katkılar sunmak amacıyla Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen kurslara bu dönemde de ilgi oldukça yoğun. Merkez kurslarına kış döneminde toplamda 170’e yakın kadın katılıyor.  Spordan el sanatlarına Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde verilen pilates, el sanatları (keçe, kanaviçe, dikiş, nakış vb.)  üç boyutlu katı sanatı, karakalem ve yakında başlayacak olan zeybek kursları Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenleniyor. Merkezi’nde geçtiğimiz yıl da Psikolog Psikodramist Özgül Karaalioğlu Yavuz tarafından verilen Psikodrama Eğitimi ve Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel tarafından verilen Kadın Sağlığı Eğitimi Programı (KSEP)  ve Pilates Eğitmeni Gizem Ersungur tarafından verilen pilates eğitimi de bu yıl da devam ediyor.   Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle verilen eğitimlerde usta eğitmenlerden ders alan kadınlar el becerilerini geliştirerek yeni hobiler edinmenin yanı sıra hoşça vakit de geçiriyorlar. Amaç daha güçlü kadınlar… Psikodrama grup çalışması ile kadınların sosyal yaşama (çalışma hayatı, yeni bir çevre…) attıkları ilk adımlarda kaygılarının, yaşadıkları zor durumların, üstesinden gelmeleri, bugünde kendilerini, becerilerini tanımaları, seçeneklerini görmeleri ve hayal ettiklerini psikodrama sahnesinde eylem aracılığıyla yaşamalarını sağlamak. O heyecanı tatmaları ve bu heyecan aracılığıyla hayallerini gerçekleştirmeye yönelik motivasyonlarının arttırılması amaçlanıyor. Gruba gelen kadınlar sosyalleşmelerinin yanı sıra aynı zamanda keyifli vakitte geçiriyorlar. Kadın Sağlığı Eğitim Programları ayrıca  kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirmek amacıyla mahalleye dönüşen köylerde de verilmeye devam ediyor. Kış ayları boyunca bu çalışmalardan yararlanmak isteyen kadınlar taleplerini Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne iletilebilecek. Merkezde ayrıca randevu sistemiyle avukatlık hizmeti de veriliyor.
KADIN DANIŞMA MERKEZİ’NE YOĞUN İLGİ

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde kadınlara yönelik kurslara yoğun ilgi devam ediyor. Merkezde resim, katı sanatı, dikiş gibi el becerisine ilişkin kursların yanı sıra kadınların hayatlarına önemli katkılar sağlayacak olan psikodrama, kadın sağlığı eğitimi gibi kurslar da veriliyor.

Selçuklu kadınların talepleri doğrultusunda, kadınların yetenekleri geliştirmek, boş vakitlerini değerlendirmek, onların kişisel gelişimlerine, hayatlarına pozitif katkılar sunmak amacıyla Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen kurslara bu dönemde de ilgi oldukça yoğun. Merkez kurslarına kış döneminde toplamda 170’e yakın kadın katılıyor. 

Spordan el sanatlarına

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde verilen pilates, el sanatları (keçe, kanaviçe, dikiş, nakış vb.)  üç boyutlu katı sanatı, karakalem ve yakında başlayacak olan zeybek kursları Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenleniyor.

Merkezi’nde geçtiğimiz yıl da Psikolog Psikodramist Özgül Karaalioğlu Yavuz tarafından verilen Psikodrama Eğitimi ve Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel tarafından verilen Kadın Sağlığı Eğitimi Programı (KSEP)  ve Pilates Eğitmeni Gizem Ersungur tarafından verilen pilates eğitimi de bu yıl da devam ediyor.  

Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle verilen eğitimlerde usta eğitmenlerden ders alan kadınlar el becerilerini geliştirerek yeni hobiler edinmenin yanı sıra hoşça vakit de geçiriyorlar.

Amaç daha güçlü kadınlar…

Psikodrama grup çalışması ile kadınların sosyal yaşama (çalışma hayatı, yeni bir çevre…) attıkları ilk adımlarda kaygılarının, yaşadıkları zor durumların, üstesinden gelmeleri, bugünde kendilerini, becerilerini tanımaları, seçeneklerini görmeleri ve hayal ettiklerini psikodrama sahnesinde eylem aracılığıyla yaşamalarını sağlamak. O heyecanı tatmaları ve bu heyecan aracılığıyla hayallerini gerçekleştirmeye yönelik motivasyonlarının arttırılması amaçlanıyor. Gruba gelen kadınlar sosyalleşmelerinin yanı sıra aynı zamanda keyifli vakitte geçiriyorlar.

Kadın Sağlığı Eğitim Programları ayrıca  kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirmek amacıyla mahalleye dönüşen köylerde de verilmeye devam ediyor. Kış ayları boyunca bu çalışmalardan yararlanmak isteyen kadınlar taleplerini Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ne iletilebilecek. Merkezde ayrıca randevu sistemiyle avukatlık hizmeti de veriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.