“CARMİNA BURANA” BALESİ BÜYÜLEDİ

Kültür 19.09.2018 - 13:14, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 9042+ kez okundu.
 

“CARMİNA BURANA” BALESİ BÜYÜLEDİ

“CARMİNA BURANA” BALESİ BÜYÜLEDİ
1.Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali “Carmina Burana Balesi” ile sona erdi. Festivalin son gününde Efes Antik Kenti tarihi günlerinden birini yaşadı. On binlerce sanatseverin akın ettiği gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nin son gösterisi olan Carmina Burana Balesi’ni izlemek isteyen binlere sanatsever gösteriden saatler önce Efes Antik Kenti’ne akın etti. Ayakta alkışlanan gösteri sonrasında bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nin Selçuk’un kültür ve sanat hayatına yeni ve büyük bir soluk getirdiğini belirterek ; “Selçuk’un vizyonunun kültür ve sanat üzerine kurulu olduğunu her zaman söylüyoruz. Bu festival de bunu kanıtlar nitelikte oldu. Gerçekten sanat Selçuk’a çok yakışıyor. Böylesine önemli bir festivalin Efes Antik Kenti’nde gerçekleşmesine vesile olan başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Devlet Opera ve Bale Müdürümüz Sayın Murat Karahan’a İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdür Vekilimiz Sayın Aytül Büyüksaraç’a, İzmir Devlet Opera ve Balesi Rejisörü Haldun Özörten’e, sahneye konulan bu eserlere katkı sunan tüm sanatçılarımıza tüm Selçuk adına teşekkür ediyorum” dedi.
“CARMİNA BURANA” BALESİ BÜYÜLEDİ

1.Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali “Carmina Burana Balesi” ile sona erdi.

Festivalin son gününde Efes Antik Kenti tarihi günlerinden birini yaşadı. On binlerce sanatseverin akın ettiği gösteri dakikalarca ayakta alkışlandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nin son gösterisi olan Carmina Burana Balesi’ni izlemek isteyen binlere sanatsever gösteriden saatler önce Efes Antik Kenti’ne akın etti. Ayakta alkışlanan gösteri sonrasında bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nin Selçuk’un kültür ve sanat hayatına yeni ve büyük bir soluk getirdiğini belirterek ; “Selçuk’un vizyonunun kültür ve sanat üzerine kurulu olduğunu her zaman söylüyoruz. Bu festival de bunu kanıtlar nitelikte oldu. Gerçekten sanat Selçuk’a çok yakışıyor. Böylesine önemli bir festivalin Efes Antik Kenti’nde gerçekleşmesine vesile olan başta Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Devlet Opera ve Bale Müdürümüz Sayın Murat Karahan’a İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdür Vekilimiz Sayın Aytül Büyüksaraç’a, İzmir Devlet Opera ve Balesi Rejisörü Haldun Özörten’e, sahneye konulan bu eserlere katkı sunan tüm sanatçılarımıza tüm Selçuk adına teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.