KORUMA ALTINA ALINMIŞTI: VATANDAŞLAR TEL ÖRGÜLERİ SÖKÜP, GÖLE GİRMEYE DEVAM ETTİ

Güncel 31.07.2023 - 09:32, Güncelleme: 01.08.2023 - 09:29 11131+ kez okundu.
 

KORUMA ALTINA ALINMIŞTI: VATANDAŞLAR TEL ÖRGÜLERİ SÖKÜP, GÖLE GİRMEYE DEVAM ETTİ

KAZAN GÖLÜNE GİRİŞLER DURDU: GÖL KORUMA ALTINA ALINDI
Efes Selçuk'a bağlı Zeytinköy'deki Kazan gölüne girişler durduruldu. Göl, koruma altına alındı. Üzerinden birkaç saat geçtikten sonra tel örgüyle çevrilerek koruma altına alınan gölün etrafındaki tel örgüler vatandaşlar tarafından söküldü ve göle giriş devam etti. Buz gibi suyu ile meşhur Zeytinköy'deki Kazan gölü, çevre ilçelerden gelen vatandaşların özellikle alkol şişeleri ve çöplerini toplamadan alanı terk etmeleri köy halkı ve birçok çevrecilerin tepkisine neden oluyordu. Konu ile ilgili yapılan şikayetleri dikkate alan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Cumartesi sabah saatlerinde gölün etrafını tel örgüyle çevirerek gölü koruma altına aldı. Yapılan uygulama Efes Selçuk ve köy halkı tarafından büyük sevinçle karşılanırken, üzerinden birkaç saat geçtikten vatandaşlar tarafından söz konusu telin sökülerek yeniden göle girişlerin sağlandığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler. Köy halkı ve çevreciler, yetkililerden bu konuda daha ciddi bir yaptırım uygulanmasını, göl ve çevresinin güvenlik açısından ciddi bir önlem alınması gerektiğine dikkat çektiler
KAZAN GÖLÜNE GİRİŞLER DURDU: GÖL KORUMA ALTINA ALINDI



Efes Selçuk'a bağlı Zeytinköy'deki Kazan gölüne girişler durduruldu. Göl, koruma altına alındı. Üzerinden birkaç saat geçtikten sonra tel örgüyle çevrilerek koruma altına alınan gölün etrafındaki tel örgüler vatandaşlar tarafından söküldü ve göle giriş devam etti.

Buz gibi suyu ile meşhur Zeytinköy'deki Kazan gölü, çevre ilçelerden gelen vatandaşların özellikle alkol şişeleri ve çöplerini toplamadan alanı terk etmeleri köy halkı ve birçok çevrecilerin tepkisine neden oluyordu. Konu ile ilgili yapılan şikayetleri dikkate alan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Cumartesi sabah saatlerinde gölün etrafını tel örgüyle çevirerek gölü koruma altına aldı.

Yapılan uygulama Efes Selçuk ve köy halkı tarafından büyük sevinçle karşılanırken, üzerinden birkaç saat geçtikten vatandaşlar tarafından söz konusu telin sökülerek yeniden göle girişlerin sağlandığını görenler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Köy halkı ve çevreciler, yetkililerden bu konuda daha ciddi bir yaptırım uygulanmasını, göl ve çevresinin güvenlik açısından ciddi bir önlem alınması gerektiğine dikkat çektiler

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.