EFES’TE KAZILAR BAŞLIYOR MU?

Yerel 22.06.2018 - 18:46, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 8461+ kez okundu.
 

EFES’TE KAZILAR BAŞLIYOR MU?

EFES’TE KAZILAR BAŞLIYOR MU?
Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Avusturya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesiyle ilgili olarak, mevkidaşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmelerde iyimser bir hava yakaladıklarını açıkladı. Kneissl, ülkemizin, Avusturyalı arkeologların Efes Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarına devam etmesine izin vereceğini söyledi. “Bu durumun, Avusturya ile Türkiye arasındaki ilişkileri çıkmazdan çıkarıp, gerginliklerin üstesinden gelinmesine destek olacağına ikna oldum” diye ekledi. Çavuşoğlu ise, “Yeni sayfalar açıyoruz, pozitif gündeme odaklanmak istiyoruz, gereksiz adımlardan kaçınmak istiyoruz, ortak atabileceğimiz birçok adım var ve bunlar her iki ülkenin de, halklarının da menfaatine, Avrupa’nın güvenliği bakımından da önemli, yani Avrupa’nın da menfaatine.Dolayısıyla biz bu karşılıklı pozitif adımları atarsak bu negatif gündemi konuşmayız, daha ilişkilerimizi ve işbirliğimizi çok daha iyi noktaya nasıl getirebiliriz, bunları konuşmaya başlarız; bizim de arzumuz budur.” açıklamasını yaptı. Ülkemiz, iki ülke arasındaki gerilimler nedeniyle, Ekim 2016’da 100 yıldan fazla süredir devam eden kazı çalışmalarını durdurmuştu. İki ülke arasındaki bağlar, Avusturyalı yetkililerin ülkemizdeki önemli bir referandum öncesinde Avusturya’da kampanya yapmak isteyen siyasetçiler için getirdiği kısıtlamalardan kaynaklanıyordu. Kneissl’in bu yıl Ocak ayında ülkemize ziyarette bulunmasının ardından ilişkiler gelişmeye başladı ve iki ülke, Çavuşoğlu’nun Mart ayında ülkeye yaptığı ziyaret sırasında ilişkileri normale döndürmek için bazı kararlar almayı kabul etmesiyle ilerledi. Kneissl’in geçtiğimiz günlerde verdiği demeçler önümüzdeki günlerde Efes’te tekrar bir hareketlenme beklenebileceğinin sinyallerini veriyor.
EFES’TE KAZILAR BAŞLIYOR MU?

Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl, Avusturya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesiyle ilgili olarak, mevkidaşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmelerde iyimser bir hava yakaladıklarını açıkladı.

Kneissl, ülkemizin, Avusturyalı arkeologların Efes Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarına devam etmesine izin vereceğini söyledi. “Bu durumun, Avusturya ile Türkiye arasındaki ilişkileri çıkmazdan çıkarıp, gerginliklerin üstesinden gelinmesine destek olacağına ikna oldum” diye ekledi. Çavuşoğlu ise, “Yeni sayfalar açıyoruz, pozitif gündeme odaklanmak istiyoruz, gereksiz adımlardan kaçınmak istiyoruz, ortak atabileceğimiz birçok adım var ve bunlar her iki ülkenin de, halklarının da menfaatine, Avrupa’nın güvenliği bakımından da önemli, yani Avrupa’nın da menfaatine.Dolayısıyla biz bu karşılıklı pozitif adımları atarsak bu negatif gündemi konuşmayız, daha ilişkilerimizi ve işbirliğimizi çok daha iyi noktaya nasıl getirebiliriz, bunları konuşmaya başlarız; bizim de arzumuz budur.” açıklamasını yaptı.

Ülkemiz, iki ülke arasındaki gerilimler nedeniyle, Ekim 2016’da 100 yıldan fazla süredir devam eden kazı çalışmalarını durdurmuştu. İki ülke arasındaki bağlar, Avusturyalı yetkililerin ülkemizdeki önemli bir referandum öncesinde Avusturya’da kampanya yapmak isteyen siyasetçiler için getirdiği kısıtlamalardan kaynaklanıyordu. Kneissl’in bu yıl Ocak ayında ülkemize ziyarette bulunmasının ardından ilişkiler gelişmeye başladı ve iki ülke, Çavuşoğlu’nun Mart ayında ülkeye yaptığı ziyaret sırasında ilişkileri normale döndürmek için bazı kararlar almayı kabul etmesiyle ilerledi. Kneissl’in geçtiğimiz günlerde verdiği demeçler önümüzdeki günlerde Efes’te tekrar bir hareketlenme beklenebileceğinin sinyallerini veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.