Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
Köşe Yazarı
Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
 

YENİ YILIMIZ KUTLU OLSUN

İki bin yirmi üç yılının bitimine sayılı saatler kaldı. Önceki yıllarda o an geldiğinde, saatler on ikiyi gösterirken gökyüzü bir anda aydınlanırdı, havai fişeklerle. Sanki, karanlıkların içine gömülmüş olan yıldızlar kayarak bize doğru akardı. Bizlerde, avuçlarımızı açarak onları toplamaya çalışırdık. Evlerinde, sıcacık sobalarının başında oturan insanlar, sokaklara ve balkonlara dökülürdü. Her yerde sevinç çığlıkları yükselir, çocuklar bir sağa bir sola koştururdu. Gelen yeni yılın ilk saatlerinde, yaşamın keyfini öyle güzel çıkartırdık ki çocukken gelin arabalarına atılan, para ve şekerler gelirdi aklımıza. Yeni yıl, bizler seni bir gelin gibi karşılardık her zaman. İki bin yirmi üç yılı; Seninle geçen üç yüz atmış beş gün altı saati dolu dolu yaşayabildik mi diye sorarsan bana, cevabım hayır olacak. Bu geçen zaman içinde bizlere çok acılar yaşattın. Binlerce insanımızı depremde kaybettik. Şubat ayının buz kesen soğuklarında, acıların içinde çaresiz bıraktın bizi. Bununla da yetinmedin giderayak on ikinci ayda on iki şehit bıraktın avuçlarımıza.   Şimdi 31 Aralık akşamı yaklaşıyor. O an geldiğinde ve saatler 24.00 dü gösterdiğinde gökyüzünde ki yıldızlar yine kaymaya başlayacak. Bu kez avuçlarım, yıldızları toplamak için değil, tuttuğum dilek ve dualar için açılacak.  Dualarım; iki bin yirmi dört yılında düşündüğüm dünyam olacak. Haydi, sizde açık avuçlarınızı. Yeni yılın ilk girdiği saatlerde yıldızlar kaymaya başlayınca, kapatın gözlerinizi, düşünün benim düşündüğüm dünya ile birleşsin. DÜŞÜNDÜĞÜM DÜNYAM Bir dünya düşünüyorum,  İçinde kötülüklerin ve canavarların olmadığı.  Renklerin hepsi bir arada, Çiçekleri taze,  Suları coşkulu ve içi balıklarla dolu.  Bahçeler yapıyorum bol ağaçlı bahçeler. Ağaç dallarına salıncaklar kuruyorum, Dünyaya doyamadan göçüp giden, Çocuklar oynasın diye. Bir dünya düşünüyorum, İçinde ağlayanların ve ağlatanların olmadığı. Yaşayanların hep güler yüzlü, Sevgiyle bakan, yanaklarında gözyaşı olmayan. Evler yapıyorum dumanı tüten evler. Dayıyorum, döşüyorum, Sokakları mesken tutan çocuklar oynasın diye. Haydi, sizlerde bir dünya düşünün,  İçinde yalancılar ve sahtekârlar olmasın. Mutsuzlar doğmasın peşi peşine. Sevenler birlik olsun el ele göz göze. Çiçekler yağsın gökten, Yeryüzü renklensin. Kuşlar uçsun, kuzular melesin, insanlar ölmesin,  Sizlerde bir dünya düşünün, Benim dünyamla birleşsin. Yeni yılınız kutlu olsun. Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
Ekleme Tarihi: 09 Ocak 2024 - Salı
Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)

YENİ YILIMIZ KUTLU OLSUN


İki bin yirmi üç yılının bitimine sayılı saatler kaldı. Önceki yıllarda o an geldiğinde, saatler on ikiyi gösterirken gökyüzü bir anda aydınlanırdı, havai fişeklerle. Sanki, karanlıkların içine gömülmüş olan yıldızlar kayarak bize doğru akardı. Bizlerde, avuçlarımızı açarak onları toplamaya çalışırdık.
Evlerinde, sıcacık sobalarının başında oturan insanlar, sokaklara ve balkonlara dökülürdü. Her yerde sevinç çığlıkları yükselir, çocuklar bir sağa bir sola koştururdu.
Gelen yeni yılın ilk saatlerinde, yaşamın keyfini öyle güzel çıkartırdık ki çocukken gelin arabalarına atılan, para ve şekerler gelirdi aklımıza. Yeni yıl, bizler seni bir gelin gibi karşılardık her zaman.
İki bin yirmi üç yılı; Seninle geçen üç yüz atmış beş gün altı saati dolu dolu yaşayabildik mi diye sorarsan bana, cevabım hayır olacak. Bu geçen zaman içinde bizlere çok acılar yaşattın. Binlerce insanımızı depremde kaybettik. Şubat ayının buz kesen soğuklarında, acıların içinde çaresiz bıraktın bizi. Bununla da yetinmedin giderayak on ikinci ayda on iki şehit bıraktın avuçlarımıza.  
Şimdi 31 Aralık akşamı yaklaşıyor. O an geldiğinde ve saatler 24.00 dü gösterdiğinde gökyüzünde ki yıldızlar yine kaymaya başlayacak. Bu kez avuçlarım, yıldızları toplamak için değil, tuttuğum dilek ve dualar için açılacak. 
Dualarım; iki bin yirmi dört yılında düşündüğüm dünyam olacak.
Haydi, sizde açık avuçlarınızı. Yeni yılın ilk girdiği saatlerde yıldızlar kaymaya başlayınca, kapatın gözlerinizi, düşünün benim düşündüğüm dünya ile birleşsin.
DÜŞÜNDÜĞÜM DÜNYAM
Bir dünya düşünüyorum, 
İçinde kötülüklerin ve canavarların olmadığı. 
Renklerin hepsi bir arada,
Çiçekleri taze, 
Suları coşkulu ve içi balıklarla dolu. 
Bahçeler yapıyorum bol ağaçlı bahçeler.
Ağaç dallarına salıncaklar kuruyorum,
Dünyaya doyamadan göçüp giden,
Çocuklar oynasın diye.
Bir dünya düşünüyorum,
İçinde ağlayanların ve ağlatanların olmadığı.
Yaşayanların hep güler yüzlü,
Sevgiyle bakan, yanaklarında gözyaşı olmayan.
Evler yapıyorum dumanı tüten evler.
Dayıyorum, döşüyorum,
Sokakları mesken tutan çocuklar oynasın diye.
Haydi, sizlerde bir dünya düşünün, 
İçinde yalancılar ve sahtekârlar olmasın.
Mutsuzlar doğmasın peşi peşine.
Sevenler birlik olsun el ele göz göze.
Çiçekler yağsın gökten,
Yeryüzü renklensin.
Kuşlar uçsun, kuzular melesin, insanlar ölmesin, 
Sizlerde bir dünya düşünün,
Benim dünyamla birleşsin.

Yeni yılınız kutlu olsun.

Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.