Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
Köşe Yazarı
Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
 

KAHVE FALI

  Hani bir söz vardır.  “ Gönlü hoş olanda kalır kahvenin hatırı 40 yıl. Gönlü hoş olmayan ne kahve tanır ne hatır.” Yine bir sözümüz şöyle devam eder. “Bir fincandaki kahve gibidir hayat. Bazen tatlı bazen değildir. Önemli olan kahvenin tadı değil, onu kiminle içtiğindir”.   Kahve içilirde fal bakılmaz mı hiç. Gelim şimdi hem kahvemizi içelim hem de kahve falımıza bakalım. Bu arada falcıya yazdığım şiirimle de yazımıza nokta koyalım. Geçen gün, Bir falcıya gittim, Bir fincan kahve getirdi, Orta yapmış acı geldi inan. Bilirsin, ben şekerli kahve severdim… Neyse, içtim onu zor bela. Sonra da falımda ne varsa çıksın diye, Ters kapattım tabağı. Aradan biraz zaman geçti, Uzandı sonunda falcının eli, Ve çözüldü susmayan dili. Konuştu, konuştu, konuştu… İnan ki bir şey anlamadım, İnanmazdım ki zaten fala. Neymiş efendim, çekemeyenler çokmuş, Kalbim daralmış, büyü yapmışlar. Uzaklarda, çok uzaklarda bekleyen bir kısmet varmış, Daha neler neler… İçimden güldüm geçtim… Bir ara falcının gözlerine baktım, Donuktu, Hani puslu havalar var ya, Öğle bakıyordu işte, Bulanık bulanık…  Balıkçı olmuşta balık avlıyordu aklın sıra… Bizim mutfaktaki bozuk çeşme misali anlayacağın. Bu şiirimin ardından sizlere güzel bir şarkıyla elveda diyorum. Şarkılardan fal tuttum ikimize kaç kere, Sana bahar gül bülbül bana hep hasret düştü. Bir başka yazımda buluşmak üzere kahve tadında sevgiyle kalın. Nuri Gökgöz (Toprağın Sesi)
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2023 - Perşembe
Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)

KAHVE FALI

 

Hani bir söz vardır.  “ Gönlü hoş olanda kalır kahvenin hatırı 40 yıl. Gönlü hoş olmayan ne kahve tanır ne hatır.” Yine bir sözümüz şöyle devam eder. “Bir fincandaki kahve gibidir hayat. Bazen tatlı bazen değildir. Önemli olan kahvenin tadı değil, onu kiminle içtiğindir”.  

Kahve içilirde fal bakılmaz mı hiç. Gelim şimdi hem kahvemizi içelim hem de kahve falımıza bakalım. Bu arada falcıya yazdığım şiirimle de yazımıza nokta koyalım.

Geçen gün,
Bir falcıya gittim,
Bir fincan kahve getirdi,
Orta yapmış acı geldi inan.

Bilirsin, ben şekerli kahve severdim…
Neyse, içtim onu zor bela.
Sonra da falımda ne varsa çıksın diye,
Ters kapattım tabağı.

Aradan biraz zaman geçti,
Uzandı sonunda falcının eli,
Ve çözüldü susmayan dili.
Konuştu, konuştu, konuştu…

İnan ki bir şey anlamadım,
İnanmazdım ki zaten fala.

Neymiş efendim, çekemeyenler çokmuş,
Kalbim daralmış, büyü yapmışlar.
Uzaklarda, çok uzaklarda bekleyen bir kısmet varmış,
Daha neler neler…
İçimden güldüm geçtim…

Bir ara falcının gözlerine baktım,
Donuktu,
Hani puslu havalar var ya,
Öğle bakıyordu işte,
Bulanık bulanık… 

Balıkçı olmuşta balık avlıyordu aklın sıra…
Bizim mutfaktaki bozuk çeşme misali anlayacağın.

Bu şiirimin ardından sizlere güzel bir şarkıyla elveda diyorum.

Şarkılardan fal tuttum ikimize kaç kere,
Sana bahar gül bülbül bana hep hasret düştü.

Bir başka yazımda buluşmak üzere kahve tadında sevgiyle kalın.

Nuri Gökgöz (Toprağın Sesi)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.