Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
Köşe Yazarı
Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
 

KADINLARIMIZ ÖLDÜRÜLMESİN

8 Mart Dünya kadınlar günü. Öncelikle bu özel günü en içten dileklerimle kutluyorum ve diyorum ki; KADINLARIMIZ ÖLDÜRÜLMESİN Başta annelerimiz olmak üzere, yaşamımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizleri biz yapan değerli kadınlarımızın, ninelerimiz, annelerimiz, teyzelerimiz, halalarımız yengelerimiz bacılarımız ve kızlarımızın öldürülme haberleri ile irkiliyoruz. Acımasızca öldürüyoruz sorgusuz sualsiz.  Töre ve Namus adına diyerek öldürülen kadınlarımıza için yazdığım şiirimle Kadın ölümleri artık son bulsun diyorum, sevgiye susamış şu güzel memleketimizde. YUNUS YOLU YÜRÜSÜN Onlar birer çiçektir, gonca gonca baharda, Su bekleyen gülleri, soldurmayın dostlarım. Karanlığın ardında, bekler iken seherde, Sevgi yerine kini, doldurmayın dostlarım. Zulmün resmi çizilmiş, korku hâkim gözlerde, Dinmeyen nefretlerle, bezenmiş o yüzlerde, Sevda yolu bekleyip, akort tutan sazlarda, Ağıt ağıt türküler, çaldırmayın dostlarım. Bıkmasınlar hayattan, görsünler doya doya, Tüketmesinler ömrü, kurşunlar yiye yiye, Kıymayınız onlara, töredir diye diye, Sevda yüklü gençlere, saldırmayın dostlarım. İnsafla bakarsanız, yürekler olmaz dargın, Çektikleri sıkıntı, zaten ağlatır her gün, Onca çileye rağmen, hayatı yine sürgün, Hüzünler deryasına, daldırmayın dostlarım. Sebat’ı bırakıp, hırsı zulme dökmeyin, Dikiş bilmiyorsanız, yapılanı sökmeyin, Mutluluğun üstüne, duvar gibi çökmeyin, Huzuru elinizden, aldırmayın dostlarım. Ahreti düşünün, heba olmasın kullar, Yaşanan şu yüzyılda, arş’ a çıkarken eller, Güzelliği bırakıp, zılgıt çekmesin diller, Zalimi kendinize, güldürmeyin dostlarım. Toprağın sesi inler; onca zulüm revamı, Hoşgörüde bulunur, sevgilerin kıvamı, Yunus yolu yürüsün, neslimizin devamı, Kalbinizi nefs ile, öldürmeyin dostlarım.  Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2024 - Perşembe
Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)

KADINLARIMIZ ÖLDÜRÜLMESİN

8 Mart Dünya kadınlar günü. Öncelikle bu özel günü en içten dileklerimle kutluyorum ve diyorum ki;
KADINLARIMIZ ÖLDÜRÜLMESİN
Başta annelerimiz olmak üzere, yaşamımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizleri biz yapan değerli kadınlarımızın, ninelerimiz, annelerimiz, teyzelerimiz, halalarımız yengelerimiz bacılarımız ve kızlarımızın öldürülme haberleri ile irkiliyoruz. Acımasızca öldürüyoruz sorgusuz sualsiz. 
Töre ve Namus adına diyerek öldürülen kadınlarımıza için yazdığım şiirimle Kadın ölümleri artık son bulsun diyorum, sevgiye susamış şu güzel memleketimizde.
YUNUS YOLU YÜRÜSÜN
Onlar birer çiçektir, gonca gonca baharda,
Su bekleyen gülleri, soldurmayın dostlarım.
Karanlığın ardında, bekler iken seherde,
Sevgi yerine kini, doldurmayın dostlarım.

Zulmün resmi çizilmiş, korku hâkim gözlerde,
Dinmeyen nefretlerle, bezenmiş o yüzlerde,
Sevda yolu bekleyip, akort tutan sazlarda,
Ağıt ağıt türküler, çaldırmayın dostlarım.

Bıkmasınlar hayattan, görsünler doya doya,
Tüketmesinler ömrü, kurşunlar yiye yiye,
Kıymayınız onlara, töredir diye diye,
Sevda yüklü gençlere, saldırmayın dostlarım.

İnsafla bakarsanız, yürekler olmaz dargın,
Çektikleri sıkıntı, zaten ağlatır her gün,
Onca çileye rağmen, hayatı yine sürgün,
Hüzünler deryasına, daldırmayın dostlarım.

Sebat’ı bırakıp, hırsı zulme dökmeyin,
Dikiş bilmiyorsanız, yapılanı sökmeyin,
Mutluluğun üstüne, duvar gibi çökmeyin,
Huzuru elinizden, aldırmayın dostlarım.

Ahreti düşünün, heba olmasın kullar,
Yaşanan şu yüzyılda, arş’ a çıkarken eller,
Güzelliği bırakıp, zılgıt çekmesin diller,
Zalimi kendinize, güldürmeyin dostlarım.

Toprağın sesi inler; onca zulüm revamı,
Hoşgörüde bulunur, sevgilerin kıvamı,
Yunus yolu yürüsün, neslimizin devamı,
Kalbinizi nefs ile, öldürmeyin dostlarım. 

Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.