Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
Köşe Yazarı
Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)
 

CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN.

Pazar günü doğum büyüdüğün topraklarda Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlamak için Acıpayam Yörükler Derneğinin gönüllü bir üyesi olarak bayram yürüyüşü yapmanın hazırlıkları içeresindeyim. 1967 yılındaki ilkokulda okuyan minik Nuri Gökgöz olarak yine o yıllardaki heyecanım içerisinde.  Yüzüncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bu güzel memleketimin bir öğretmeni olarak özeleştirimi anlatan bir şiirimi paylaşmak istiyorum.    AFFET BENİ MEMLEKETİM  Dersimiz sosyal, Bir öğrencim sözlüde, Başladım sormaya, Söyle Emine,  Tarla için yakılan ormanlar hangi ülkede? Yanıt: TÜRKİYE PEKİ; Atasına, geçmişine söven ülke, Yanıt: TÜRKİYE Peki, bunun sebebi ne sence? Öğretmenim çünkü gevşeklik sizde. Yani onda bunda bende sende Suçluyuz!  Suç hepimizde… Devam ettim sözlüye, Sıra geldi Engin’ e, Kendi bayrağını yakan gençlik hangi ülkede? Yanıt: TÜRKİYE. Peki, şarkıların, türkülerin, Saçların, bıyıkların paylaşıldığı ülke, Yanıt: TÜRKİYE Peki, bunun sebebi ne sence? Öğretmenim, çünkü gevşeklik sizde. Yani onda bunda bende sende, Suçluyuz!  Suç hepimizde… Peki, sen söyle Hatice, Bütün bunların çözümü nedir sence? Sakın kızma öğretmenim, Bunun tek çözümü sende Göçüp giderken demedi mi Atam, ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR. Diye. Düşündüm doğru söyler Hatice. Affet beni al bayrağım, Affet beni Mustafa Kemal’ im, Affet beni güzel ve kadersiz memleketim, Maalesef ki ben, Yetişen bu gençliğin ÖĞRETMENİYİM. Nuri Gökgöz (Toprağın Sesi)
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2023 - Cuma
Nuri GÖKGÖZ (Toprağın Sesi)

CUMHURİYETİMİZİN YÜZÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN.


Pazar günü doğum büyüdüğün topraklarda Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutlamak için Acıpayam Yörükler Derneğinin gönüllü bir üyesi olarak bayram yürüyüşü yapmanın hazırlıkları içeresindeyim. 1967 yılındaki ilkokulda okuyan minik Nuri Gökgöz olarak yine o yıllardaki heyecanım içerisinde. 
Yüzüncü yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını, üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.
Bu güzel memleketimin bir öğretmeni olarak özeleştirimi anlatan bir şiirimi paylaşmak istiyorum. 


 
AFFET BENİ MEMLEKETİM 
Dersimiz sosyal,
Bir öğrencim sözlüde,
Başladım sormaya,
Söyle Emine, 
Tarla için yakılan ormanlar hangi ülkede?
Yanıt: TÜRKİYE
PEKİ; Atasına, geçmişine söven ülke,
Yanıt: TÜRKİYE
Peki, bunun sebebi ne sence?
Öğretmenim çünkü gevşeklik sizde.
Yani onda bunda bende sende
Suçluyuz! 
Suç hepimizde…

Devam ettim sözlüye,
Sıra geldi Engin’ e,
Kendi bayrağını yakan gençlik hangi ülkede?
Yanıt: TÜRKİYE.
Peki, şarkıların, türkülerin,
Saçların, bıyıkların paylaşıldığı ülke,
Yanıt: TÜRKİYE
Peki, bunun sebebi ne sence?
Öğretmenim, çünkü gevşeklik sizde.
Yani onda bunda bende sende,
Suçluyuz! 
Suç hepimizde…

Peki, sen söyle Hatice,
Bütün bunların çözümü nedir sence?
Sakın kızma öğretmenim,
Bunun tek çözümü sende
Göçüp giderken demedi mi Atam,
ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZİN ESERİNİZ OLACAKTIR. Diye.

Düşündüm doğru söyler Hatice.
Affet beni al bayrağım,
Affet beni Mustafa Kemal’ im,
Affet beni güzel ve kadersiz memleketim,
Maalesef ki ben,
Yetişen bu gençliğin ÖĞRETMENİYİM.

Nuri Gökgöz (Toprağın Sesi)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.